Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι νέοι θα διεκδικήσουν τη μόρφωση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Με τον γνώριμο αποπροσανατολιστικό και αλαζονικό τρόπο, ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει φανατικά την ίδια πολιτική των ταξικών φραγμών και της αμορφωσιάς της πλειοψηφίας της νεολαίας μας", τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

"Ο υπουργός, συνεχίζει η ανακοίνωση, προκλητικά επιρρίπτει τις ευθύνες για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στους μαθητές, γονείς και καθηγητές, όταν και οι πιο δύσπιστοι έχουν αντιληφθεί τη σκληρή πραγματικότητα του επιλεκτικού ελιτίστικου λυκείου που οικοδομείται. Ολα τα στοιχεία από την εφαρμογή της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης στην εκπαίδευση αποκαλύπτουν ότι ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος των μαθητών δε συνεχίζει πια τις σπουδές του από το γυμνάσιο στο λύκειο, ενώ οι επίσημες αλχημείες δεν μπορούν να κρύψουν ότι και εκεί εντείνεται το φιλτράρισμα από τάξη σε τάξη. Διά γυμνού οφθαλμού φαίνεται μάλιστα ότι τα παιδιά, που κατά δεκάδες χιλιάδες απορρίπτονται ή εγκαταλείπουν τη μορφωτική προσπάθεια, για να στραφούν στην πρόωρη ειδίκευση και στην παραγωγή, είναι κυρίως από εργατικές και φτωχές λαϊκές περιοχές".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Μπροστά σ' αυτή την πολιτική, ο λαός και η νεολαία έχουν δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποταχθούν αλλά να διεκδικήσουν τα αιτήματα που οι κυβερνώντες παραβλέπουν και να καταχτήσουν δυναμικά τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Ο υπουργός Παιδείας για άλλη μια φορά θα διαψευστεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ