ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
«Θα τους μαυρίσουμε!»

«Μας πήραν απ' τις σκηνές και μας πέταξαν εδώ μέσα. Εξι μήνες μετά και δεν έχει γίνει τίποτα...». Μια «βόλτα» στον καταυλισμό στην οδό Λάρνακας, στο Περιστέρι και μια συζήτηση με τους σεισμοπαθείς αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει από την ημέρα του σεισμού. Τα λόγια της κυβέρνησης για αποκατάσταση των κατοίκων δεν ήταν τίποτα παραπάνω από... ψεύτικα και «μεγάλα». Την οργή και την αγανάκτηση αυτών των κατοίκων συνάντησε χτες ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β` Αθήνας, που επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος πραγματοποίησε περιοδεία.

Η αγανάκτηση και τα παράπονα των κατοίκων ξεχείλισαν. «Θα τους "μαυρίσουμε"», λέει η γυναίκα που απλώνει έξω από το λυόμενο. «Μας έχει φάει η υγρασία, όλα τα λυόμενα είναι βρεγμένα γύρω γύρω. Οταν κάνει κρύο παγώνουν, όταν έχει ζέστη βράζουν. Εξι μήνες και έχουμε μείνει στο "θα". Θα τελειώσουν και οι εκλογές και δε θα μας θυμάται κανείς», λέει στον υποψήφιο του ΚΚΕ Π. Σοφό, ο οποίος την καλεί να κάνει την οργή της δύναμη και να ενισχύσει το ΚΚΕ στις εκλογές, για να παλέψει από καλύτερες θέσεις για τα δίκια του λαού και των εργαζομένων.

Οι κάτοικοι στον καταυλισμό είναι άνθρωποι της δουλιάς, του μεροκάματου. Τα ταξίματα της κυβέρνησης και των υπουργών για δάνεια, για βοήθεια πέφτουν στο κενό, αφού γι' αυτούς είναι κενό γράμμα. Ομως η παρουσία του ΚΚΕ στον καταυλισμό σε όλους δίνει ελπίδα. Αλλωστε, όπως παραδέχονται οι περισσότεροι: «Εσάς σας ξέρουμε και πριν τους σεισμούς, αλλά και μετά από αυτούς στο πλευρό μας ήσασταν, αφού ό,τι μπορείτε κάνετε». Αυτοί που απουσίαζαν και απουσιάζουν επιδεικτικά είναι οι εκπρόσωποι της πολιτείας.

«... να γράψεις ότι δεν είμαστε ζητιάνοι. Θέλουμε αυτά που δικαιούμαστε. Χαμηλότοκα δάνεια για να φτιάξουμε τα σπίτια μας. Η ζωή σε τούτα τα κουτιά δεν αντέχεται», λέει η κυρία Πόπη και χτυπά με μανία το λυόμενο. Ολοι οι κάτοικοι του καταυλισμού μένουν στην περιοχή της Ανθούπολης, στην περιοχή που ο σεισμός κυριολεκτικά διέλυσε, καθώς όλο το υπέδαφος είναι σκαμμένο γιατί παλιά έβγαινε κάρβουνο. Αμέσως μετά το σεισμό, τόσο από το δήμο, όσο και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης υπόσχονταν ότι θα ξεκινήσουν μελέτες ώστε να μη χτιστεί ξανά η περιοχή αυτή. Κι όμως έξι μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα. Οι κάτοικοι από μόνοι τους έχουν ξεκινήσει και φτιάχνουν τα σπίτια τους, πολλές φορές και χωρίς μελέτη μηχανικού, αφού τα οικονομικά τους είναι πενιχρά.

Η απάντηση, η λύση που δίνει στα προβλήματά τους ο Π. Σοφός και το ΚΚΕ, είναι ο αγώνας, το λαϊκό μέτωπο, το αντίπαλο δέος. «Να ενωθείτε, να δημιουργήσετε σύλλογο και μαζί με τους συλλόγους σεισμοπαθών των άλλων περιοχών να αγωνιστείτε. Μόνο έτσι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Να ενισχύσετε το ΚΚΕ. Γιατί μόνο αν μας ενισχύσετε, θα μπορούμε να παλέψουμε στο πλευρό σας».

«Αρχισε το κόκκινο θεριό να βρυχάται»

Με τους πολίτες της Ριζούπολης συνομίλησαν χτες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Πάσουλας

Κουβεντούλα, ένα κυριακάτικο πρωινό. Κάπως έτσι έμοιαζε η συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Ριζούπολης του ΚΚΕ χτες το πρωί, με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές Λιάνα Κανέλλη και Γιάννη Πάσουλα. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΚΟΒ υπήρξε μεγάλη και οι δύο ομιλητές έτυχαν θερμής υποδοχής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ. Πάσουλας, ο οποίος κατήγγειλε πως επιδιώκεται, μέσω της εκλογολογίας, να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τα προβλήματα και τα δεινά που τον περιμένουν στη μετα-ΟΝΕ εποχή. Κατήγγειλε τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα των εργαζομένων, στην κατάργηση του 8ωρου, στα αντιασφαλιστικά σχέδια που θα τεθούν σε υλοποίηση μετά τις εκλογές και υπογράμμισε: «Αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας κάθισαν στο στημένο κοινωνικό διάλογο και ξεπούλησαν κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Επιβάλλεται όλοι μας να αγωνιστούμε για την υπερψήφιση του ΚΚΕ. Γιατί ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ανάσα στο κίνημα και στο λαό, σημαίνει μάχη με καλύτερους όρους. Σημαίνει ώθηση στη συγκρότηση του Μετώπου».

Παίρνοντας το λόγο η Λιάνα Κανέλλη τόνισε «πρέπει να γίνουμε πολλοί, για να πολεμήσουμε αποτελεσματικά το θηρίο», υπογράμμισε πολλές φορές ότι «μας φοβούνται», κατήγγειλε ότι παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «άμα δείτε τις διαφημίσεις τους όλα τα προβλήματά σας έχουν λυθεί, για 30 δευτερόλεπτα, μετά επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα».

Στάθηκε, με τη σειρά της, στα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά σχέδια που ετοιμάζουν για το λαό και την εργατική τάξη, καυτηρίασε την παγκοσμιοποίηση και τη «νέα τάξη πραγμάτων», λέγοντας πως σ' αυτή «6.000.000 παιδιά στη Βρεττανία πεθαίνουν της πείνας, τα κέρδη τους γίνονται με ανθρώπινο καύσιμο»! Ειδική αναφορά έκανε και στα περί τρομοκρατίας και στο πώς στο όνομα αυτής ετοιμάζονται να χτυπήσουν τα λαϊκά κινήματα. Σημείωσε, όμως, πως «όσο υπάρχει ΚΚΕ δε θα μας δέσουν ποτέ. Κι αυτό φοβούνται, γιατί αυτές οι δυνάμεις ξυπνάνε κι άλλες».

Αναφερόμενη στις εκλογές, τόνισε πως γίνονται βιαστικά γιατί μετά έρχεται μια αντιλαϊκή καταιγίδα και στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Καταλήγοντας, όμως, υπογράμμισε: «Χρειάζεται μέτωπο, συστράτευση και στο χτίσιμο είμαστε καλύτεροι απ' αυτούς που ειδικεύονται στο γκρέμισμα. Σ' αυτή τη φάση το μέτωπο προχωρά με την ψήφο, ο καθένας μας να φέρει δύο ακόμα. Και να ξέρετε άρχισε και το κόκκινο θεριό να βρυχάται».

Αμέσως μετά άνοιξε διάλογος, τα θέματα που θίχτηκαν ήταν πολλά, ο Οτσαλάν, οι γερμανικές επανορθώσεις, οι συνεργασίες με τα μικρότερα κόμματα, η δημιουργία μισθοφορικού στρατού, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και πολλά άλλα.

Αναφορικά με τη συνεργασία μεταξύ των μικρών κομμάτων, θέμα που τέθηκε και από τους παρευρισκόμενους, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε πως «υπάρχουν μικροί που θέλουν να γίνουν κορδόνια στα παπούτσια της εξουσίας, άλλαξαν ποτέ τα κορδόνια τα παπούτσια; Επειτα τι σημαίνει διεύρυνση, να πας σε δύο προκαθορισμένες δεξαμενές στο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ; Οχι εμείς θα πάμε στη μεγάλη δεξαμενή στο λαό».

Συμπληρώνοντας, ο Γ. Πάσουλας υπογράμμισε «εμείς χτυπάμε παντού, δε χαρίζουμε κανένα, αυτά τα κόμματα όμως είναι αναχώματα της αστικής τάξης, που εμποδίζουν τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, ώστε να μην κάνει το μεγάλο βήμα προς τα μας. Είναι δυνατόν, όπως μας λένε, να υπάρξει καλή ΟΝΕ; Η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου; Πού ήταν αυτοί οι κύριοι στους αγώνες; Από πού ως πού αποκαλούνται αριστεροί, από πού ως πού να τους έχει εμπιστοσύνη ο λαός;»!

Συγκεντρώσεις - συσκέψεις στην Αθήνα
Στην Α` Αθήνας
Σήμερα Δευτέρα:
  • Νέος Κόσμος (πλατεία ΙΚΑ) 6.30 μ.μ., με τους Γιώργο Σκιαδιώτη, Γιάννη Αργυροκαστρίτη, Τατιάνα Ευαγγελοπούλου.
  • Κολωνός (πλατεία Πέτρουλα) 7 μ.μ., με τους Μπάμπη Αγγουράκη, Τέλη Γόντικα, Θύμιο Παπανικολάου.
  • Αντιστασιακών Εξαρχείων, Νεάπολης και Κολωνακίου, στα γραφεία τους, 5.30 μ.μ., με τον Φοίβο Τσέκερη.
  • Κεφαλλονιτών, στην αίθουσα λογιστών, 6.30 μ.μ., με τον Διονύση Τζανάτο.
  • Αρκάδων, στην ΚΟΑ του ΚΚΕ, 7 μ.μ., με τον Στέλιο Λάμπρου.
Τρίτη, 21/3:
  • Πλατεία Γκύζη, 6.30 μ.μ., με τους Λιάνα Κανέλλη, Λεων. Αυδή, Θύμιο Παπανικολάου.
  • Συγκέντρωση γυναικών στην Ηλιούπολη, στο Εμπορικό Κέντρο «Ηλιοτρόπιο», Λεωφόρος Ειρήνης 30-32, στις 6.30 μ.μ., με τους Τασία Τσατσούλη και Θανάση Παφίλη.
  • Στη Φυσικομαθηματική στη 1 μ.μ., με τους Μαρία Ζευγώλη και Θανάση Παφίλη.
  • Σύσκεψη σε εργοστάσιο μετάλλου στο Μοσχάτο, στις 3 μ.μ., με τον Γιώργο Σκιαδιώτη.
Τετάρτη, 22/3:
  • Κουκάκι (Ζίννη 22), 6.30 μ.μ., με τους Κράτη Κυριαζή, Γιάννη Αργυροκαστρίτη.
  • Γούβα (πλατεία Πλυτά) 7 μ.μ. με τους Γιώργο Σκιαδιώτη, Νίκο Μπεργελέ, Αλέκα Ζορμπαλά.
  • Πετράλωνα, οδός Τρώων, 7 μ.μ., με τους Λιάνα Κανέλλη, Λεων. Αυδή, Μαρία Ζευγώλη.
Στη Β` Αθήνας
Σήμερα Δευτέρα:
  • Αγία Βαρβάρα (κλειστό γυμναστήριο), 7 μ.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Σαρρή Νίτσα, Γιάννη Βασιλείου.
  • Μεταμόρφωση (πλατεία Δημαρχείου), 6.30 μ.μ., με τους Χριστίνα Τσεντούρου, Νίκο Σερετάκη, Δημήτρη Δρακόπουλο.
  • Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στα προσφυγικά Καλλιθέας στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσουν οι Βασίλης Δημόπουλος και Αριστείδης Αβραμίδης.
Τρίτη, 21/3:
  • Χαλάνδρι (πλατεία Χαλανδρίου), 7.30 μ.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Λούλα Καρατζά, Γιώργο Ρούση.
  • Γουδί (πλατεία Ελευθερίας), 7 μ.μ., με τον Χρήστο Κατσώτη.
  • Πεύκη, εκλογικό κέντρο, 7 μ.μ., με τους Μπάμπη Αγγουράκη, Ηλία Σταμέλο.
Τετάρτη, 22/3:
  • Αιγάλεω (πλατεία Εσταυρωμένου, πεζόδρομος Σμύρνης), 7 μ.μ., με τους Αντώνη Σκυλλάκο, Γιάννη Σταυρόπουλο, Γιάννη Βασιλείου.
  • Ελληνικό (κεντρική πλατεία), 7 μ.μ., με τους Θανάση Παφίλη, Κώστα Κορτζίδη, Τάσο Φωτόπουλο.
  • Περιστέρι (λόφος αξιωματικών), 7 μ.μ., με τους Γιώργο Μαυρίκο, Χάρη Παπαμάργαρη, Εσθήρ Κυριαζή.
  • Περιστέρι (πλατεία Δέγλερη), 7 μ.μ., με τους Χριστίνα Τσεντούρου, Παναγιώτη Σοφό.
ΔΗΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Η απάντηση στις 9 του Απρίλη να είναι κόκκινη

«Πρέπει οι εργαζόμενοι στις 9 του Απρίλη να στηρίξουν την πολιτική τους δύναμη. Να στηρίξουν το ΚΚΕ». Αυτή την προτροπή απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Θεοδώρου στις εργαζόμενες της πλεκτοβιομηχανίας «Μαλέρος», στην οποία περιόδευσε την περασμένη Παρασκευή το πρωί.

Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ αναπτύχθηκαν από τον υποψήφιο βουλευτή για πρώτη φορά μέσα στο χώρο του εργοστασίου. Βέβαια με εξορμήσεις και με τις θέσεις τους και το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, οι κομμουνιστές βρέθηκαν πολλές φορές έξω από την πόρτα της πλεκτοβιομηχανίας, στην προσπάθεια να έρθουν σε επαφή με τις εργαζόμενες. Γεγονός που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το κόμμα της εργατικής τάξης επιδιώκει, όχι μόνο προεκλογικά, να φτάσει η φωνή του σε κάθε χώρο δουλιάς, στον κάθε εργαζόμενο.

Εντονος ήταν ο προβληματισμός που επικράτησε στη διάρκεια της ομιλίας του υποψήφιου βουλευτή, ο οποίος ενημέρωσε τις εργαζόμενες σχετικά με τις εξελίξεις που δρομολογούν οι κυβερνώντες και οι υποστηρικτές τους για την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και γενικότερα για το σάρωμα που θα επιχειρηθεί στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

«Δείτε μόνο - τόνισε - ότι οι επίσημα άνεργοι φτάνουν τους 500.000 και σίγουρα είναι παραπάνω γιατί υπάρχουν και άνεργοι οι οποίοι δεν είναι γραμμένοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ. Τα μεροκάματα και αυτών που δουλεύουν παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Αν τους δώσετε την άδεια να κυβερνήσουν μετά τις εκλογές, το όριο για να βγούμε στη σύνταξη θα πάει στα 65. Επιπλέον θα αλλάξει και ο υπολογισμός της σύνταξης. Και ποιος θα μπορέσει να πάρει σύνταξη στα 65 με την ανεργία που υπάρχει και συνεχώς αυξάνεται».

Κάλεσε τις εργαζόμενες να συμμετάσχουν στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 23 του μήνα και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία είναι έκρυθμη, ήδη τις επόμενες μέρες θα μεταβούν και άλλα στρατεύματα εκεί».

Καταλήγοντας ο υποψήφιος βουλευτής υπογράμμισε: «Στο σημερινό σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα προς όφελός μας. Δεν πρέπει να τους επιτρέψετε να συνεχίσουν. Σ' αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή να απαντήσουμε ρίχνοντας κόκκινη ψήφο στην κάλπη. Να δυναμώσουμε το Λαϊκό Μέτωπο».

HONTOS CENTER
Περισσότερη δουλιά, λιγότερα λεφτά

Τη μεγάλη αγανάκτησή τους, εξέφρασαν οι εργαζόμενες στα Hondos Center στη Γλυφάδα, προς τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ Π. Βαμβακά και Γ. Πέρο, που περιόδευσαν εκεί

Τρομοκρατία, εξαντλητικά ωράρια, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, απλήρωτες υπερωρίες και φόβος για την επόμενη ημέρα, ήταν τα προβλήματα που επισήμαναν οι υπάλληλοι στο Hondos Center της Γλυφάδας, στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ Πέτρο Βαμβακά και Γιώργο Πέρο, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους, το Σάββατο το απόγευμα.

Το κλίμα απέναντι στους υποψήφιους βουλευτές από τις υπαλλήλους του πολυκαταστήματος ήταν ιδιαίτερα θερμό αναγνωρίζοντας ότι οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ είναι οι μόνοι που δίνουν σκληρούς αγώνες για τα προβλήματά τους. Ιδιαίτερα στους αγώνες που είχαν γίνει για την επέκταση του ωραρίου στα πολυκαταστήματα και που στην ίδια περιοχή είχαν γίνει δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην περάσουν τα σχέδια των πολυεθνικών.

«Θέλουν να μας κάνουν να δουλεύουμε παραπάνω ώρες χωρίς πληρωμή», «απολύουν τις παντρεμένες και προσλαμβάνουν νέες σε ηλικία που δεν έχουν δικαιώματα», «πώς να κάνουμε και να μεγαλώσουμε παιδιά, όταν η ζωή μας είναι σπίτι - δουλιά και εξαντλητικά ωράρια»... ήταν κάποια από τα λόγια αγανάκτησης, που εξέφρασαν πολλές γυναίκες υπάλληλοι στους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει βοηθήσει την ασυδοσία των εργοδοτών και στο χώρο τους.

«Οσο πιο ενισχυμένο βγει το ΚΚΕ από αυτές τις εκλογές τόσο θα μεγαλώσει η αντίσταση των εργαζομένων στις επιθέσεις που δέχονται στα δικαιώματά τους», επισήμανε ο Π. Βαμβακάς, τονίζοντας ότι, οι κομμουνιστές θα είναι εκεί και μετά τις εκλογές, για να συνεχίσουν τον αγώνα, ώστε να αποτρέψουν τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τα εξαντλητικά ωράρια χωρίς αποζημίωση και όλα τα προβλήματα που δημιουργούν.

Ο Γ. Πέρος , μιλώντας με εργαζόμενες, τους επισήμανε: «εμείς δικαιούμαστε να ζητάμε από τους εργαζόμενους την ψήφο τους, γιατί είμαστε οι μόνοι που ήμασταν δίπλα στα προβλήματά τους». Ο υποψήφιος βουλευτής, κάλεσε τις εργαζόμενες να τιμωρήσουν αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα και να ενισχύσουν ιδιαίτερα σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αντίσταση των εργαζομένων στα μέτρα ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων που ετοιμάζουν.

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Να φοβηθούν που ανεβαίνουν οι «κόκκινοι»

Συγκέντρωση με ομιλία του Αντ. Σκυλλάκου και χαιρετισμό του Δ. Μαυροδόγλου

Το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε χτες το πρωί, δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο για την πραγματοποίηση της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην Αργυρούπολη, με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στη Β` Αθήνας Αντ. Σκυλλάκο. Αλλωστε όπως είπε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο επίσης υποψήφιος βουλευτής Δ. Μαυροδόγλου «όπως δε μας τρόμαζαν παλιά τα βόλια των Γερμανών έτσι δε μας τρομάζει και το κρύο».

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αργυρούπολη και το σύνθημα «ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ» που φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, δείχνει τη θέλησή τους να κάνουν τα πάντα στην περιοχή τους προκειμένου από τις κάλπες των επικείμενων εκλογών, το ΚΚΕ να βγει ενισχυμένο. Για να «φοβηθεί το κατεστημένο επειδή ανεβαίνουν οι κόκκινοι», όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Αντ. Σκυλλάκος ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για μετά τις εκλογές με συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ αλλά και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ.

Αφού υπογράμμισε ότι λύση στην κατάσταση δεν μπορεί να είναι όσοι «πατάνε σε δύο βάρκες» (ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ), τόνισε ότι για να «γυρίσει ο τροχός» και να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η αντεπίθεση του λαού, πρέπει από τις επικείμενες εκλογές να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, η μόνη δύναμη που αποφασιστικά και μαχητικά αντιπαλεύει τη νέα τάξη πραγμάτων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Την ενίσχυση του ΚΚΕ φοβούνται, συνέχισε, και γι' αυτό τα μεγάλα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης έχουν φροντίσει να εξαφανίσουν το ΚΚΕ από τις οθόνες τους στηρίζοντας απροκάλυπτα το δικομματισμό.

Ο Αντ. Σκυλλάκος κατήγγειλε την κυβέρνηση για υποταγή στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή, υποταγή που φτάνει στο σημείο να διαθέτει αρκετά δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων για το λεγόμενο «Σύμφωνο Σταθερότητας». Χρήματα που θα διατεθούν σε όσες χώρες των Βαλκανίων υποτάσσονται στη Νέα Τάξη αλλά και σε όσους μέσα στη Γιουγκοσλαβία αντιπολιτεύονται τον Σ. Μιλόσεβιτς.

Στις μαύρες μέρες που περιμένουν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους μετά τις εκλογές, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Δ. Μαυροδόγλου καλώντας τους ψηφοφόρους να μη γίνουν συνένοχοι σ' αυτήν την προοπτική αλλά να αντιδράσουν ουσιαστικά ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Κεντρικές συγκεντρώσεις - περιοδείες
  • Σήμερα, Δευτέρα, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, καθώς και ο Γιώργος Μαρίνος, θα περιοδεύσουν στο «Τζάνειο». Την ίδια μέρα το απόγευμα ο Σπύρος Χαλβατζής θα περιοδεύσει στη Δραπετσώνα.
  • Αύριο, Τρίτη, ο Σπύρος Χαλβατζής, θα μιλήσει σε σύσκεψη εργαζομένων στον Δήμο Κερατσινίου.
  • Αύριο, Τρίτη, στη Νέα Ιωνία (πλατεία Αναπήρων Καλογρέζας), στις 6.30μ.μ., θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, καθώς και ο Παναγιώτης Τσουκαλάς.
  • Την Τετάρτη ο Σπύρος Χαλβατζής και η Βέρα Νικολαϊδου θα περιοδεύσουν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Την ίδια μέρα ο Σπύρος Χαλβατζής θα περιοδεύσει το απόγευμα στον Ρέντη.
  • Την Πέμπτη ο Σπύρος Χαλβατζής θα περιοδεύσει στο γκαράζ του Δήμου Κερατσινίου στις 6π.μ. και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τους υπαλλήλους του Δήμου και στις 12 το μεσημέρι τη ΔΕΗ Κερατσινίου.
  • Στις 29/3 ο Ορέστης Κολοζώφ και οι Χρήστος Καραπάνος, Βασίλης Κολοβός θα μιλήσουν στο Βύρωνα στην πλατεία Ταπητουργείου, στις 7μ.μ.
  • Στις 30/3, ο Ορέστης Κολοζώφ και οι Παναγιώτης Σοφός, Αλέκος Βερναδάκης θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Περιστερίου, στις 7μ.μ.
ΚΟΒ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΚΕ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Την υβριστική επίθεση που εξαπέλυσε η Διοίκηση της εταιρίας «Λαμπρόπουλος», όταν προσπάθησε να σκίσει τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ, που μοίραζαν μέλη του Κόμματος, κατά τη διάρκεια περιοδείας στο κατάστημα την περασμένη βδομάδα, καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων του ΚΚΕ.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, μέλη της Διοίκησης προσπάθησαν να απαγορεύσουν την περιοδεία και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους του καταστήματος, πράγμα, όμως, που δεν πέτυχε. «Οι εργαζόμενοι άκουσαν θετικά τη φωνή των κομμουνιστών και κατήγγειλαν τη στάση της εταιρίας», τονίζεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Καταγγέλλουμε την υβριστική συμπεριφορά του διευθυντή της εταιρίας κ. Στεφάνου, ο οποίος λειτουργώντας προβοκατόρικα είπε ότι οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που διεκδικούσαν έκλεισαν το ΜΙΝΙΟΝ και "τώρα ήρθατε να κλείσετε και το Λαμπρόπουλο"!»

Η ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων δηλώνει ότι η τρομοκρατία και η φίμωση της φωνής του ΚΚΕ δε θα περάσει. «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους για κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου, να μην περάσει η κατάργηση της Κυριακής αργίας, για δημοκρατία στους χώρους δουλιάς, για συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, που θα βάλει φρένο στα σχέδια του κεφαλαίου και των εκφραστών του και στις επιθετικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, η ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ως πρώτο βήμα καταδίκης, εναντίωσης και ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής και των σχεδίων κεντροαριστερής και κεντροδεξιάς κατεύθυνσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ