Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Πιο συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες

Για να γίνει η προετοιμασία «χωρίς εμπόδια και να διευκολυνθεί η επιτάχυνση», είπε ο Τηλ. Χυτήρης μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής

Τρεις βδομάδες πριν φτάσουν τα αφεντικά της ΔΟΕ στην Αθήνα για τον επόμενο έλεγχο της πορείας προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενώ μαίνεται η σύγκρουση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων για την πίτα των τρισεκατομμυρίων, συνεδρίασε χτες η αρμόδια διυπουργική επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι διαφορετικών επιχειρηματικών συμφερόντων συζήτησαν για διάφορα θέματα, με κύριο αυτό του νέου νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής εντός του Φλεβάρη.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου, Τηλ. Χυτήρης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, που θα ρυθμίζει «θέματα χωροθετήσεων, την αισθητική και την εικόνα της Αθήνας, τις απαλλοτριώσεις και διάφορα οργανωτικά θέματα αθλητικής προετοιμασίας, θα είναι έτοιμο ως τα τέλη αυτού του μήνα και περιέχει λύσεις για διάφορα θέματα, ώστε να γίνει η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς εμπόδια και να διευκολυνθεί η επιτάχυνση της προετοιμασίας αυτής». Η τελευταία φράση, που παραπέμπει προφανώς σε αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση των έργων (αθλητικών, οδικών και άλλων), δεν πρέπει να είναι άσχετη με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σε εφημερίδες (βλέπε «ΕΘΝΟΣ») μεγαλοεργολάβων, που... καυτηριάζουν τις καθυστερήσεις στην ανάθεση των έργων... «Μετά την ψήφιση του νόμου αυτού θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη επίσπευση και καλύτερη χρονική προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων», συμπλήρωσε ο Τηλ. Χυτήρης, καθησυχάζοντας τους μεγαλοεργολάβους που ανησυχούν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού, το έργο του Ολυμπιακού Χωριού θα δημοπρατηθεί στις 2 του Φλεβάρη. Για το συγκεκριμένο έργο μίλησε στη διυπουργική ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος - απόντος του αρμόδιου υφυπουργού Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππα, που βρισκόταν στο εξωτερικό - ο οποίος ανέφερε ότι «η πορεία δημοπράτησης του Ολυμπιακού Χωριού προχωρά κανονικά. Θεωρείται, συνέχισε, ότι μέχρι τις 2 Φλεβάρη θα υπάρξει η προκήρυξη». Σημειώνεται ότι ο φάκελος της Πολεοδομικής Μελέτης βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο Τηλ. Χυτήρης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στο θέμα και η έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΣτΕ έχει ζητήσει τους τελευταίους μήνες αρκετά συμπληρωματικά στοιχεία για τη μελέτη, η έλλειψη των οποίων δεν επιτρέπει την έγκρισή της.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδης, αναφέρθηκε στη μελέτη του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, και γνωστοποίησε ότι εντός της βδομάδας θα δημοπρατηθεί η δεύτερη φάση της κατασκευής του Παγκρητείου Σταδίου, ενώ στις 30 του Γενάρη 2001 θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις για την κατασκευή των κλειστών γυμναστηρίων στο Γαλάτσι (γυμναστική) και τη Νίκαια (πάλη).

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, αναφέρθηκε στον προαστιακό σιδηρόδρομο και είπε ότι στις 10 του Απρίλη 2001 θα υπάρξει η υποβολή προσφορών. Για το τραμ είπε ότι τα τεύχη της προκήρυξης θα είναι έτοιμα τον Ιούνη του 2001, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί.

Ο υπουργός Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλος, μίλησε για νέες προσλήψεις αλλά και για την αγορά νέων ασθενοφόρων που πρέπει να υπάρχουν εκείνη την περίοδο στο Νομό Αττικής (200 από 60 που υπάρχουν σήμερα).

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, αναφέρθηκε στα Χωριά Τύπου, στις προεκτάσεις του μετρό (Ηλιούπολη, Σταυρός και Περιστέρι). Οπως είπε ο Τηλ. Χυτήρης, «το θέμα εξετάζεται και τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να έχουμε μια θέση πάνω στο θέμα της προέκτασης της γραμμής Πανόρμου-ΟΑΚΑ».

Οσον αφορά στο θέμα του ιπποδρόμου, ο υφυπουργός Τύπου αρκέστηκε να πει πως «είναι δεδομένο ότι θα φύγει από εκεί που είναι». Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το πού θα κατασκευαστεί το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο και το πότε θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ