ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Μάη 1999
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
Ολοι οι (νεκροί) άνθρωποι του Προέδρου

Η πολιτική καριέρα του Μπιλ Κλίντον, από την εποχή που ήταν κυβερνήτης στην πολιτεία του Αρκάνσας μέχρι σήμερα, δε συνοδευόταν μόνο από σκάνδαλα, αλλά και από μια σειρά περίεργους θανάτους, όλως... τυχαίως, των ανθρώπων που είχαν σχέση μ' αυτά

Το σκάνδαλο "Γουάιτγουότερ" ξεκίνησε το 1978. Ο Κλίντον, γεννημένος στο Αρκάνσας και γενικός εισαγγελέας τότε, με τη γυναίκα του Χίλαρι, και ο Τζιμ Μακ Ντούγκαλ (Jim Mc Dougal) και η γυναίκα του Σούζαν, δανείστηκαν αρχικά 203.000 δολάρια για την αγορά 220 στρεμμάτων στα βουνά του Αρκάνσας, για να τα εκμεταλλευτούν χτίζοντας εξοχικές κατοικίες μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρίας τους, "Γουάιτγουότερ" (Whitewater Development Corp). Η επιχειρηματική τους προσπάθεια δεν πήγε καλά, χρειάστηκε πρόσθετο κεφάλαιο, το οποίο πήραν παράνομα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Τα ποσά δεν επιστράφηκαν ποτέ. Οταν ο Κλίντον άρχισε την προεκλογική εκστρατεία του 1992, το ζήτημα "Γουάιτγουότερ" βγήκε στην επιφάνεια. Μετά τις εκλογές αποκαλύφτηκε ότι το όλο σχέδιο αποτελούσε ένα τεράστιο και αδιαπέραστο υπόδειγμα επιχειρηματικής, πολιτικής, αστυνομικής και δικαστικής διαπλοκής. Ακόμα και τα Μέσα Ενημέρωσης του Αρκάνσας συμπεριφέρθηκαν κατά τρόπο "αμοιβαίου κέρδους". Ο Κλίντον φαίνεται αναμεμειγμένος και στην υπόθεση "Κάστελ Γκραντ" που αφορά επίσης μοιρασιά γης, υπόθεση που έστειλε στη φυλακή τρεις από τους συνεργάτες του - τον Jim Mc Dougal, τον David Hale και τον Jim Tucker.

Ας δούμε, όμως, μια σειρά πρόσωπα, που ήταν αναμειγμένα στο σκάνδαλο αυτό και βρήκαν αιφνίδιο θάνατο:

Jim Mc Dougal: Για πολλά χρόνια μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος του Αρκάνσας, φίλος του Κλίντον από το 1960. Καταδικάστηκε για το σκάνδαλο της εταιρίας "Γουάιτγουότερ" που είχε ιδρύσει συνεταιρικά με τον Κλίντον. Πέθανε από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή, ενόσω βρισκόταν στην απομόνωση στις ομοσπονδιακές φυλακές, στις 8 Μάρτη του 1998. Ηταν ο μάρτυρας - κλειδί στην έρευνα του ανεξάρτητου συνηγόρου Κένεθ Σταρ, που ισχυριζόταν ότι και ο Κλίντον ήταν ανακατεμένος στο σκάνδαλο με τα δάνεια.

Vince Foster: Πρώην Σύμβουλος στο Λευκό Οίκο, προσωπικός φίλος και συνάδελφος της Χίλαρι Κλίντον στη δικηγορική εταιρία "Ρόουζ" του Λιτλ Ροκ (Αρκάνσας). Γεννημένος κι αυτός στο Αρκάνσας, γνωριζόταν με τον Πρόεδρο από την παιδική τους ηλικία και ήξερε λεπτομέρειες για το σκάνδαλο "Γουάιτγουότερ". Είχε στενή σχέση με τους Κλίντον ως προσωπικός τους δικηγόρος. Βρέθηκε νεκρός στο πάρκο Fort Marcy της Ουάσινγκτον στις 20 Ιούλη του 1993. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι έβαλε ένα όπλο στο στόμα του και τράβηξε τη σκανδάλη. Σύμφωνα, όμως, με όσα γράφτηκαν, η νεκροψία έδειξε πως τα δάχτυλά του δεν είχαν αίμα - αν και είχε αυτοπυροβοληθεί - ούτε υπήρχαν δαχτυλικά του αποτυπώματα στο όπλο. Η εκδοχή της αυτοκτονίας θεωρήθηκε "μυθοπλασία" από τρεις διαφορετικούς ειδικούς, ιδιαίτερα μετά από τη δεύτερη πληγή που βρέθηκε στο λαιμό του. Το FBI βρίσκεται τώρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο με κατηγορίες παρενόχλησης μαρτύρων και απόπειρες δωροδοκίας, σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Jerry Perks: Επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας του Κλίντον στο Λιτλ Ροκ. Είχε προϊστάμενό του τον Vince Foster. Μαθαίνοντας τα νέα για τοθάνατο του Foster είχε σχολιάσει: "Ο Κλίντον καθαρίζει το σπίτι του". Πυροβολήθηκε στο αυτοκίνητό του τέσσερις φορές σε μια έρημη περιοχή έξω από το Λιτλ Ροκ. Η γυναίκα του είπε ότι κουβαλούσε "μετρητά" από το αεροδρόμιο Mena του Αρκάνσας στο Λιτλ Ροκ και ο γιος του είπε πως ο πατέρας του ετοίμαζε μια αναφορά για τον Κλίντον. Το ντοσιέ με τις σημειώσεις που κράταγε εκλάπη από το σπίτι του.

Jon Parnell Walker: Ερευνητής της υπόθεσης "Γουάιτγουότερ" για λογαριασμό της RTC (Resolution Trust Corp). Αποφάσισε... να διακόψει την έρευνά του και να πηδήξει στο κενό από το κτίριο του Λίνκολν Τάουερ, στις 15 Αυγούστου του 1993. Εξέταζε τη σχέση του σκανδάλου "Γουάιτγουότερ" με το σκάνδαλο δανειοδοτήσεων "Morgan Guarantee".

James Wilson: Βρέθηκε νεκρός το Μάη του 1993 από απαγχονισμό. Θεωρήθηκε αυτοκτονία. Αναφέρθηκε ότι ο Wilson είχε σχέση με το σκάνδαλο "Γουάιτγουότερ".

Stanley Huggins: Θεωρείται πως αυτοκτόνησε. Ερευνούσε το σκάνδαλο "Madison Guarantee", της εταιρίας δανείων που είχε αγοράσει ο Jim Mc Dougal το 1982 και η οποία έπεσε έξω χρωστώντας πάνω από 60 εκατ. δολάρια φόρους και παρ' όλα αυτά ο Mc Dougal είχε απαλλαγεί. Η αναφορά του Huggins ποτέ δε δημοσιεύτηκε.

Αμόκ αυτοκτονιών...

Ενα άλλο σκάνδαλο, ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους ενέχονταν σ' αυτό, ήταν αυτό της Πόλα Τζόουνς. Το 1997, η Πόλα Τζόουνς έφερε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών τον Μπιλ Κλίντον, με την κατηγορία των ανήθικων προτάσεων, όταν ήταν κυβερνήτης στο Αρκάνσας. Ερευνητής της υπόθεσης ήταν πάλι ο ανεξάρτητος κατήγορος Κένεθ Σταρ.

Και πάλι έχουμε μια σειρά προσώπων, που βρέθηκαν νεκρά, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες και ενέχονταν, είτε στο σκάνδαλο αυτό ή σε άλλα παρόμοιου περιεχομένου:

Kathy Ferguson: Πρώην σύζυγος του έφιππου αστυνομικού του Αρκάνσας Danny Ferguson. Πέθανε το Μάη του 1994. Βρέθηκε νεκρή στο λίβινγκ ρουμ του σπιτιού της από πυροβολισμό πίσω από το αυτί. Θεωρήθηκε αυτοκτονία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πακεταρισμένες αποσκευές στο σπίτι, πράγμα που έδειχνε ότι σκόπευε να ταξιδέψει ξαφνικά. Ο πρώην σύζυγός της ήταν κατηγορούμενος μαζί με τον Μπιλ Κλίντον στην υπόθεση Πόλα Τζόουνς, ενώ η Kathy Ferguson ήταν πιθανή μάρτυρας υπεράσπισης της Πόλα Τζόουνς.

Bill Shelton: Εφιππος αστυνομικός του Αρκάνσας και αρραβωνιαστικός της Kathy Ferguson. Διαμαρτυρήθηκε για την εκτίμηση των αρχών περί αυτοκτονίας της αρραβωνιαστικιάς του και αποφάσισε να αναζητήσει μέχρι τέλους την αλήθεια. Βρέθηκε νεκρός τον Ιούνη του 1994 από πυροβολισμό. Θεωρήθηκε επίσης ότι αυτοκτόνησε, μην αντέχοντας το θάνατο της αρραβωνιαστικιάς του. To πτώμα του είχε πεταχτεί στον τάφο της Kathy.

Mary Mahoney: Πρώην υπάλληλος του Λευκού Οίκου. Πυροβολήθηκε 5 φορές τον Ιούλη του 1997 στο καφέ Starbuck που διηύθυνε, στο Τζόρτζταουν. Ο φόνος συνέβη αμέσως μετά τη δημοσίευση της σεξουαλικής της παρενόχλησης στο Λευκό Οίκο. Δυο ακόμα από τους συναδέλφους της, που παρευρίσκονταν εκεί, σκοτώθηκαν. Παρά το τριπλό έγκλημα, η υπόθεση γρήγορα μπήκε στα αζήτητα. Ποτέ δε συνελήφθησαν ύποπτοι. Είναι χαρακτηριστικό πως η Μόνικα Λεβίνσκι εξέφρασε φόβους ότι "θα καταλήξει σαν την Μαίρη Μαχόνεϊ".

Suzanne Coleman: Αναφέρθηκε ότι είχε ερωτικό δεσμό με τον Κλίντον, όταν εκείνος ήταν γενικός εισαγγελέας του Αρκάνσας. Βρέθηκε νεκρή από σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της. Θεωρήθηκε αυτοκτονία. Την εποχή του θανάτου της, ήταν έγκυος εφτά μηνών και ισχυριζόταν ότι το παιδί ήταν του Κλίντον.

James Bunch: Αυτοκτόνησε με πυροβολισμό. Αναφέρθηκε ότι είχε ένα "Μαύρο Βιβλίο", όπου ήταν καταχωρημένα ονόματα ανθρώπων "επιρροής", που επισκέπτονταν πόρνες στο Τέξας και στο Αρκάνσας.

Χρήμα που σκοτώνει

Μια τρίτη κατηγορία σκανδάλων, με τα οποία κατηγορήθηκε ο Μπιλ Κλίντον, είχαν σχέση με τις χρηματοδοτήσεις των προεκλογικών του εκστρατειών. Αρκετά άτομα, που ανακατεύτηκαν στην εξεύρεση οικονομικών πόρων για την πρώτη προεκλογική εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον το 1992, βρήκαν βίαιο θάνατο. Στο μεταξύ ήρθαν στην επιφάνεια και ύποπτοι τρόποι χρηματοδότησης που αφορούσαν και τη δεύτερη προεκλογική του εκστρατεία στην Ουάσιγκτον, το 1996. Τότε μόνο άρχισαν οι ανακρίσεις. Μερικά από τα πρόσωπα που πέθαναν, κάτω από μυστηριώδεις και ύποπτες συνθήκες και σχετίζονταν με την παραπάνω υπόθεση, ήταν τα παρακάτω:

Ron Brown: Γραμματέας Εμπορίου και πρόεδρος του DNC (Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής, δηλαδή του κόμματος του Μπ. Κλίντον) το έτος 1992. Σκοτώθηκε το 1996, όταν άρχισε η έρευνα σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις. Βρισκόταν υπό ανάκριση από το Εγκληματολογικό και οι ενδείξεις ήταν απειλητικές για το άτομό του. Είχε εκφράσει δημοσίως την επιθυμία να έρθει σε συμφωνία με τους δημόσιους κατηγόρους του και σε κάποιον γνωστό του ανέφερε ότι "δε θα πήγαινε στον γκρεμό μόνος του". Λίγες μέρες μετά, το αεροπλάνο του έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ, κατά τη διάρκεια μιας εμπορικής επιχείρησής του στην Κροατία. Θεωρήθηκε ότι το αεροπορικό ατύχημα προκλήθηκε από δυνατή καταιγίδα. Αλλά ούτε το Μετεωρολογικό Γραφείο του αεροδρομίου του Ντουμπρόβνικ, μόλις δυο μίλια από το σημείο της πτώσης, ούτε κανένας άλλος πιλότος, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εν πτήση, είχε διαπιστώσει την ύπαρξη της μυστηριώδους καταιγίδας. Κατά το "Aviation Week & Space Technology" της 8ης Απριλίου του 1996, το πρόβλημα της ολικής ηλεκτρικής βλάβης στο αεροσκάφος που εντοπίστηκε, ποτέ δεν ερευνήθηκε. Αλλά ένας παθολόγος που παραβρέθηκε στην έρευνα, καθώς και στρατιωτικοί δικαστικοί που μελέτησαν την υπόθεση ανέφεραν ότι στο πάνω μέρος του κρανίου του υπήρχε μια ολοστρόγγυλη τρύπα σφαίρας από 45άρι όπλο. Ο Ron Brown, παρ' όλα αυτά δεν αξιώθηκε αυτοψίας.

Barbara Wise: Στενή συνεργάτης του Ron Brown, βρέθηκε νεκρή μερικούς μήνες μετά τον δικό του θάνατο. Ημέρα του θανάτου της εκτιμήθηκε η 29η Νοεμβρίου 1996, γιατί βρέθηκε αργότερα κλειδωμένη στο γραφείο της του Τμήματος Εμπορίου, μισόγυμνη και γεμάτη μώλωπες.

Δρ. Stanley Heard: Πρόεδρος του Εθνικού Ιατρικού Οργανισμού Χειροπρακτικής, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Προέδρου και γιατρός της μητέρας, του αδερφού και του πατριού του Κλίντον. Πετώντας με την δικηγόρο Steve Dickson, για να συναντήσουν έναν δημοσιογράφο, το ιδιωτικό του αεροπλάνο έπιασε φωτιά. Ο St. Heard κατάφερε να το επιστρέψει στο αεροδρόμιο, να νοικιάσει ένα άλλο και να συνεχίσει το ταξίδι του. Αλλά και το ενοικιασμένο αεροπλάνο έπιασε φωτιά. Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να το προσγειώσει...

C. Victor Raiser και Montgomery Raiser: Σημαντικοί ενισχυτές, που συνέβαλαν σημαντικά στην εξεύρεση χρημάτων για την Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή (NDC) του Κλίντον. Πέθαναν κατά την πτώση ιδιωτικού αεροπλάνου τον Ιούλιο του 1992.

Paul Tulley: Διαχειριστής των οικονομικών του NDC. Βρέθηκε νεκρός από άγνωστη αιτία σ' ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λιτλ Ροκ, στις 24 Σεπτεμβρίου του 1992. Περιγράφηκε από τον Μπιλ Κλίντον σαν "αγαπημένος φίλος και έμπιστος σύμβουλος".

Hershell Friday: Εισαγγελέας και μέλος της καμπάνιας για εξεύρεση χρημάτων για λογαριασμό του Κλίντον. Πέθανε την 1η Μαρτίου 1994, όταν το αεροπλάνο του συντρίφτηκε.

Edward Willey, Jr: Γιος θρυλικού πολιτικού της Βιρτζίνια, δικηγόρος, αναμεμειγμένος σε πολλά ύποπτα συμβάντα σχετικά με το κόμμα του Κλίντον και χρηματοδότης της προεκλογικής του εκστρατείας. Εκανε προκλητικά σπάταλη ζωή και τη χρονιά που πέθανε ήταν χρεωμένος εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, πράγμα που ευνόησε τον ισχυρισμό της αυτοκτονίας. Βρέθηκε νεκρός βαθιά στα δάση της Βιρτζίνια στις 29 Νοεμβρίου του 1993, από πυροβολισμό στο κεφάλι. Ο Willey πέθανε την ίδια μέρα που η γυναίκα του, Kathleen Willey, είχε μεταβεί με τρένο από το Ρίτσμοντ στην Ουάσιγκτον για να συναντήσει τον Μπιλ Κλίντον, προσπαθώντας να βρει χρήματα. Αργότερα παραπονέθηκε πως ο Πρόεδρος της ριχνόταν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου όπου εκείνη εργαζόταν εθελοντικά, στο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας. Το 1998 η Kathleen αποφάσισε να κινήσει δημοσίως την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Δολοφονικό λαθρεμπόριο

Τα σκάνδαλα, όμως, όπως και οι περίεργοι θάνατοι που τα συνοδεύουν και συνδέονται με την πολιτική καριέρα του Μπιλ Κλίντον, δεν έχουν τελειωμό.

Μια ιδιαίτερα συζητημένη, παρόμοια υπόθεση της εποχής, που ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν κυβερνήτης στην πολιτεία του Αρκάνσας, είναι το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, που φαίνεται πως διεξαγόταν, με κέντρο το ορεινό αεροδρόμιο Mena του Αρκάνσας. Το 1996, στην υπόθεση ανακατεύτηκε ακόμη και η CIA, με αφορμή το θάνατο των "παιδιών της σιδηροτροχιάς" (λεπτομέρειες αναφέρονται παρακάτω) και άρχισε τις ανακρίσεις. Ο L. D. Brown, πρώην έφιππος αστυνομικός, είπε ότι ο ίδιος είχε παραστεί δυο φορές στις πτήσεις Mena - Ονδούρα, όπου αντιλήφθηκε να ανταλλάσσονται με τους Κόντρας καραμπίνες Μ - 16 με ποσότητες κοκαϊνης, οι οποίες ακολούθως εισήχθησαν από το Mena. Ο Brown είπε ότι ανέφερε το γεγονός στον τότε κυβερνήτη Κλίντον, αλλά εκείνος δεν έδειξε να εκπλήσσεται, ούτε κι έκανε τίποτε ουσιαστικό για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σήμερα θεωρείται κοινό μυστικό, ότι δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αλλά κάνουν τα "στραβά" μάτια στις παράνομες δραστηριότητες του αεροδρομίου της Mena. H έρευνα, βέβαια, της CIA, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν αποδείξεις...

Ολως... περιέργως, όμως, αρκετοί άνθρωποι, που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση αυτή, βρήκαν μυστηριώδη θάνατο.

Adler Berriman Seal ή Barry Seal: Πιλότος και γνωστός στις αρχές διακινητής ναρκωτικών. Από το 1980 μεταφέρει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στο Mena και παρότι είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο συνεχίζει να εργάζεται στο αεροδρόμιο, μέχρι τη δολοφονία του, το 1986. Το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε στη Νικαράγουα.

Florence Martin: Λογίστρια και μάρτυρας της CIA, σχετική με την υπόθεση του πιλότου Barry Seal και της λαθραίας εξαγωγής ναρκωτικών από το αεροδρόμιο Mena. Βρέθηκε νεκρή από τρεις πυροβολισμούς.

Gandy Baugh: Δικηγόρος, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση ενός χρηματοδότη και φίλου του Μπιλ Κλίντον, του Dan Lassater. Πέθανε πέφτοντας από το παράθυρο ενός ψηλού κτιρίου τον Ιανουάριο του 1994. Ο πελάτης του, D. Lassater, είχε καταδικαστεί για διακίνηση κοκαϊνης και θεωρούνταν υπεύθυνος για "ξέπλυμα" εκατομμυρίων δολαρίων. Ο συνεργάτης δικηγόρος του Baugh πέθανε ένα μήνα αργότερα.

Danny Casolaro: Ερευνητής δημοσιογράφος. Ερευνούσε την υπόθεση του αεροδρομίου Mena και τη διαχείριση των οικονομικών του Αρκάνσας επί κυβερνήτη Κλίντον. "Εκοψε" τους καρπούς των χεριών του κατά τη διάρκεια της έρευνάς του. Ο θάνατός του θεωρήθηκε από τις αρχές ως αυτοκτονία.

Paul Wilcher: Εισαγγελέας που μελετούσε υποθέσεις δωροδοκίας στο αεροδρόμιο της Mena, μαζί με τον D. Casolaro. Βρέθηκε νεκρός στην τουαλέτα του διαμερίσματός του, τον Ιούνιο του 1993, στην Ουάσιγκτον. Τρεις μόλις βδομάδες πριν, είχε στείλει αναφορά της έρευνάς του, στην Janet Reno.

Judy Gibs: Πρώην "κουνελάκι" του Πεντχάουζ και κολ - γκερλ, ανέφερε τον Μπιλ Κλίντον ανάμεσα στους πελάτες της. Λίγο καιρό μετά που δέχτηκε να βοηθήσει την αστυνομία στην έρευνα για τη διακίνηση της κοκαϊνης στο Αρκάνσας, κάηκε ζωντανή.

Kevin Ives και Don Henry: Δυο παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά στις σιδηροδρομικές γραμμές και τα κεντρικά πρόσωπα της γνωστής υπόθεσης "τα Παιδιά της Σιδηροτροχιάς" ή "Θάνατος του Τρένου", που δημιούργησε ιδιαίτερο θόρυβο την εποχή εκείνη στο Αρκάνσας. Ο γιατρός F. Malek που εξέτασε την υπόθεση, κάτω από την εποπτεία του Μπιλ Κλίντον, αποφάνθηκε ότι τα παιδιά αποκοιμήθηκαν στη σιδηροτροχιά και το τρένο πέρασε από πάνω τους. Μια πιο λεπτομερής έρευνα στα πτώματα των αγοριών, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είχαν φονευτεί πριν τοποθετηθούν στις ράγες. Κατά την Jean Duffey, της Δίωξης Ναρκωτικών, τα δυο αγόρια είχαν πέσει πάνω σε επιχείρηση ναρκωτικών του αεροδρομίου Mena και αποτελούσαν επικίνδυνους μάρτυρες, γι' αυτό και εξοντώθηκαν. Ο Dan Harmon, ο ανακριτής του Αρκάνσας που κατέληξε ότι οφειλόταν σε ατύχημα και όχι σε φόνο, βρίσκεται σήμερα στη φυλακή κατηγορούμενος για ναρκωτικά. Ομως παρά τις τρανταχτές ενδείξεις ότι επρόκειτο για φόνο, η υπόθεση ποτέ δεν ξανάνοιξε, η δε Jean Duffey υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το Αρκάνσας, φοβούμενη για τη ζωή της.

Αρκετοί, οι οποίοι είχαν τη μια ή την άλλη ανάμειξη στην υπόθεση αυτή πέθανανπριν φτάσει η κατάθεσή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ολων ο θάνατος θεωρήθηκε αυτοκτονία ή ότι προκλήθηκε από φυσικά αίτια, κατά τον γιατρό F. Malek. Ακολουθεί μια λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης Ives και Henry που έχασαν με ύποπτο τρόπο τη ζωή τους:

Keith McMaskie: Πέθανε μαχαιρωμένη 113 φορές τον Νοέμβριο του 1988.

Gregory Collins: Πέθανε από τραύμα πυροβολισμού τον Ιανουάριο του 1989.

Jeff Rhodes: Πυροβολήθηκε, τεμαχίστηκε και βρέθηκε καμένος σε σκουπιδοτενεκέ, τον Απρίλιο του 1989.

James Milan: Βρέθηκε αποκεφαλισμένος. Ο ανακριτής το απέδωσε σε φυσικές αιτίες..!

Jordan Kettleson: Βρέθηκε πυροβολημένος στο κάθισμα του φορτηγού του το 1990.

Richard Winters: Ηταν ύποπτος για τον θάνατο των δύο αγοριών. Σκοτώθηκε σε μια ληστεία τον Ιούλιο του 1989, η οποία θεωρήθηκε "στημένη" από αρκετούς.

Μια σειρά ανεξιχνίαστοι θάνατοι περιβάλλουν την πολιτική καριέρα του Μπιλ Κλίντον. Η λίστα παραείναι μακροσκελής για να θεωρηθεί συμπτωματική και τα μακάβρια γεγονότα, μαζί με τα πολλά ερωτηματικά που τα συνοδεύουν, κραυγάζουν για απαντήσεις. Παρ' όλα αυτά, καμία σχεδόν περίπτωση δεν έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, είτε γιατί δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες αποδείξεις, για να στηριχτεί κατηγορητήριο, είτε γιατί τα στόματα κλείνουν, όταν αντιμετωπίζουν την απειλή της κατηγορίας για απόπειρα συνωμοσίας κατά του Προέδρου.

Οι αρμόδιοι, βέβαια, σπεύδουν να τα χαρακτηρίσουν με μια και μόνο λέξη: συμπτώσεις. Ορισμένες, όμως, έρευνες της κοινής γνώμης φανερώνουν πως οι δυο στους τρεις Αμερικανούς δεν πιστεύουν πια, πως όλοι αυτοί οι θάνατοι προέρχονται από αυτοκτονίες ή ατυχήματα. Οι απλοί πολίτες υποψιάζονται, πως η κυβέρνηση ψεύδεται για να σώσει το γόητρο του 42ου Προέδρου της, αλλά οι δικαστές, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ σιωπούν. Κανείς δε θέλει να ξυπνήσει την αλήθεια, που κοιμάται αβασάνιστα κάτω από το ρυτιδιασμένο δέρμα της υποκριτικής αμερικανικής κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε, πως οι ΗΠΑ διεκδικούν παγκοσμίως, με ηθικολογίες και αστραφτερά χαμόγελα, τα σκήπτρα της δικαιοσύνης και της τιμής.

Το Σεπτέμβρη του 1998 το τηλεοπτικό δίκτυο ABC παρουσίασε ένα δίωρο ειδικό αφιέρωμα με τον τίτλο "Ενας Επικίνδυνος Κόσμος: Τα Χρόνια Του Κένεντι". Δεκάδες μάρτυρες, που εμφανίζονταν για πρώτη φορά, αποκάλυψαν σκάνδαλα του δολοφονημένου Αμερικανού Προέδρου. Στα σκάνδαλα, στα οποία ήταν αναμεμειγμένες 4 - 5 Μυστικές Υπηρεσίες, περίσσευαν οι ερωτικές ίντριγκες με γυναίκες ελευθερίων ηθών, η χρήση ενέσιμων βαρβιτουρικών, διασυνδέσεις με τη Μαφία, ενώ συχνά - πυκνά διαπλέκονταν με πολλαπλές συνωμοσίες για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο.

Εύλογο και αναπόφευκτο το ερώτημα: Μετά από πόσα χρόνια και μετά από πόσο κόστος, να περιμένουμε την επίσημη απομυθοποίηση του Μπιλ Κλίντον;

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και να δουλεύει κανένας κοντά στον Μπιλ Κλίντον είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο... Χαρακτηριστική απόδειξη γι' αυτό αποτελεί το γεγονός πως 12 σωματοφύλακες του Προέδρου έχουν βρει, μέχρι σήμερα, αιφνίδιο θάνατο. Σύμπτωση; Είχαν δει πολλά κι έπρεπε να πεθάνουν; Η αλήθεια, μάλλον, θ' αργήσει να γίνει γνωστή. Ετσι ή αλλιώς, πάντως, τα ονόματα των 12 πρέπει να μνημονευτούν:

Ταγματάρχης William Barkley, λοχαγός Scott Reynolds, λοχίας Brian Hanley, λοχίας Tim Sabel, ταγματάρχης William Robertson, συνταγματάρχης William Densberger, συνταγματάρχης Robert Kelly, Gary Rhodes, Steve Willis. Robert Williams, Cornway LeBleu, Todd McKeehan.

Από την πολιτεία του Αρκάνσας ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ο Μπιλ Κλίντον. Στο χάρτη της πολιτείας διακρίνεται η πόλη Mena, χτισμένη στα όρη Χουανίτα. Σε απόσταση δύο μιλίων από την πόλη βρίσκεται το ομώνυμο αεροδρόμιο, που συνδέεται πολύμορφα με το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

Ο Μπιλ Κλίντον μιλά, με φόντο δεκάδες σταυρούς ενός νεκροταφείου. Μια φωτογραφία, που μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί ιδιαίτερα χαρακτηριστική για την πολιτική καριέρα του 42ου Προέδρου των ΗΠΑ

"Στραβοπατήματα του Αρκάνσας". Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου, που έγραψε και ολοκλήρωσε ο Jim McDougal, λίγο πριν πεθάνει αιφνιδίως στις ομοσπονδιακές φυλακές. Το βιβλίο εκδόθηκε δυο μήνες μετά το θάνατό του, το Μάη του 1998.

Σημείωση: Ως πηγές χρησιμοποιήθηκαν τα παρακάτω: Editions Democrite, M. Rivero, WorldNetDaily, Washington Weekly, Αrkansas Times, Frontline 1998

Τα κείμενα έγραψε η Καλλιόπη ΠΑΥΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ