Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Εκθεση και σήμερα

Με τους υποψήφιους της Δ Δέσμης να διαγωνίζονται στο μάθημα της Εκθεσης συνεχίζονται σήμερα οι γενικές εξετάσεις, που ξεκίνησαν χτες με Εκθεση για τις τρεις πρώτες δέσμες. Η συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Στην Εκθεση εξετάστηκαν και οι απόφοιτοι των τμημάτων ειδικότητας των ΤΕΛ και η αποχή τους κυμάνθηκε στο 15,9%. Σήμερα, οι απόφοιτοι των ΤΕΛ εξετάζονται στα Μαθηματικά.

Το θέμα της έκθεσης για τους υποψηφίους των δεσμών αναφερόταν σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου της Κρήτης Γιώργου Γραμματικάκη, με τίτλο "Κοσμογραφήματα". Το θέμα ήταν το εξής: "Οι πολιτιστικές αξίες τότε και μόνον αποκτούν διάρκεια, εφόσον είναι πανταχού παρούσες. Αλλιώς αφήνουν εντυπώσεις, αλλά όχι ήθος. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων, η αισθητική μιας διαφημίσεως ή μια εκπομπή από το ραδιόφωνο είναι, με το δικό τους μέτρο, επίσης πολιτιστικές εκφράσεις. Στο σύνολό τους, εξίσου σημαντικές με την ύπαρξη μιας συμφωνικής ορχήστρας ή ενός ωραίου μνημείου. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι μια πρόταση προς το μέλλον, που αγκαλιάζει ωστόσο το παρόν. Οτι ο πολιτισμός αυτός της καθημερινότητας ασφυκτιά στη σημερινή Ελλάδα, δίκαια προκαλεί την αγωνία σε όσους έχουν ακόμα τα μάτια και την ψυχή ανοικτή".

Θέμα της έκθεσης των ΤΕΛ ήταν: "Στην εποχή μας, περισσότερο ίσως από άλλες εποχές, παρατηρείται έντονη διάσταση απόψεων μεταξύ νέων και ηλικιωμένων ή ακόμη και μεταξύ παιδιών και γονέων, που συχνά οδηγεί σε συγκρούσεις. Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας τα κυριότερα αίτια του φαινομένου και πώς θα μπορούσε, ενδεχομένως, αυτό να περιοριστεί;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ