Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φουντώνει το κίνημα συμπαράστασης

Φουντώνει το κίνημα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της ΟΑ και στον αγώνα τους για τη διάσωση του εθνικού αερομεταφορέα. Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, που τη Δευτέρα διοργανώνει σύσκεψη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27) για το συντονισμό του αγώνα και κατάρτιση προγράμματος δράσης, και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΟΑ.

Να ματαιώσει την εκχώρηση του μάνατζμεντ στους ξένους, καλεί την κυβέρνηση το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΟΑ που υπερασπίζονται τον εθνικό αερομεταφορέα.

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής" εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "η κυβέρνηση, πιστή στις κατευθύνσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο μονόδρομο της ΟΝΕ, βγάζει στο σφυρί επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και την οικονομία της, ξεκινώντας από την "Ολυμπιακή"". Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν συντονισμένα και αποφασιστικά, για να παραμείνουν οι ΔΕΚΟ στο δημόσιο και να λειτουργήσουν υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών - Τύπου και συναφών επαγγελμάτων υπογραμμίζει ότι "η μεταμεσονύχτια απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, καθώς και οι δρομολογούμενες αποκρατικοποιήσεις των Ναυπηγείων, της Αγροτικής Τράπεζας, της ΕΥΔΑΠ και άλλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, καταργούν τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν στην εθνική οικονομία και άμυνα της χώρας και η παράδοσή τους στα χέρια ιδιωτών κρύβει κινδύνους και για τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά και γενικότερα".

"Η στάση της κυβέρνησης ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την ιδιωτικοποίηση και του ξεπούλημα της "Ολυμπιακής" στο ξένο κεφάλαιο", τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας (ΣΣΒΕ).

Ο ΣΣΒΕ, στη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιούνη, αποφάσισε να εκφράσει την αντίθεσή του στην επιλογή της κυβέρνησης να τοποθετήσει ξένο μάνατζερ στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" και μάλιστα κάτω από "αδιευκρίνιστες διαδικασίες". Ο ΣΣΒΕ καλεί τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά και να παραμείνουν οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας περιουσία του ελληνικού λαού. Τη συμπαράστασή της προς τους εργαζόμενους της ΟΑ εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η παράταξη της "Α.Π.".

Εγκλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ελληνικού λαού χαρακτηρίζουν την παράδοση της "Ολυμπιακής" στο πολυεθνικό κεφάλαιο η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ενωση Κατώτερων Πληρωμάτων "ο Στέφενσων".Οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις καταδικάζουν την αποικιοκρατική σύμβαση και καλούν τους ναυτεργάτες και τους μηχανικούς σε κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που διαλύσει την παραγωγική βάση της χώρας και την παραδίδει στις πολυεθνικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ