Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Κατά της ενοποίησης γραμμών συγκοινωνίας

Δημοψήφισμα, με θέμα τις αστικές συγκοινωνίες, πραγματοποίησε την Κυριακή στο συνοικισμό της Ευαγγελίστριας ο Δήμος Αγίου Παύλου, στην προσπάθεια ενεργοποίησης των δημοτών και συμμετοχής τους σε μαζικές διαδικασίες. Οι δημότες κλήθηκαν να τοποθετηθούν απέναντι στην πρόταση του ΟΑΣΘ για ενοποίηση των γραμμών 16 και 24, που εξυπηρετούν το συνοικισμό. Η πλειοψηφία των δημοτών τάχτηκε κατά της πρότασης του ΟΑΣΘ. Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν 505 δημότες. Στις κάλπες που στήθηκαν βρέθηκαν 488 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης του ΟΑΣΘ τάχθηκαν 15 και κατά 475.

«Η μαζική συμμετοχή των δημοτών αποτελεί την καλύτερη βάση για την ένταση και κλιμάκωση του αγώνα για ποιοτικές δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, κόντρα στην πολιτική απαξίωσης που ασκεί η κυβέρνηση», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγίου Παύλου και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του πως θα είναι μπροστάρης και αρωγός οποιασδήποτε διεκδικητικής πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών της περιοχής.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Αγίου Παύλου Μιχάλης Μοσχονάς, υπογραμμίζει πως «η μαζική συμμετοχή των κατοίκων της Ευαγγελίστριας στη σημερινή πρωτοβουλία του Δήμου αποτελεί λαϊκή εντολή για συνέχιση και ένταση του αγώνα του Δήμου για αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών. Επόμενο βήμα θα είναι η διεκδίκηση της πύκνωσης των δρομολογίων ενάντια στην ασκούμενη πολιτική της απαξίωσης των περιφερειακών γραμμών και η διεκδίκηση δημιουργίας Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Συγκοινωνιών».

Οπως ανακοινώθηκε, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλα δημοψηφίσματα για μια σειρά σημαντικά προβλήματα του Δήμου. Σχολιάζοντας τι επιδιώκεται μέσα από αυτή τη μορφή δράσης, ο Δήμαρχος σημείωσε: «Ευελπιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και ενεργοποίηση των δημοτών, κάτι που θα αποτελέσει εγγύηση για τη διεκδικητική πορεία του Δήμου στην κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ