Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι άλλος παγκόσμιος χορηγός της ΔΟΕ

Η ελβετική εταιρία «Swatch» θα είναι ο επίσημος χρονομέτρης που θα παρέχει παράλληλα και υπηρεσίες σχετικές με τη βαθμολογία και τα αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά και στις επόμενες διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι και το 2010. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) υπέγραψε σχετική συμφωνία με την εταιρία, που θα πληρώσει 150-200 εκατ. δολάρια.

Η «Swatch», που θα αποκομίσει τα διπλά από όσα θα καταβάλλει μέσω της υπερδιαφήμισής της, για τα επόμενα 10 χρόνια - όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι λεγόμενοι παγκόσμιοι χορηγοί της ΔΟΕ - θα παρέχει τις υπηρεσίες της για τις τέσσερις επόμενες διοργανώσεις θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και των Παραολυμπιακών.

Η «Swatch» θα συνεργαστεί με την ευρωπαϊκή τεχνολογική εταιρία συστημάτων υπολογιστών SEMA (επίσης παγκόσμιος χορηγός της ΔΟΕ), ενώ η ίδια ήταν υπεύθυνη για τη χρονομέτρηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και του Σίδνεϊ το 2000.

  • Αποσφραγίστηκαν χτες οι φάκελοι των προσφορών για την ανάδειξη «εθνικού χορηγού» στην κατηγορία «Γαλακτοβιομηχανία». Κατατέθηκαν δύο προσφορές από τις εταιρίες «ΦΑΓΕ - ΕΒΓΑ» και «ΔΕΛΤΑ». Ο χορηγός θα αναδειχτεί μετά από διαπραγματεύσεις μέχρι τις 2 Απρίλη 2001. Η «Αθήνα 2004» προσδοκά να εισπράξει 7,5 δισ. δρχ. σε χρήμα και σε είδος (τουλάχιστον σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή Μάρκετινγκ Γ. Μπόλου).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ