Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάζουν την ποινικοποίηση της πολιτικής πάλης

Ως ποινικοποίηση της πολιτικής πάλης και προσπάθεια τρομοκράτησης όποιου αντιστέκεται, φέρνοντας για άλλη μια φορά στο στόχαστρό της το νεολαιίστικο κίνημα, χαρακτηρίζουν την απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελές Πλημμελειοδικείου Αθήνας που έκρινε ένοχο για φθορά ξένης περιουσίας (ξήλωμα του αγάλματος Τρούμαν), το μέλος της ΚΝΕ Π. Ιατρού και φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τα ΔΣ των Συλλόγων Φοιτητών Νομικού, ΑΣΟΕΕ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Φιλοσοφικής, Φυσικού και Ηλεκτρολόγων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικού με απόφασή του καταδικάζει τέτοιες προκλητικές αποφάσεις και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι τέτοιες πρακτικές τρομοκρατίας ενάντια στο νεολαιίστικο κίνημα δε θα περάσουν, τονίζοντας ότι "την απάντηση θα τη δώσει ακόμα πιο μαζικά, πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά ο λαός και η νεολαία στους δρόμους του αγώνα, ενάντια στους Ευρωπαίους και ΝΑΤΟικούς φονιάδες και τα τσιράκια τους".

Επίσης, το ΔΣ του Σ.Φ. Νομικού με απόφασή του καταδικάζει και την απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη για αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Κόσσοβο, καθώς και την παροχή διευκολύνσεων στα φονικά ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής με την εκχώρηση, μάλιστα, ελληνικών εδαφών. Απαιτεί να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα, που με την πρόφαση - απάτη της ειρηνευτικής αποστολής στέλνονται στο τσακισμένο από τους Ευρωνατοϊκούς βομβαρδισμούς Κόσσοβο για να αναλάβουν στην ουσία ρόλο στρατού κατοχής και επιβολής των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ