Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητικές φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεργολάβους

Τη στιγμή που η κυβέρνηση επιδεικνύει έντονο σκεπτικισμό ακόμη και για το αν θα πρέπει να τιμαριθμοποιήσει τη φορολογική κλίματα των εκατομμυρίων εργαζόμενων φορολογουμένων, προσφέρει απλόχερα δεκάδες φοροαπαλλαγές στους ξένους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοτραπεζίτες που κατασκευάζουν μεγάλα έργα στη χώρα μας - με το αζημίωτο βέβαια - με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης!

Αυτές ακριβώς τις προκλητικές φοροαπαλλαγές περιέχει και η αποικιοκρατική σύμβαση που υπογράφτηκε με τους Γάλλους κατασκευαστές για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, που δεν άρχισε ακόμη να κατασκευάζεται. Το υπουργείο Οικονομικών, όμως, προφανώς για να μη γίνει κανένα λάθος και φορολογηθούν οι μεγαλοκαρχαρίες αυτοί, με έγγραφό του της 24 Ιούνη 1999 προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, που υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τελών και Ειδικών Φορολογιών, παραθέτει τις ρυθμίσεις αυτές της σύμβασης και δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις...

Πιο συγκεκριμένα, δίνονται διευκρινίσεις για:

  • Τις απαλλαγές από φόρο χαρτοσήμου και βάρη, όλων των εισαγωγών από τρίτες χώρες του εξοπλισμού που γίνονται από τους εργολάβους.
  • Την απαλλαγή από το φόρο χαρτοσήμου της κρατικής επιδότησης του εισιτηρίου που παρέχεται προς τους εργολάβους τα χρόνια που αυτοί θα εκμεταλλεύονται το έργο (25 χρόνια).
  • Την απαλλαγή από όλες τις επιβαρύνσεις υπέρ του δημοσίου (τέλη χαρτοσήμου, εισφορές κλπ.) των πιστώσεων και εγγυήσεων που προσφέρουν οι ξένες ιδιωτικές τράπεζες και λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Και βέβαια πρέπει να προσθέσουμε ότι οι τρεις αυτές ρυθμίσεις φοροαπαλλαγών, δεν αποτελούν παρά μόνο σταγόνα στον ωκεανό των συνολικών παρόμοιων χαριστικών ρυθμίσεων που περιγράφονται στη σύμβαση. Οι μεγαλοεργολάβοι και οι τραπεζικοί κολοσσοί, βλέπετε, δεν είναι εργαζόμενοι. Δεν είναι καν Ελληνες πολίτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ