Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχή από την Τούμπα

Στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα στην περιοχή της Τούμπας άνοιξε ο πρώτος κύκλος των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη, με δυναμική την παρουσία των νέων που πήγαν για να αγκαλιάσουν και να επιβραβεύσουν τους κόπους της Κομμουνιστικής Νεολαίας, που μπήκε μπροστά σε όλους τους αγώνες, πρωτοστατώντας στο μαθητικό κίνημα, στην πάλη ενάντια την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Οι νέοι με την παρουσία τους καταδίκασαν τη δολοφονική επέμβαση του ΝΑΤΟ, που δε δίστασε με όπλα υψηλότερης τεχνολογίας να στραφεί ενάντια στον άμαχο πληθυσμό της Γιουγκοσλαβίας, διαπράττοντας μια από τις μεγαλύτερες βαρβαρότητες κατά της ανθρωπότητας, ισοπεδώνοντας νοσοκομεία, σχολεία, κέντρα πολιτισμού. Καταδίκασαν τη συνενοχή της κυβέρνησης, που δε δίστασε να παραδώσει το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τους δρόμους και τις υποδομές της Θεσσαλονίκης στις ορέξεις των φονιάδων.

"Κατέστρεψαν αυτή τη χώρα", τόνισε από το βήμα ο Δημήτρης Μαϊκίδης,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, "βομβαρδίσανε με αέρια νεύρων, ρίξανε νάρκες με αλεξίπτωτα που εκρήγνυνται μόλις αγγίξουν το έδαφος, βόμβες με ουράνιο, μαύρα Ναπάλμ που προκαλούν στείρωση, σπρέι που δηλητηριάζουν τις σοδειές με την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ. Σήμερα βλέπουμε μια χώρα υπό ΝΑΤΟική κατοχή, με μια αμφιλεγόμενη ειρηνική συμφωνία που επιτεύχθηκε κάτω από ανελέητους βομβαρδισμούς και με το πιστόλι στον κρόταφο ολόκληρου του λαού. Βλέπουμε τον χρηματοδοτούμενο στρατό από την CIA του UCK να δολοφονεί, να βιάζει και να καίει κάτω από το βλέμμα των λεγόμενων ειρηνιστών του ΝΑΤΟ. Βλέπουμε καραβάνια Σέρβων που εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Γι' αυτούς κανείς δε μιλάει, κανείς δεν ενδιαφέρεται. Αναρωτιόμαστε τώρα δεν καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα;".

Οι νέοι έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό διήμερο στις 10-11 Ιούλη που διοργανώνει η ΚΝΕ στο Λιτόχωρο, τους Ευζώνους και τη Θεσσαλονίκη, στήνοντας νεανικό μπλόκο στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ