Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκκληση ΔΣΑ για καταψήφιση

Εκκληση προς τους βουλευτές, κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (ΔΣΑ) για να καταψηφίσουν κάθε πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος, που υποβαθμίζει ή αναιρεί την υποχρέωση του κράτους για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ή που προτάσσει την οικονομική αξιοποίηση και εκμετάλλευση των δασών και των δασικών εκτάσεων.

Οι δικηγόροι της Αθήνας θεωρούν ότι η αναθεώρηση του άρθρου 24 όχι μόνο δεν τολμά τη διεύρυνση της προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, αλλά αντίθετα χαρακτηρίζεται από την υποβάθμιση του δημοσίου χαρακτήρα των δασών και την προώθηση της οικονομικής εκμετάλλευσής τους από κερδοσκόπους και καταπατητές.

Ο ΔΣΑ θεωρεί «προσχηματική» την επίκληση για τα δικαιώματα στην «κατοικία και την ποιότητα ζωής». Επίσης, χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» τη ρύθμιση για τον ορισμό της έννοιας των δασών - δασικών εκτάσεων από τον κοινό νομοθέτη για τη μεταβολή του προορισμού τους, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του χωροταξικού - πολεοδομικού σχεδιασμού, που οδηγούν αναπότρεπτα στην «τσιμεντοποίησή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ