Κυριακή 28 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Για λιτές απολαύσεις

Η τραπεζαρία ενός σπιτιού προδίδει τις συνήθειες, τις επιθυμίες και τις ...ορέξεις του οικοδεσπότη. Μια απλή λιτή τραπεζαρία, με ένα μεγάλο καθρέφτη για να κάνει το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος. Ενας απλός ξύλινος μπουφές, απλές πολυθρόνες, και ένα τραπέζι με λευκή επιφάνεια και ανοιχτόχρωμα πόδια είναι ό,τι πιο λιτό, πιο πρακτικό και πιο απέριττο μπορεί να έχει κανείς για να καταναλώνει τα ανάλογα γεύματά του. Δυο λεπτομέρειες μονάχα προσέξτε: Το τραπέζι είναι διπλωμένο σαν φάκελος και, φυσικά, έχει τη δυνατότητα να ανοίξει, όταν έχετε καλεσμένους. Η δεύτερη λεπτομέρεια είναι ότι από τον καθρέφτη φαίνεται μια εντοιχισμένη ντουλάπα, με δυο ράφια και με μια βαθιά εσοχή, που μπορεί κανείς να αφήσει πολλά πράγματα, ή ακόμη να χρησιμοποιηθεί σαν μπουφές, όταν έχει πολλούς καλεσμένους.

Για ηλιόλουστα γεύματα

Ομως, αν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν κήπο, τότε στρώστε το τραπέζι σας, έτσι, με επιτηδευμένη απλότητα. Ενα τραπεζομάντιλο «ανθισμένο», ένα μπουκέτο μαργαρίτες, ένα καλάθι γεμάτο διάφορα ψωμιά, ένα κρασί ροζέ, και τα μαχαιροπίρουνα μέσα σε ένα πήλινο σκεύος, ενώ τα πιάτα στη σειρά ανάλογα με το μέγεθος περιμένουν τον πρώτο τυχερό. Το φαγητό μυρίζει και καταφθάνει. Οποιος πρόλαβε το φαγητό τρώει...

Μωρουδίσια


Αν το μωρό σας κλαίει συνεχώς, ή έστω γκρινιάζει χωρίς να έχει κανένα σύμπτωμα ασθένειας, τότε ψηλαφίστε τα ούλα του, ίσως πρόκειται να βγάλει κάποιο δοντάκι, οπότε θα το καταλάβετε αμέσως, διότι εκείνη η περιοχή θα είναι φουσκωμένη. Αν το θηλάζετε, μη φοβηθείτε, η εμφάνιση των δοντιών δε σημαίνει κατ' ανάγκη και επίσπευση διαδικασίας του απογαλακτισμού. Διασκεδάστε το μωρό με μια κρύα πιπίλα για την οδοντοφυία του (όχι παγωμένη, απλώς κρύα).

Τρίψτε το φουσκωμένο ούλο με το δάκτυλό σας. Αποφύγετε τα παρασκευάσματα για την οδοντοφυία που κυκλοφορούν στο εμπόριο, διότι περιέχουν τοπικά αναισθητικά. Αν το παιδί σας αρνείται να φάει, να το ενθαρρύνετε με κρύες τροφές, μαλακές, όπως το γιαούρτι, η κρέμα ή το ζελέ. Από μας: Καλή του όρεξη και για σας: Καλή ξεκούραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ