Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση αντίστασης στην TVX GOLD

Παλλαϊκή συγκέντρωση αντίστασης και αγώνα ενάντια στην πολυεθνική TVX GOLD και την ελληνική κυβέρνηση που της προσφέρει "γην και ύδωρ" οργανώνουν για αύριο Σάββατο 3 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής στην περιοχή τους.

Μετά και από τις διαπιστώσεις των αρχαιολόγων της 16ης Εφορίας Προϊστορικών Αρχαιοτήτων για σημαντικές καταστροφές που έχουν υποστεί οι αρχαιότητες στην περιοχή της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής από τις εργασίες διάνοιξης που πραγματοποίησαν τα συνεργεία της TVX, γίνεται πλέον ολοφάνερη η επιδίωξη του μέγιστου κέρδους της πολυεθνικής σε συνάρτηση με την πλήρη αδιαφορία της για τον άνθρωπο, τη φύση, ακόμη και την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας.

Γι' αυτό το λόγο και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι "αρνούμαστε το ξεπούλημα και την καταστροφή του Στρυμονικού, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της η πολυεθνική TVX GOLD και οι ντόπιοι μεσάζοντες". Η ΚΟΘ ενημερώνει πως από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει κομβόι για τη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα από την οδό Λαγκαδά, στο ύψος του δημαρχείου της Σταυρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ