Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Εύβοια

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σημειώθηκε στην περιοχή του Αλιβερίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο το απόγευμα στην 35χρονη Αλεξάνδρα Δεμερτζή από τις Πετριές Αλιβερίου, η οποία διακομίστηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και από κει στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται.

Εν τω μεταξύ η 17χρονη μαθήτρια του ΤΕΕ Αλιβερίου Μ.Γ. η οποία προσβλήθηκε από καλπάζουσας μορφής μηνιγγίτιδα πριν δέκα μέρες και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, άφησε την τελευταία της πνοή την προηγούμενη Παρασκευή και η κηδεία της έγινε το Σάββατο σε κλίμα έντονης συγκίνησης, συνοδευόμενη από πλήθος συμμαθητών της.

Μετά και το απανωτό, δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην περιοχή Αλιβερίου, άρχισε ν' ανεβαίνει η ανησυχία των κατοίκων, ιδιαίτερα στο χώρο των μαθητών των σχολείων. Ετσι, ούτε χτες έγιναν μαθήματα, οι μαθητές απείχαν, παρόλο που η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έδωσε εντολή για απολύμανση όλων των σχολικών συγκροτημάτων.

Παράλληλα, η αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας και ο διευθυντής της διαβεβαιώνουν ότι τα δυο περιστατικά δεν έχουν καμία σχέση, είναι μεμονωμένα περιστατικά, ωστόσο ενεργούν προς την κατεύθυνση απομόνωσης του στελέχους (ιού) και πραγματοποιούν ενημερωτικές περιοδείες σε χωριά και πόλεις της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ