ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Και "εφημερία" του δικομματισμού!

Η μεν κυβέρνηση υπόσχεται αυξήσεις 10% στους γιατρούς, χωρίς να τους εξοφλεί για το 1998 (!), ενώ η ΝΔ καλεί τους γιατρούς - έστω και απλήρωτοι - να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους!!

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμπεριφέρονται με τον πιο ανεύθυνο τρόπο απέναντι στα δημόσια νοσοκομεία και ιδιαίτερα στο τμήμα εκείνο που αφορά τις εφημερίες τους. Δηλαδή την ώρα της ανάγκης για τον πολίτη και ιδιαίτερα για τα λαϊκά στρώματα.

Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση αμείβει "με έναντι" τους γιατρούς και σε ορισμένα νοσοκομεία βγάζει αρνητικά εκκαθαριστικά. Με αυτό τον τρόπο αφήνει ακάλυπτα από γιατρούς νοσοκομεία αιχμής - όπως το ΚΑΤ - για δέκα μέρες.

Κι ενώ υπάρχει αυτό το αλαλούμ, ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας - σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ραδιοσταθμού "9,84" στον οποίο μίλησε χτες ο υπουργός - είπε ότι θα αυξηθούν οι αποδοχές των γιατρών κατά 10-11%, σημειώνοντας πως μια τέτοια αύξηση είναι απολύτως κοντά στις απαιτήσεις της ΕΙΝΑΠ.

Βέβαια, η ΕΙΝΑΠ είχε ζητήσει αύξηση κατά 10% των βασικών μισθών των γιατρών, αμέσως μετά την ψήφιση του Ιατρικού Μισθολογίου, καθώς εκτίμησε ότι βρίσκεται μακριά απ' τις προσδοκίες των νοσοκομειακών γιατρών. Τώρα τα αιτήματα που θέτει η ΕΙΝΑΠ ως άμεση προτεραιότητα είναι η διασφάλιση ασφαλών εφημεριών με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Προτύπων των νοσοκομείων, η εξόφληση των εφημεριών του 1998 κατά γιατρό και ανά μήνα και κανένας γιατρός να μην έχει συνολικές αποδοχές μικρότερες από εκείνες της 31.12.1997.

Επιπλέον χτες ο υπουργός είπε στον "9,84" ότι αν υπάρξουν αρνητικά εκκαθαριστικά, δε θα επιστρέψουν οι γιατροί τα χρήματα "εκτός ενός αριθμού των οποίων οι αποδοχές από εφημερίες ξεπερνούν τις αποδοχές από μισθούς".

Ακόμα ο Λ. Παπαδήμας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Χ. Ζαχαρόγιαννη είπε ότι θα προσπαθήσει να εκκαθαρίσει τις εφημερίες του 1998 με βάση τα προγράμματα του Μάη του 1998.

Χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση ήρθε να δώσει και η ΝΔ, η οποία μετά από μια ανούσια κριτική στην κυβέρνηση, καλεί τους "νοσοκομειακούς γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία".

Τέλος η ΝΔ ως πρόταση διεξόδου παρουσιάζει την πρόταση των "ξένων σοφών" που απορρίφτηκε από τους περισσότερους συνδικαλιστικούς φορείς των γιατρών. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων

"Η κυβέρνηση σήμερα με την τακτική της, που κινείται στη λογική των σκληρών περικοπών, έχει ως απώτερο στόχο να εκθέσει στα μάτια των εργαζομένων το δημόσιο νοσοκομείο, ανοίγοντας συνειδητά το δρόμο για την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας", τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

"Οι εργαζόμενοι σήμερα πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης. Πρέπει να συστρατευτούμε με τους υγειονομικούς για ένα δημόσιο τομέα υγείας, σύγχρονο, αποδοτικό, επαρκώς χρηματοδοτούμενο, προσαρμοσμένο σε όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα, που να καλύπτει ισότιμα τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού της χώρας, για τη δημοκρατία και διαφάνεια στα νοσοκομεία, τη δημιουργία νέων νοσοκομείων και την πλήρη αξιοποίηση και βελτίωση της υποδομής των υπαρχόντων, το χτύπημα των εγκληματικών φαινομένων διαφθοράς, σήψης και συναλλαγής που κυριαρχούν σε πολλούς χώρους παροχής υγείας".

Τέλος η Ομοσπονδία τονίζει την ανάγκη να ορθωθεί κοινωνικό μέτωπο για μια άλλη πολιτική στο χώρο της λαϊκής υγείας και πρόνοιας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απλήρωτοι οι γιατροί, φιέστες η κυβέρνηση

Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απέχουν από τις εφημερίες, καθώς και η απεργία των πανεπιστημιακών γιατρών που άρχισε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Επίσης, οι ειδικευόμενοι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης και προειδοποιούν ότι δε θα σταματήσουν την κινητοποίησή τους μέχρις ότου τους καταβληθούν οι εφημερίες του 1998.

Ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας θα συναντήσει σήμερα στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) μετά από πρόσκληση του υπουργού. Λίγο αργότερα ο Λ. Παπαδήμας θα μεταβεί στο Θεαγένειο νοσοκομείο, προκειμένου να εγκαινιάσει μια νέα μονάδα. Η ΕΝΙΘ καλεί τους γιατρούς να βρίσκονται εκεί και να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι, ενώ παραμένουν επτά μήνες απλήρωτοι η κυβέρνηση διοργανώνει φιέστες. "Καλά κάνουν και τοποθετούν το κοβάλτιο στο Θεαγένειο και τη μονάδα μεταμόσχευσης στο Παπανικολάου. Προκαλούν όμως όταν τα γεγονότα αυτά γίνονται αφορμή για φιέστες", δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Στρ. Πλωμαρίτης.

Να σημειωθεί ότι μετριασμένη υπήρξε χτες η προσέλευση ασθενών στανοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Η αποχή των γιατρών από τα εξωτερικά ιατρεία ήταν καθολική, ενώ το μισό προσωπικό υπήρχε στα νοσοκομεία που εφημέρευαν.

"ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ"
Ακάλυπτο το 60% των θέσεων

Στάσεις εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού και επιχείρηση τρομοκρατίας από τη διοίκηση

Με συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους απάντησαν χτες οι νοσηλευτές του νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός" στις ενέργειες σε βάρος εργαζομένων της διοίκησης και στην αδιαφορία της να περιορίσει τους κινδύνους που καθημερινά αντιμετωπίζουν ασθενείς και νοσηλευτές.

Μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, από την οποία ήρθε στην επιφάνεια το νέο πρόσωπο που διαμορφώνει η κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας και οι πρώτες επιπτώσεις από τη λογική των περικοπών στο χώρο αυτό. "Το 60% των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου, επισήμανε η Χρόνη Μαρία,μέλος της τριμελούς επιτροπής του νοσηλευτικού προσωπικού, μένουν ακάλυπτες. Το νοσοκομείο καθημερινά εφημερεύει και πολλές υπηρεσίες δε λειτουργούν. Τη νύχτα μένουν 4 νοσηλεύτριες, 2 γιατροί, 1 τραυματιοφορέας και ο θυρωρός. Οσον αφορά τη μονάδα AIDS, συρρίκνωσαν τη μονάδα βραχείας νοσηλείας και τη μετέφεραν σε μια αποθήκη".

Ο κίνδυνος να προσβληθούν από τον ιό του AIDS μέσα σε αυτές τις συνθήκες εργασίας είναι άμεσος και ήδη όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων το 70% των νοσηλευτών έχει υπάρξει φορέας του ιού της φυματίωσης.

Η διοίκηση όμως, προκειμένου να αποκρύψει όλες αυτές τις επαγγελματικές ασθένειες τις καταγράφει ως δερματικές παθήσεις και χορηγεί τριήμερες αναρρωτικές άδειες στους ασθενείς εργαζόμενους. Οταν μάλιστα πρόσφατα έθεσαν το θέμα στον διευθυντή του νοσοκομείου Ανδρ. Κατσάμπα τους απάντησε πως "όταν διαλέξατε αυτό το επάγγελμα, γνωρίζατε τους κινδύνους". "Τους γνωρίζαμε για τον εαυτό μας, αλλά ενώ ήμουν έγκυος μολύνθηκα και μόλυνα και το μόλις ενάμιση χρόνου παιδί μου από ψώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά μια νοσηλεύτρια, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της αδιαφορίας.

Για όλα αυτά οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον αρμόδιο εισαγγελέα και από τις 20 Γενάρη 1999 η τριμελής επιτροπή των νοσηλευτών, με τη στήριξη του σωματείου, κήρυξε καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας, διεκδικώντας παράλληλα την άμεση πρόσληψη προσωπικού και την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών για τα νυχτερινά και τις αργίες για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη του περασμένου χρόνου. Ως απάντηση όσοι πήραν μέρος στην κινητοποίηση εισέπραξαν από τη διοίκηση στις 3/2/99 έγγραφη κλήση σε απολογία μέσα στις τρεις επόμενες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να απολογηθούν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και στη χτεσινή γενική τους συνέλευση η οργή για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης και για τη μέχρι τώρα στάση μελών του σωματείου που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ ήταν το κύριο χαρακτηριστικό, όπως και η διάθεση για συνέχιση του αγώνα. Μετά μάλιστα από παρέμβαση της εκπροσώπου της ΕΣΑΚ υγειονομικών και αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Λέτας Μεθωνιού όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεών της - πλην της ΠΑΣΚΕ - που παραβρέθηκαν στη συνέλευση εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

"Για τις επαγγελματικές ασθένειες - τόνισε η Λέτα Μεθωνιού - φταίει ο εργοδότης (δηλαδή εδώ η διοίκηση του νοσοκομείου) και είναι το μόνο που μένει ατιμώρητο. Πρέπει - υπογράμμισε - να συντονίσουμε τις προσπάθειες από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη λύση αυτών των προβλημάτων".

Την ανάγκη κινητοποίησης των εργαζομένων για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων επισήμανε και η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρατικών Ιδρυμάτων Αθηνών - Πειραιώς Βάσω Αναγνώστου.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν επίσης εκπρόσωποι των εργαζομένων από το Ογκολογικό Κηφισιάς,το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής,το Αμαλία Φλέμινγκ,το Αλεξάνδρας,το Αγία Σοφία,το Αιγηνίτειο,το Οφθαλμιατρείο Αθηνών και από τον Σύλλογο Τεχνολόγων Παρασκευαστών Αττικής.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον πρόεδρο της εφορίας του νοσοκομείου Β. Γολεμάτη και τον διευθυντή Ανδρ. Κατσάμπα,οι οποίοι αναγκάστηκαν να δεσμευτούν πως θα εξετάσουν τα αιτήματα που αφορούν τις διώξεις απεργών. Δήλωσαν μάλιστα πως σήμερα θα εξοφληθούν οι οφειλές για το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη του περασμένου έτους. Ο αγώνας επομένως έφερε μια πρώτη νίκη, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.

Κόντρες στο "Ωνάσειο"

Η διοίκηση δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα πορίσματα, παρά την επιμονή των δημοσιογράφων

Αρνήθηκε, χτες, το Διοικητικό Συμβούλιο του "Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου" (ΩΚΚ) να δώσει στη δημοσιότητα τις εκθέσεις από τους ελέγχους των ορκωτών λογιστών, που διενεργήθηκαν εκτάκτως μετά από καταγγελίες περί οικονομικών ατασθαλιών στο Ιδρυμα. Τη διενέργεια των ελέγχων είχε διατάξει ο καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, το διάστημα που ήταν υπουργός Υγείας - Πρόνοιας.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τόσο ο σημερινός πρόεδρος του ΩΚΚ Γ. Χρήστου,όσο και ο προκάτοχός του Μ. Σταθόπουλος,απέδωσαν την ύπαρξη καταγγελιών σε διαμάχη του Δ. Κρεμαστινού με τον γιατρό Δ. Κατρίτση και τους κατηγόρησαν για "προσπάθεια συκοφάντησης του "Ωνασείου"". Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι "οι καταγγελίες είναι ήσσονος σημασίας" και ότι ο θόρυβος δημιουργήθηκε από "εχθρούς του "Ωνασείου"". Το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: αν πράγματι είναι "ήσσονος σημασίας" οι καταγγελίες που έγιναν, γιατί δε δόθηκαν ούτε χτες στη δημοσιότητα οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών. Οταν, μάλιστα, έχουν επανειλημμένως ζητηθεί από δημοσιογράφους και ο πρόεδρος του ΩΚΚ είπε χτες ότι "είναι στη διάθεσή τους".

Το θέμα αυτό, καθώς και η ενδεχόμενη απομάκρυνση από το ΩΚΚ των καθηγητώνΔ. Κρεμαστινού και Δ. Κόκκινου,επικράτησαν στη συνέντευξη Τύπου. Ετσι άλλα ζητήματα όπως η ίδια η λειτουργία και το αδικαιολόγητα μεγάλο έλλειμμα του Ωνασείου πέρασαν σε δεύτερο φόντο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΩΚΚ παραδέχτηκε ότι "τα οικονομικά αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα". Το έλλειμμα του Ιδρύματος το 1998 ανήλθε σε 5 δισ. δραχμές, το οποίο μειώθηκε σε 3,3 δισ. δραχμές μετά την κρατική επιχορήγηση (1,7 δισ. δραχμές). Τα έσοδα του Κέντρου, το 1998, ανήλθαν σε 12,5 δισ. δραχμές και τα έξοδά του έφθασαν τα 17,5 δισ. δραχμές. Σύμφωνα με τον Γ. Χρήστου,για το έλλειμμα ευθύνεται το χαμηλό κρατικό τιμολόγιο και το επίσης χαμηλό νοσήλιο, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς την ανάγκη αύξησης του νοσηλίου. Για παράδειγμα ανέφερε ότι μία επέμβαση καρδιάς, που στο Ασφαλιστικό Ταμείο στοιχίζει 2 εκατ. δραχμές, στο ΩΚΚ κοστίζει περισσότερο εξαιτίας των υπέρογκων αμοιβών των γιατρών και των ακριβών υλικών. Για τη μείωση του ελλείμματος, ανακοίνωσε ότι προχωρούν στην εφαρμογή ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου, το οποίο μεταξύ άλλων αφορά περικοπές μισθών των διευθυντών κλινικών. Μετά τη λήξη των πενταετών συμβάσεων των διευθυντών, το ΔΣ αποφάσισε ότι η ανώτατη ετήσια αμοιβή τους θα είναι περίπου 100 εκατ. δραχμές.

Σε ό,τι αφορά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΔΣ του ΩΚΚ και των Δ. Κρεμαστινού και Δ. Κόκκινου,ο Γ. Χρήστου ισχυρίστηκε ότι μολονότι οι δύο καθηγητές είχαν υπογράψει πενταετείς συμβάσεις συμβούλων - έληξαν στις 16.7.98 - εν τούτοις ασκούσαν καθήκοντα διευθυντού, κάτι που αντίκειται στη νομοθεσία. Ζήτησε, λοιπόν από τους δύο καθηγητές είτε να παραμείνουν ως απλοί σύμβουλοι στο ΩΚΚ, είτε να αποχωρήσουν.

Από την πλευρά του, ο Δ. Κρεμαστινός,δήλωσε χτες ότι "δεν απαντά σε τηλεγράφημα, ούτε μέσω δημοσιογράφων". Είπε, επίσης, ότι ενώ ως πανεπιστημιακός είχε δικαίωμα να διατηρεί ιατρείο εκτός Νοσοκομείου, η διοίκηση του ΩΚΚ του είχε θέσει όρο να εξετάζει τους ασθενείς του εντός, για να κερδίζει το ΩΚΚ από τις ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Ο Δ. Κόκκινος δήλωσε ότι "η έννοια της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο "Ωνάσειο", σημαίνει ότι δεν εξετάζω ασθενείς αλλού, δεν είμαι σύμβουλος σε καμία εταιρία, σε κανένα Νοσοκομείο και δεν κάνω γνωματεύσεις επ' αμοιβή". Στο σχόλιο που έκανε η διοίκηση του ΩΚΚ για τις αμοιβές των δύο καθηγητών, ο Δ. Κόκκινος,μεταξύ άλλων, είπε: "Ουδείς μου εζήτησε αναπροσαρμογή της αμοιβής μου, άρα τη θεωρούσαν απολύτως λογική. Είναι πρωτοφανές, εργοδότης να κατηγορεί τον εργαζόμενο για υπερβολικές αμοιβές, δεδομένου ότι αυτές δίδονται νομίμως και με τη θέληση του εργοδότη".

Οι γιατροί του Λαϊκού και του ΚΑΤ συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους κα

Οι γιατροί του "Λαϊκού" και του ΚΑΤ συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους και χτες

Ρεμπέτικα τραγούδια κατά των ναρκωτικών

Με ρεμπέτικους ήχους γέμισε προχτές το απόγευμα η πολιτιστική εταιρία "Πανόραμα" στο Κολωνάκι, εκεί όπου έγινε η παρουσίαση του CD των "Παραπονιάρηδων", του συγκροτήματος των νέων που παρακολουθούν το βραδινό πρόγραμμα της θεραπευτικής κοινότητας "Διάβαση" του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων".

Τραγούδια όπως ο σμυρναίικος Αραμπάς και το πολίτικο χασάπικο, παιγμένα από τον Κώστα, τον Διονύση, τον Μπάμπη, τον Σπύρο, των νέων που κάθε μέρα, μετά τη δουλιά τους συναντιούνται στη "Διάβαση" και δίνουν τη μάχη τους για μια ζωή χωρίς ναρκωτικά. "Για έναν άνθρωπο που το πρωί εργάζεται, που αντιμετωπίζει την ένταση και τις δυσκολίες της δουλιάς, είναι πολύ ανακουφιστικό να βρίσκεται σε ένα ζεστό και ανθρώπινο χώρο, να ασχολείται με τη μουσική", λέει ο Μπάμπης Παγανόπουλος, που βρίσκεται στη "Διάβαση" εδώ και 14 μήνες και είναι ένα από τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος του βραδινού προγράμματος.

"Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική γιατί δείχνει ότι το όνειρο γίνεται πάντα πραγματικότητα όταν έχεις στόχους και τη θέληση να αγωνιστείς για να το κατακτήσεις", τονίζει η Αναστασία Καρούμπα,υπεύθυνη της βραδινής κοινότητας που απευθύνεται σε εργαζόμενους χρήστες.

Το CD κυκλοφορεί από σήμερα σε κεντρικά δισκοπωλεία, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην ομάδα μουσικής της "Διάβασης".

Σύσκεψη στο "Αμαλία Φλέμιγκ"

Σύσκεψη - ενημέρωση πραγματοποιεί την ερχόμενη Παρασκευή (12/2/99) το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ" με θέμα: "Η συρρίκνωση του νοσοκομείου μετά την απόφαση της διοίκησης για το κλείσιμο της Πτέρυγας Ζ. Πηγής και την απώλεια των 97 κρεβατιών της".

Η σύσκεψη θα γίνει στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο, στην Πτέρυγα Τσαγγάρη, στον 4ο όροφο.

Πρόταση δεκαήμερης κινητοποίησης

Την πρόταση για δεκαήμερο κινητοποιήσεων απ' την ερχόμενη Δευτέρα στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας στο Λεκανοπέδιο Αττικής εισηγήθηκε αργά χτες το βράδυ ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Χ. Ζαχαρόγιαννης.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συνεδρίαζε μέχρι αργά για να αποφασίσει επί της πρότασης, η οποία περιλάμβανε την αποχή απ' τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, όχι όμως και τα τακτικά χειρουργεία. Επίσης στην πρόταση υπήρχε το στοιχείο ότι αν στο διάστημα αυτό εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τις εφημερίες, τότε οι γιατροί μέσα από γενικές συνελεύσεις τους θα εκτιμήσουν αν συμφωνούν με τις προτάσεις των επιστημονικών οργάνων και σε περίπτωση που δε συμφωνούν να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασή τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ