Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
... Και συ περί άλλα τυρβάζεις

Ωραία φίλε! Εδώ η χώρα δηώνεται συστηματικά με το ξεπούλημα των πάντων και ο λαός αφαιμάζεται αισχρά, κι εσύ, μη μπορώντας να δεις ότι σιγά σιγά πλησιάζει η στιγμή που θα γίνεις και εσύ θύμα αυτής της ληστρικής επιδρομής των κυβερνώντων, αδιαφορείς εντελώς για ό,τι συμβαίνει γύρω σου. Ωραία φίλε! Εδώ ο κόσμος έχει μπλέξει με μια σπείρα διεστραμμένων που εγκληματεί κτηνωδώς εναντίον των λαών και της φύσης για να συσσωρεύει πλούτη, κι εσύ, ανίκανος να αντιληφθείς τι δεινά επιφυλάσσει σε όλους η «νέα τάξη», περί άλλα τυρβάζεις και μεριμνάς. Στη δουλιά σου, στις παρέες σου, παντού, ξεπερνάς με ένα «α, τους πρόστυχους» οποιαδήποτε νύξη γίνει για την άκρως αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ή για την γκανγκστερική συμπεριφορά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων «ηγετών». Και στρέφεις αμέσως τη συζήτηση στο χρηματιστήριο, στο τζόκερ, στο ποδόσφαιρο, στα αποβλακωτικά σίριαλ και οποιαδήποτε άλλα σκύβαλα σού προσφέρουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Σιωπάς, δηλαδή, φουκαρά μου, για ό,τι πρέπει να σε «καίει» και να πυροδοτεί την οργή σου, και λαλείς αδιάκοπα για οτιδήποτε δευτερεύον ή μηδαμινό. Φωνασκείς και παθιάζεσαι, λόγου χάρη, για τον «πουλημένο διαιτητή που έκλεψε τη νίκη από την ομάδα σου» και δεν εκδηλώνεις την παραμικρή αντίδραση για τους ξεπουλημένους της εξουσίας, που σου κλέβουν το μόχθο σου, τα δικαιώματά σου ή και την ίδια σου τη ζωή.

Ετσι είναι, φίλε. Καλά σε έχουν «καπελώσει» οι προωθητές της «παγκοσμιοποίησης» και της «νέας τάξης» και τα εδώ τσιράκια τους. Η ανεργία γύρω σου σπάει κόκαλα, κι εσύ δεν ακροάζεσαι τις αγωνιώδεις κραυγές των ανέργων, αλλά «τείνεις ευήκοον ους» στους «πράσινους» τελάληδες που διαλαλούν το «θαύμα» της ΟΝΕ. Μεσαιωνικά νομοσχέδια ψηφίζονται σε βάρος των εργαζομένων, και φυσικά και εναντίον σου, κι εσύ επιδίδεσαι αφελώς σε εξονυχιστικές συζητήσεις για το μεταγραφικό παζάρι των ποδοσφαιρικών ομάδων. Δύο εκατομμύρια Ελληνες ζουν πλέον σε κατάσταση ένδειας, κι εσύ στρέφεις τους οφθαλμούς σου στις κοκορομαχίες που διεξάγονται στην Τρικούπη και στη Ρηγίλλης. Το ΝΑΤΟ σκορπίζει το θάνατο στη γειτονιά σου, κι εσύ ασχολείσαι εμβριθώς με «ριάλιτι σόου», δελτία ειδήσεων, που σου πασάρουν τα κανάλια της διαπλοκής.

Οπως ήθελαν ακριβώς σε έκαναν οι εξουσιαστές σου, φίλε, κι εσύ χαμπάρι δεν έχεις πάρει. Σε αποκοίμισαν, σε απονεύρωσαν, σε εξουδετέρωσαν εντελώς. Και ενώ εσύ αναπαύεσαι ναρκωμένος στην πολυθρόνα της προσωρινής μικροευδαιμονίας σου ή φληναφείς εδώ κι εκεί, οι εξουσιαστές όλο και προωθούν τα σχέδιά τους για την πλήρη εξαθλίωση των μαζών χάριν των τραστ των πολυεθνικών και των εγχώριων κροίσων και γενικότερα για την ολοκληρωτική υποδούλωση των πολλών στους ολίγους. Αυτή η λαίλαπα όλο και εξαπλώνεται, όλο και «καίει» φουκαράδες. Και τώρα, να, πλησιάζει και σένα, τον ψευτοβολεμένο, μα εσύ δεν το έχεις καταλάβει ακόμη. Οταν σ' αγγίζει ο σιμούν της «νέας πραγματικότητας», θα ξυπνήσεις, τότε, το ξέρω. Θα ξυπνήσεις αλαφιασμένος και θα θελήσεις να υψώσεις τη φωνή σου και τη γροθιά. Πολύ φοβάμαι, όμως, αγαπητέ μου, ότι τότε θα είναι πολύ αργά. Δε θα έχει μείνει τίποτε όρθιο για να το υπερασπιστείς.

Οι προειδοποιητικοί για τη δυστυχία σου θόρυβοι σκεπάζονται έντεχνα από τις ωραιολογίες των κυβερνητικών προπαγανδιστών και των αργυρώνητων καλάμων, που έχουν διεισδύσει στην ενημέρωση. Ετσι, μια μέρα θα βρεθείς κι εσύ «ανεπαισθήτως» εγκλωβισμένος στην ανεργία, στην ανέχεια και στον εκμηδενισμό της προσωπικότητάς σου. Και πολύ λίγο τότε θα διαφέρεις, φίλε, από ένα δύστυχο παρία ή ένα θλιβερό σκλάβο. Γι' αυτό ξύπνα τη ναρκωμένη σκέψη σου και κινητοποίησε την ευνουχισμένη ορμή σου από αυτή τη στιγμή κιόλας. Οι καιροί δεν περιμένουν. Και μην ξεχνάς πως είναι ευκολότερο να εμποδίσει κανείς το αλυσόδεμό του από το να προσπαθεί, εκ των υστέρων, να σπάσει τα δεσμά του.


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ