Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στημένη διαδικασία στη Βουλή

Το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ αποχώρησαν από την επιτροπή ακροάσεων της Βουλής, όπου έγινε συζήτηση για το διορισμό του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου στην "Ολυμπιακή"

"Η υπόθεση αυτή "μπάζει" από παντού. Σαν Ελληνας πολίτης ντρέπομαι να συμμετέχω σε μια διαδικασία εκτέλεσης της "Ολυμπιακής Αεροπορίας". Σε μια διαδικασία που είναι στημένη".

Με τα λόγια αυτά ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος, δήλωσε χτες το απόγευμα την αποχώρηση του ΚΚΕ, από τη συνεδρίαση της επιτροπής ακροάσεων της Βουλής, που είχε σαν αντικείμενο την έγκριση του Ρόντερικ Ρ. Λυντς, εκπροσώπου της Σπιντ Γουίνγκ, στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της "Ολυμπιακής". Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ, δήλωσε ότι αποχωρεί και ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, Γ. Ρόκος καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκης,σημειώνοντας ότι αντικείμενο δεν είναι η κρίση του προσώπου, αλλά της σχετικής σύμβασης που έχει ήδη υπογράψει η κυβέρνηση. Δήλωση αποχώρησης έκανε αρχικά και η Νέα Δημοκρατία, πλην όμως οι βουλευτές της παρέμειναν στην αίθουσα, και υπέβαλαν ερωτήσεις στον προτεινόμενο υποψήφιο μετά από παραίνεση του προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, πάντως, ο Βρετανός απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο τι τακτική θα ακολουθηθεί σημειώνοντας απλά, ότι η ΟΑ είναι μικρή εταιρία γεγονός που δημιουργεί δυσχέρειες στη σημερινή περίοδο της παγκοσμιοποίησης. Σημείωσε επίσης ότι η Σπιντ Γουίνγκ, δεν προβαίνει άμεσα στην αγορά του 20% των μετοχών της εταιρίας, γιατί δε γνωρίζει ακόμα τα οικονομικά δεδομένα. Οσον αφορά το θέμα του προσωπικού της ΟΑ, ο Ρ. Λιντς δεν έδωσε συγκεκριμένες διευκρινίσεις, σημειώνοντας απλά ότι στόχος δεν είναι η συρρίκνωση της εταιρίας. Η συνεδρίαση της επιτροπής ακροάσεων συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

Συγκέντρωση των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι της ΟΑ έδωσαν δυναμικό "παρών" και στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή, την ώρα δηλαδή που ο Αγγλος μάνατζερ της "Ολυμπιακής" "πέρναγε" από την αρμόδια επιτροπή ακροάσεων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ επισκέφτηκε τα κόμματα προς τα οποία επέδωσε το ομόφωνο ψήφισμα της ΟΣΠΑ, ζητώντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που κάνουν για τη σωτηρία της "Ολυμπιακής". Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΟΣΠΑ συναντήθηκαν με τους βουλευτές - μέλη της επιτροπής ακροάσεων, από τους οποίους ζήτησαν να καταψηφίσουν την παρουσία του εγγλέζου μάνατζερ στον εθνικό αερομεταφορέα.

Ο Α. Κακλαμάνης έκανε αποδεκτό το αίτημα να παραβρεθούν στη διαδικασία ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παίζουν με «ξεπούλημα» και «κλείσιμο» (2005-09-07 00:00:00.0)
Ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης πλειοψηφικού πακέτου! (2000-06-07 00:00:00.0)
Αποπροσανατολίζει η ηγεσία της ΟΣΠΑ (2000-05-26 00:00:00.0)
Καθολική η συμμετοχή στην απεργία (1999-07-02 00:00:00.0)
"Στρώνουν το χαλί" στον μάνατζερ (1999-03-09 00:00:00.0)
Μέτωπο για τη σωτηρία της "Ολυμπιακής" (1999-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ