Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Η υπουργός παρανομεί, ο... αντιδήμαρχος διώκεται!

Ο Μ. Ρούσσος, πρώην έπαρχος του νησιού, διώκεται πολιτικά - παρότι δικαιώθηκε στα δικαστήρια - επειδή έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στην παράνομη βίλα της Ελ. Παπαζώη

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε όλους τους κατοίκους της Σαντορίνης το γεγονός ότι, αντί να διωχτεί η υπουργός Πολιτισμού Ελ. Παπαζώη για την παράνομη "απ' την κορφή μέχρι τα νύχια" βίλα που έχει χτίσει στην Οία, βρίσκεται σε απηνή δικαστικό διωγμό ο πρώην έπαρχος του νησιού και νυν αντιδήμαρχος Φηρών, Μιχάλης Ρούσσος, ο οποίος είχε το σθένος ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τις παρανομίες της υπουργού!

Η ιστορία ξεκινάει πριν από τρία περίπου χρόνια, όταν 16 κάτοικοι της Οίας ζήτησαν να γίνει ο ίδιος έλεγχος που οι ίδιοι υπέστησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στην οικοδομή της Ε. Παπαζώη, η οποία, αξίζει να σημειωθεί, τότε ήταν... υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Η καταγγελία μόλις έφτασε στα χέρια του έπαρχου Θήρας, ζήτησε οι υπηρεσίες να κάνουν έλεγχο. Μόλις, όμως, άρχισε η διαδικασία του ελέγχου, η υπουργός με αφορμή κάποιες δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Επαρχου Μιχ. Ρούσσου - που ας σημειωθεί είχε εκλεγεί με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ - στράφηκε δικαστικά εναντίον του, ζητώντας μάλιστα αποζημίωση 160 εκατ. δρχ.!

Το δικαστήριο, όμως, δύο φορές ως τώρα - μία Πρωτόδικα στη Νάξο και μία μόλις χτες στο Εφετείο Αιγαίου - δικαιώνουν πλήρως τον Επαρχο και απορρίπτουν πανηγυρικά τις αιτιάσεις της υπουργού. Τα δύο δικαστήρια δέχονται, μάλιστα, ως πλήρως αληθή όλα όσα είχε πει ο τότε Επαρχος, δηλαδή ότι η οικοδομή της Κας Παπαζώη είναι παράνομη, αφού: Οταν έβγαλε άδεια οικοδομής έδειξε άλλο οικόπεδο κι όχι το δικό της, με σκοπό να παραπλανήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ επιπλέον άλλαξαν τρεις φορές τα σχέδια, που περιείχαν τα τοπογραφικά του οικοπέδου! Στην πορεία και όταν άρχισε να χτίζει δεν τηρήθηκαν ούτε η στατική ούτε η αρχιτεκτονική μελέτη! Επίσης, κατασκευάστηκε εντελώς αυθαίρετα πισίνα, η οποία νομιμοποιήθηκε εκ των υστέρων - από την πρώην υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ που δείχνει έτσι το "καλό παράδειγμα" σε όλους τους αυθαιρετούντες! Τέλος, η ΔΕΗ της έδωσε ρεύμα χωρίς καν να κάνει αυτοψία, τη στιγμή που οι άλλοι κάτοικοι του νησιού - λόγω των ειδικών όρων δόμησης που ισχύουν - "φτύνουν αίμα", όπως λένε χαρακτηριστικά, για να πάρουν ρεύμα!

Σε όλο, όμως, αυτό το διάστημα, αντί να επέμβει η Δικαιοσύνη και όλες οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες κατά της υπουργού που παρανομεί ασύστολα, άρχισε ένα ανηλεές κυνηγητό κατά του Επαρχου και σημερινού αντιδημάρχου, με αποκορύφωμα να παρουσιάζεται το δημόσιο και να υποστηρίζει ότι ένα οικόπεδο που είχε αγοράσει ο Μιχ. Ρούσσος, εντελώς νόμιμα, είναι δικό του. Οτι είναι δηλαδή καταπατητής! Με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί με βούλευμα για κακούργημα. Μέχρι στιγμής, βέβαια, δύο υποθέσεις που έχουν εκδικαστεί γι' αυτό το θέμα τον δικαιώνουν πανηγυρικά, ωστόσο μόλις προχτές ο διορισμένος Περιφερειάρχης - προφανώς με εντολές άνωθεν - τον έπαψε προσωρινά από το αξίωμα του αντιδημάρχου!

Κατόπιν όλων αυτών των εξελίξεων, οι κάτοικοι της Σαντορίνης απαιτούν:

  • Μετά από τις δύο αποφάσεις των δικαστηρίων να κηρυχτεί παράνομη η οικοδομή της υπουργού Ε. Παπαζώη. Αν ήταν κάποιος απλός πολίτης θα το είχαν κάνει αμέσως, στην Κα υπουργό γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο;
  • Να μετρηθεί το οικόπεδο της υπουργού και να σταματήσουν οι υπεκφυγές των αρμοδίων, με πρόσχημα ότι το Πολεοδομικό Γραφείο Θήρας δεν έχει τα... όργανα που χρειάζονται! Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό της συμπαιγνίας που επικρατεί στην όλη υπόθεση ότι ζητήθηκαν αυτά τα όργανα από τη νομαρχία και ο νομάρχης απάντησε ότι ούτε αυτή έχει, ενώ και το ΥΠΕΧΩΔΕ σε παρόμοιο αίτημα απαντά μέχρι τώρα με τη σιωπή του, εξακολουθώντας κι αυτό να συγκαλύπτει τις παρανομίες της πρώην πολιτικής προϊσταμένης του...

Τέλος, οι κάτοικοι του νησιού ρωτούν με νόημα: "Γιατί ξεκίνησε η δίωξη του Επαρχου από τότε που διέταξε τον έλεγχο της οικοδομής της υπουργού; Πριν ο Επαρχος ήταν καλός και μόλις άρχισε ο έλεγχος και η κριτική του για περισσότερη διαφάνεια στα έργα έπαψε να είναι αρεστός στην κυβέρνηση και τους κάθε λογής υπηρέτες της;".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου (2023-07-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για ελεύθερο χώρο (2012-09-21 00:00:00.0)
Υλοποιούνται τα σχέδια τσιμεντοποίησης! (2000-08-06 00:00:00.0)
Προωθούν τα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων (1997-10-11 00:00:00.0)
Στις ελληνικές καλένδες οι ελεύθεροι χώροι (1996-12-12 00:00:00.0)
Να μην τσιμεντοποιηθεί κι αυτός ο ελεύθερος χώρος (1995-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ