ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιμένει φανατικά στη "μεταρρύθμιση"

Ο Γερ. Αρσένης αντιμετώπισε με τη λογική των απλών αριθμών τους χιλιάδες μαθητές, που ωθούνται εκτός σχολείου

Τη φανατική επιμονή στην εφαρμογή της "μεταρρύθμισης", ακόμα και μετά τα πρώτα αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν τον ταξικό χαρακτήρα της, επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης σε συνέντευξη Τύπου, όπου επιχείρησε να παρουσιάσει ως τεχνητή την αναταραχή, που έχει προκαλέσει στους μαθητές και τους γονείς τους, που βλέπουν τα παιδιά τους να εκδιώκονται από το Λύκειο, η εφαρμογή της "μεταρρύθμισης". Ο υπουργός Παιδείας, αν και δήλωσε ότι τα συμπεράσματα από τη φετινή χρονιά θα τα αξιολογήσει το υπουργείο το καλοκαίρι, έσπευσε να προδικάσει ότι ο μόνος "αθώος" για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παιδεία, είναι η πολιτική που ακολουθείται.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφάνισε χτες στοιχεία για τους μαθητές της Α Λυκείου που δεν προάγονται, από τα οποία προκύπτει ότι από 66.128 μαθητές της Α Λυκείου (σε σύνολο 88.000 περίπου) οι 8.473 δεν προάγονται, δηλαδή ένα ποσοστό 12.81%. Το υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να κάνει συγκρίσεις με τον αντίστοιχο περσινό αριθμό μετεξεταστέων και απορριφθέντων που έφτανε το 26.18%, παραλείποντας να αναφέρει ότι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών ακολούθησαν, τελικά, το δρόμο των ΤΕΕ, έχοντας ήδη εγκαταλείψει το Λύκειο. Τα στοιχεία του υπουργείου αναφέρονται σε 50 από τις 58 συνολικά Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Την ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτό, ο υπουργός Παιδείας την επέρριψε ουσιαστικά στις σχολικές μονάδες, λέγοντας ότι"η Α Λυκείου είναι ευθύνη της σχολικής μονάδας και του συλλόγου των διδασκόντων".

Αντιμετωπίζοντας χιλιάδες παιδιά, που ωθούνται εκτός σχολείου σαν απλούς αριθμούς, ούτε λίγο - ούτε πολύ, είπε ότι τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν τόσο με τα ποσοστά αποτυχίας της Α Λυκείου, επειδή δε βρήκαν τρωτά στη Β Λυκείου. Εμφάνισε, μάλιστα, το μέτρο της κατάργησης των μετεξεταστέων ως πλήγμα για τα φροντιστήρια, τα οποία, αντίθετα, με τη στενή σύνδεση του Λυκείου με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κάνουν χρυσές δουλιές. Πάντως, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαναφέρει το θεσμό των μετεξεταστέων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μελετάται και η "αντικειμενικοποίηση" των εξετάσεων της Α Λυκείου, με εξέταση των μαθητών της σε θέματα που θα έχουν ενιαία μορφή.

Σχετικά με τον εξεταστικό μαραθώνιο που πέρασαν οι μαθητές της Β Λυκείου με πανελλαδικές εξετάσεις σε 14 μαθήματα, ο υπουργός Παιδείας επιχείρησε να περιορίσει τις αντιδράσεις σε ζητήματα τεχνικά και περιεχομένου εξέτασης. "Η κριτική ήταν ότι δεν ήταν δυνατό να δικτυωθεί το υπουργείο με υψηλό βαθμό ασφάλειας με τις σχολικές μονάδες για να περάσουν τα θέματα σε όλα τα σχολεία", είπε χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα, ενώ στην πραγματικότητα η κριτική στρεφόταν κατά του επιλεκτικού χαρακτήρα του "ενιαίου" Λυκείου, ο οποίος εκφράζεται και μέσα από τις εξετάσεις που είναι στην ουσία εξετάσεις απόρριψης. Αναφερόμενος στα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών της Β Λυκείου, παρέπεμψε σε επίσημα στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τις 10 Ιούλη και έκανε συγκρίσεις με την "αποτυχία" των υποψηφίων των δεσμών, "υπενθυμίζοντας" έτσι για μια ακόμα φορά το χαρακτήρα αυτών των εξετάσεων, που συνδέονται με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με αφορμή την απόφαση του Ε Τμήματος του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικά τα ΠΣΕ, ο Γερ. Αρσένης είπε ότι είναι "φανατικός" υποστηρικτής τους, παρουσιάζοντας για μια ακόμα φορά τη μισοκατάρτιση των ΠΣΕ ως ευκαιρία για μόρφωση και στράφηκε ενάντια σε εκείνους, που, όπως είπε, "ακόμα συνδέουν το πανεπιστημιακό πτυχίο με το επαγγελματικό δικαίωμα".

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην προετοιμασία για την επόμενη χρονιά και είπε ότι τα βιβλία είναι έτοιμα και έχουν δοθεί στους σχολικούς συμβούλους και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σ' αυτά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (!). Μίλησε επίσης για αυξημένους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενισχυτική διδασκαλία και το ολοήμερο σχολείο, τα οποία η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επικαλείται με δημαγωγικό τρόπο. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η αναφορά στις περιβόητες 500 σχολικές βιβλιοθήκες και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που στην ουσία αποτελούν ευκαιρία για κερδοσκοπία για μεγαλοεπιχειρήσεις.

25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Νεανική ορμή στον Ταύρο

Μια νεανική γιορτή, αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, έστησαν προχτές οι οργανώσεις Ταύρου της ΚΝΕ,σ' έναν ωραία διαμορφωμένο χώρο, στο πάρκο των σφαγείων. Η επιτυχία και αυτής της προφεστιβαλικής εκδήλωσης, όπως και όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ που κλιμακώνονται αυτή την περίοδο, είχε να κάνει με την έντονη παρουσία, την πρωτοπόρα δράση των οργανώσεων στην περιοχή, μέσα στις κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν. "Ξανασυναντιόμαστε εδώ, εμείς οι νέοι που το προηγούμενο διάστημα είχαμε συναντηθεί στους αγώνες για την παιδεία και την ειρήνη", τόνισε χαρακτηριστικά ο Φοίβος Βαλαβάνης,γραμματέας μαθητικής ΟΒ Ταύρου, ανοίγοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ανανέωσε αυτό το αγωνιστικό ραντεβού της ΚΝΕ με τη νεολαία για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στο Λιτόχωρο, τους Ευζώνους και τη Θεσσαλονίκη, στις 10 - 11 Ιούλη. Παίρνοντας το λόγο, ο Δημήτρης Χερουβείμ,γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Ταύρου του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στην πολιτική σημασία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, της καταδίκης του Α. Οτσαλάν, αλλά και των "πολεμικών παιχνιδιών" που συνεχίζουν να "παίζονται στα Βαλκάνια και η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης βρίσκεται μέσα σ' αυτά". Κάλεσε, επίσης, "κάθε πατριώτη να στρατευτεί στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο", με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα μαζί του.

Δυο νέα κορίτσια, στη συνέχεια, ενσάρκωσαν το πάθος του λαού για την ειρήνη, απαγγέλλοντας ποιήματα του Μπ. Μπρεχτ και του Τ. Λειβαδίτη και έδωσαν το βήμα στον Αντρέα Φραγκέα,μέλος του Γραφείου του ΚΣ, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. "Μπροστά μας είναι ανοιχτός ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την ΟΝΕ. Για μας, ένας είναι αυτός ο δρόμος: η δημιουργία του λαϊκού μετώπου που θα υψωθεί μπροστά τους και θα τους σταματήσει. Η νεολαία μπορεί και πρέπει να είναι βασικό κομμάτι αυτού του μετώπου. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα απ' αυτή!", τόνισε ο Α. Φραγκέας. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε κι έκλεισε με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, από το συγκρότημα "Προύσα".

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες είναι:

  • Σήμερα, Παρασκευή 2/7:

- Στον Αγ. Δημήτρη, στους Αμπελόκηπους,στις 7: 30μ.μ.,όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος,μέλος του ΚΣ και θα ακολουθήσει συζήτηση με πάνελ ομιλητών, που θα το αποτελούν οι: Παναγιώτης Γεωργιάδης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη,δημοσιογράφος και Νίκος Παπακωνσταντίνου,γραμματέας της ΠΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με ροκ και λάτιν και ρεμπέτικα συγκροτήματα και στο χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίου, σκίτσου, φωτογραφικού και έντυπου υλικού.

- Στο Μαρούσι,στην πλατεία του σταθμού του ΗΣΑΠ, στις 8μ.μ.,με ομιλητή τον Χρήστο Ματζώρο,μέλος του ΣΠ Αθήνας.

- Στην προβλήτα "Μπάτης", στο Παλαιό Φάληρο,στις 8μ.μ.,με ομιλητή τον Νίκο Λεπίδη,μέλος του ΣΠ Αθήνας.

  • Σάββατο 3/7:

- Στα Γιαννιτσά,στον πεζόδρομο, στις 8: 30μ.μ.,με ομιλήτρια τη θεανώ Καπέτη,μέλος του Κ. Σ.

- Στο Νόρμαν,στην Πάτρα,στις 8μ.μ.,με ομιλητή τον Χρυσοβιτσάνο Νίκο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτ. Ελλάδας

- Στο Πενταφάναρο, στην Κέρκυρα,στις 8: 30μ.μ.,με ομιλήτρια την Ελίνα Χαιρικάκη,μέλος του Γραφείου Περιοχής ΒΔ Ελλάδας

  • Κυριακή 4/7:

- Στο Λιτόχωρο,στην κεντρική πλατεία, στις 8: 30μ.μ.,με ομιλητή τον Γιώτη Σαββίδη,μέλος του Γραφείου του ΣΠ Κεντροδυτικής Μακεδονίας

  • Δευτέρα 5/7

- Στο Ελληνικό,στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 8μ.μ.,με ομιλήτρια την Τατιάνα Ευαγγελοπούλου,μέλος του ΚΣ.

- Στη Μεσαία Πορτάρα, στα Κάστρα Θεσσαλονίκης,στις 8: μ.μ.,με ομιλήτρια τη Νένα Νικοπολιτίδου,μέλος του ΚΣ.

- Στην πλατεία Ελευθερία, στην Ανω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης,στις 8: 30μ.μ.,με ομιλητή τον Μιχάλη Γαϊτζή,μέλος του ΝΣ Θεσ/νίκης.

Αρχή από την Τούμπα

Στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα στην περιοχή της Τούμπας άνοιξε ο πρώτος κύκλος των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη, με δυναμική την παρουσία των νέων που πήγαν για να αγκαλιάσουν και να επιβραβεύσουν τους κόπους της Κομμουνιστικής Νεολαίας, που μπήκε μπροστά σε όλους τους αγώνες, πρωτοστατώντας στο μαθητικό κίνημα, στην πάλη ενάντια την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Οι νέοι με την παρουσία τους καταδίκασαν τη δολοφονική επέμβαση του ΝΑΤΟ, που δε δίστασε με όπλα υψηλότερης τεχνολογίας να στραφεί ενάντια στον άμαχο πληθυσμό της Γιουγκοσλαβίας, διαπράττοντας μια από τις μεγαλύτερες βαρβαρότητες κατά της ανθρωπότητας, ισοπεδώνοντας νοσοκομεία, σχολεία, κέντρα πολιτισμού. Καταδίκασαν τη συνενοχή της κυβέρνησης, που δε δίστασε να παραδώσει το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τους δρόμους και τις υποδομές της Θεσσαλονίκης στις ορέξεις των φονιάδων.

"Κατέστρεψαν αυτή τη χώρα", τόνισε από το βήμα ο Δημήτρης Μαϊκίδης,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, "βομβαρδίσανε με αέρια νεύρων, ρίξανε νάρκες με αλεξίπτωτα που εκρήγνυνται μόλις αγγίξουν το έδαφος, βόμβες με ουράνιο, μαύρα Ναπάλμ που προκαλούν στείρωση, σπρέι που δηλητηριάζουν τις σοδειές με την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ. Σήμερα βλέπουμε μια χώρα υπό ΝΑΤΟική κατοχή, με μια αμφιλεγόμενη ειρηνική συμφωνία που επιτεύχθηκε κάτω από ανελέητους βομβαρδισμούς και με το πιστόλι στον κρόταφο ολόκληρου του λαού. Βλέπουμε τον χρηματοδοτούμενο στρατό από την CIA του UCK να δολοφονεί, να βιάζει και να καίει κάτω από το βλέμμα των λεγόμενων ειρηνιστών του ΝΑΤΟ. Βλέπουμε καραβάνια Σέρβων που εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Γι' αυτούς κανείς δε μιλάει, κανείς δεν ενδιαφέρεται. Αναρωτιόμαστε τώρα δεν καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα;".

Οι νέοι έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό διήμερο στις 10-11 Ιούλη που διοργανώνει η ΚΝΕ στο Λιτόχωρο, τους Ευζώνους και τη Θεσσαλονίκη, στήνοντας νεανικό μπλόκο στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Καταδικάζουν την ποινικοποίηση της πολιτικής πάλης

Ως ποινικοποίηση της πολιτικής πάλης και προσπάθεια τρομοκράτησης όποιου αντιστέκεται, φέρνοντας για άλλη μια φορά στο στόχαστρό της το νεολαιίστικο κίνημα, χαρακτηρίζουν την απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελές Πλημμελειοδικείου Αθήνας που έκρινε ένοχο για φθορά ξένης περιουσίας (ξήλωμα του αγάλματος Τρούμαν), το μέλος της ΚΝΕ Π. Ιατρού και φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τα ΔΣ των Συλλόγων Φοιτητών Νομικού, ΑΣΟΕΕ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Φιλοσοφικής, Φυσικού και Ηλεκτρολόγων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικού με απόφασή του καταδικάζει τέτοιες προκλητικές αποφάσεις και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι τέτοιες πρακτικές τρομοκρατίας ενάντια στο νεολαιίστικο κίνημα δε θα περάσουν, τονίζοντας ότι "την απάντηση θα τη δώσει ακόμα πιο μαζικά, πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά ο λαός και η νεολαία στους δρόμους του αγώνα, ενάντια στους Ευρωπαίους και ΝΑΤΟικούς φονιάδες και τα τσιράκια τους".

Επίσης, το ΔΣ του Σ.Φ. Νομικού με απόφασή του καταδικάζει και την απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη για αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Κόσσοβο, καθώς και την παροχή διευκολύνσεων στα φονικά ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής με την εκχώρηση, μάλιστα, ελληνικών εδαφών. Απαιτεί να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα, που με την πρόφαση - απάτη της ειρηνευτικής αποστολής στέλνονται στο τσακισμένο από τους Ευρωνατοϊκούς βομβαρδισμούς Κόσσοβο για να αναλάβουν στην ουσία ρόλο στρατού κατοχής και επιβολής των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Εκθεση και σήμερα

Με τους υποψήφιους της Δ Δέσμης να διαγωνίζονται στο μάθημα της Εκθεσης συνεχίζονται σήμερα οι γενικές εξετάσεις, που ξεκίνησαν χτες με Εκθεση για τις τρεις πρώτες δέσμες. Η συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Στην Εκθεση εξετάστηκαν και οι απόφοιτοι των τμημάτων ειδικότητας των ΤΕΛ και η αποχή τους κυμάνθηκε στο 15,9%. Σήμερα, οι απόφοιτοι των ΤΕΛ εξετάζονται στα Μαθηματικά.

Το θέμα της έκθεσης για τους υποψηφίους των δεσμών αναφερόταν σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου της Κρήτης Γιώργου Γραμματικάκη, με τίτλο "Κοσμογραφήματα". Το θέμα ήταν το εξής: "Οι πολιτιστικές αξίες τότε και μόνον αποκτούν διάρκεια, εφόσον είναι πανταχού παρούσες. Αλλιώς αφήνουν εντυπώσεις, αλλά όχι ήθος. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων, η αισθητική μιας διαφημίσεως ή μια εκπομπή από το ραδιόφωνο είναι, με το δικό τους μέτρο, επίσης πολιτιστικές εκφράσεις. Στο σύνολό τους, εξίσου σημαντικές με την ύπαρξη μιας συμφωνικής ορχήστρας ή ενός ωραίου μνημείου. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι μια πρόταση προς το μέλλον, που αγκαλιάζει ωστόσο το παρόν. Οτι ο πολιτισμός αυτός της καθημερινότητας ασφυκτιά στη σημερινή Ελλάδα, δίκαια προκαλεί την αγωνία σε όσους έχουν ακόμα τα μάτια και την ψυχή ανοικτή".

Θέμα της έκθεσης των ΤΕΛ ήταν: "Στην εποχή μας, περισσότερο ίσως από άλλες εποχές, παρατηρείται έντονη διάσταση απόψεων μεταξύ νέων και ηλικιωμένων ή ακόμη και μεταξύ παιδιών και γονέων, που συχνά οδηγεί σε συγκρούσεις. Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας τα κυριότερα αίτια του φαινομένου και πώς θα μπορούσε, ενδεχομένως, αυτό να περιοριστεί;".

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Κούβα

Σε κοινή πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Κούβα, συμμετέχει η ΚΝΕ μαζί με άλλες τρεις νεολαίες, την ΕΔΟΝ,την ΚΝ Πορτογαλίας και τη Σοσιαλιστική Εργατική Γερμανική Νεολαία.Η καμπάνια αλληλεγγύης έχει σκοπό την ανέγερση ενός κέντρου υγείας στο Πανεπιστήμιο του Matansas. Για το λόγο αυτό έχει ανοιχτεί Λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα στον αριθμό 155/344494 - 57.Ο λογαριασμός αυτός είναι στα ονόματα των δύο μελών του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Σερετάκη και Δ. Παπαδημητρίου.

Οι νέοι θα διεκδικήσουν τη μόρφωση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Με τον γνώριμο αποπροσανατολιστικό και αλαζονικό τρόπο, ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει φανατικά την ίδια πολιτική των ταξικών φραγμών και της αμορφωσιάς της πλειοψηφίας της νεολαίας μας", τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

"Ο υπουργός, συνεχίζει η ανακοίνωση, προκλητικά επιρρίπτει τις ευθύνες για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στους μαθητές, γονείς και καθηγητές, όταν και οι πιο δύσπιστοι έχουν αντιληφθεί τη σκληρή πραγματικότητα του επιλεκτικού ελιτίστικου λυκείου που οικοδομείται. Ολα τα στοιχεία από την εφαρμογή της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης στην εκπαίδευση αποκαλύπτουν ότι ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος των μαθητών δε συνεχίζει πια τις σπουδές του από το γυμνάσιο στο λύκειο, ενώ οι επίσημες αλχημείες δεν μπορούν να κρύψουν ότι και εκεί εντείνεται το φιλτράρισμα από τάξη σε τάξη. Διά γυμνού οφθαλμού φαίνεται μάλιστα ότι τα παιδιά, που κατά δεκάδες χιλιάδες απορρίπτονται ή εγκαταλείπουν τη μορφωτική προσπάθεια, για να στραφούν στην πρόωρη ειδίκευση και στην παραγωγή, είναι κυρίως από εργατικές και φτωχές λαϊκές περιοχές".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Μπροστά σ' αυτή την πολιτική, ο λαός και η νεολαία έχουν δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποταχθούν αλλά να διεκδικήσουν τα αιτήματα που οι κυβερνώντες παραβλέπουν και να καταχτήσουν δυναμικά τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Ο υπουργός Παιδείας για άλλη μια φορά θα διαψευστεί".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ