Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Κατασκήνωσαν τα... προβλήματα!

Μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στην πρώτη προκήρυξη. Το υπουργείο Υγείας ούτε καν απάντησε στις συνεχείς προειδοποιήσεις της νομαρχίας

Σήμερα ανοίγουν οι τέσσερις κατασκηνώσεις που ανήκουν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, αλλά η νομαρχία βρίσκεται στη διαδικασία της επαναπροκήρυξης των θέσεων του προσωπικού, επειδή δεν υπήρξε ενδιαφέρον προσέλευσης στην πρώτη προκήρυξη, καθώς τα οικονομικά κίνητρα ήταν εξευτελιστικά.

Η κατάσταση αυτή, παρά τις προειδοποιήσεις της νομαρχίας και τις συνεχείς οχλήσεις - έγγραφες και μη - προς το υπουργείο Υγείας, είναι η οδυνηρή κατάληξη της απόφασης της κυβέρνησης να ξεφορτωθεί, στην κυριολεξία, τις κατασκηνώσεις. Ετσι σήμερα που θα φτάσουν στις κατασκηνώσεις κυρίως Ατομα με Ειδικές Ανάγκες δεν έχουν συμπληρωθεί οι ομαδάρχες, αλλού λείπει μάγειρας, αλλού καθαρίστριες κλπ. Η πρώτη προκήρυξη των θέσεων ήταν άκαρπη, λόγω μη προσέλευσης ενδιαφερομένων. Μάλιστα η νομαρχία ειδοποίησε εγγράφως πριν μια βδομάδα το υπουργείο Υγείας ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει ομαδάρχες και ζητούσε τη συνδρομή του για τη λύση.

Οχι μόνο δεν υπήρξε συνδρομή, αλλά ούτε, έστω, και μια απάντηση για το πρόβλημα. Οι παρενέργειες πέρα απ' τις ίδιες τις κατασκηνώσεις, μεταφέρονται και στη νομαρχία, καθώς το υπάρχον προσωπικό ασχολείται μόνο με το θέμα των κατασκηνώσεων και την επαναπροκήρυξη των θέσεων!

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ

Τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στην ομαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων η εφαρμογή του Νόμου 2646/98, ο οποίος προβλέπει τη μεταφορά της αρμοδιότητας των κατασκηνώσεων από το Κοινωνικό Κέντρο Οικογένειας και Νεότητας (ΚΚΟΝ) στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης και Αποστόλης Τασούλας με Ερώτησή τους για τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Εσωτερικών.

Μέχρι σήμερα το ΚΚΟΝ, το οποίο με την εφαρμογή του νόμου αυτού διαλύθηκε, λειτουργούσε σαν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και είχε σκοπό την "εκτέλεση του προγράμματος οργανώσεων και λειτουργίας των παιδικών εξοχών του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας".

Με βάση το Νόμο 2646/98, τονίζεται στην Ερώτηση, έπρεπε τώρα τα υπουργεία Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας να εκδώσουν κοινή υπουργική απόφαση μέχρι 31/3/99, η οποία όμως εκδόθηκε με καθυστέρηση στις 20/4/99. Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την εφαρμογή του Νόμου σε ό,τι αφορά τις κατασκηνώσεις είναι χαρακτηριστική στην κοινή υπουργική απόφαση στα άρθρα που αναφέρονται στη διοίκηση, στο ποιος προκηρύσσει τους διαγωνισμούς, στα προσόντα των στελεχών κλπ., ενώ δεν πάρθηκε υπόψη στην έκδοσή της ούτε και η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του υπουργείου Υγείας. Η αντιμετώπιση αυτή από το υπουργείο Υγείας, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, σε συνδυασμό με την έλλειψη του έμπειρου προσωπικού του ΚΚΟΝ, έχει δημιουργήσει προβλήματα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, η οποία με 5 διοικητικούς υπαλλήλους, που ήδη δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για τα τρέχοντα ζητήματα (επιδόματα ΑμΕΑ, παιδικοί σταθμοί κλπ.), να έχει αναλάβει όλο το βάρος της οργάνωσης και λειτουργίας των τεσσάρων κατασκηνώσεων, στις οποίες θα φιλοξενηθούν 4.000 περίπου άτομα, από τα οποία τα 900 θα είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ερωτώνται λοιπόν οι αρμόδιοι υπουργοί αν σκέφτονται άμεσα να ρυθμίσουν τις αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις της κοινής υπουργικής απόφασης.

Αν θα σταλεί άμεσα έμπειρο προσωπικό από το ΚΚΟΝ προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, που ήδη έχει ζητήσει 16 άτομα για μετάταξη, καθώς και τις άλλες νομαρχίες για την εύρυθμη λειτουργία τόσο των νομαρχιών όσο και των κατασκηνώσεων.

Από τη στιγμή που δεν επαρκούν οι πιστώσεις που έχουν δοθεί για το 1999, αν θα ενισχυθούν οικονομικά οι νομαρχίες για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων, τόσο φέτος όσο και στο μέλλον, καθώς και για την κάλυψη των υπερωριών που κάνουν οι υπάλληλοι εξαιτίας της έκτακτης δουλιάς που υπάρχει αυτή την περίοδο.

Και αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση του μισθού για το έκτακτο προσωπικό των κατασκηνώσεων, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο προσέλευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις (2010-06-05 00:00:00.0)
Οκταμηνίτες για τα Κέντρα Εμβολιασμού (2009-09-16 00:00:00.0)
Χαριστική βολή τύπου... ΠΕΣΥ (2001-02-25 00:00:00.0)
Βιάζεται να προωθηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις (2001-02-21 00:00:00.0)
Κατασκήνωσαν τα προβλήματα (2000-05-28 00:00:00.0)
Ημι - λειτουργία με απλήρωτους εργαζόμενους (1999-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ