Κυριακή 28 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Κατασκήνωσαν τα προβλήματα

Η απόφαση ανάθεσης εκ νέου στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της οργάνωσης και λειτουργίας των κρατικών κατασκηνώσεων για το 2000, βρίσκει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής (τη μοναδική ΝΑ που καλείται να λειτουργήσει τέσσερις κατασκηνώσεις) και τις υπηρεσίες της, να λειτουργούν με τραγικές συνθήκες έλλειψης προσωπικού. Η δύναμη μάλιστα της συγκεκριμένης διεύθυνσης λειτουργεί με τέσσερα άτομα λιγότερα από πέρυσι και με τέσσερις μόνο διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ασχολούνται με όλα τα αντικείμενά της.

Αυτό επισημαίνεται σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Αντώνης Σκυλλάκος και Ορέστης Κολοζώφ.

Το τμήμα προστασίας και αγωγής οικογένειας του παιδιού (το καθ' ύλην αρμόδιο τμήμα για την υλοποίηση της παραπάνω ΚΥΑ), αναφέρεται στην Ερώτηση, στερείται τόσο προϊστάμενου όσο και προσωπικού.

Οπως μάλιστα διαπιστώθηκε από την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί και πρόβλημα στις προσλήψεις του προσωπικού, καθότι δεν παίρνονται μέτρα για τη λειτουργία σχολής στελεχών, με αποτέλεσμα ούτε αιτήσεις ισάριθμες με τις απαιτούμενες θέσεις να μην κατατίθενται από υποψήφιους με τα απαιτούμενα ελάχιστα τυπικά προσόντα, ούτε φυσικά να μπορούν να προσληφθούν άτομα που δεν έχουν εμπειρία στο αντικείμενο. Προβλήματα υπάρχουν ακόμα με την επαρκή συντήρηση των κατασκηνώσεων, με τις διαδικασίες αποπληρωμής των προμηθευτών, αλλά και τον κίνδυνο να καταργηθούν συνδέσεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, ύδρευσης, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμής τους, μια και για τα παραπάνω και τα κονδύλια δε φτάνουν, αλλά και οι χρονοβόρες διαδικασίες αποπληρωμής που εφαρμόζονται για τις ΝΑ, δημιουργούν προβλήματα.

Ερωτούν λοιπόν τον αρμόδιο υπουργό Υγείας αν προτίθεται να προβεί στις αναγκαίες μετατάξεις και αποσπάσεις προσωπικού και κυρίως από το Κοινωνικό Κέντρο Οικογένειας και Νεότητας (ΚΚΟΝ), προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι τέσσερις παιδικές κατασκηνώσεις. Αν θα επιχορηγηθεί η ΝΑ με περισσότερα κονδύλια για την καλύτερη συντήρηση των κατασκηνώσεων και αν προτίθεται να πάρει μέτρα για τη λειτουργία σχολής στελεχών προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ