ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» - ΑΙΓΙΝΑ
Κουπόνια αγορών αντί για μισθό!

Εξωφρενικές οι πρακτικές της εργοδοσίας, που καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά

Χαρακτηριστικό δείγμα του εργασιακού μεσαίωνα και των συνθηκών της πιο άγριας εκμετάλλευσης που προετοιμάζουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι σε βάρος των εργαζομένων, αποτελούν τα όσα συμβαίνουν στο σούπερ μάρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» στην Αίγινα, τμήμα της εμπορικής εταιρείας εισαγωγών, εξαγωγών τροφίμων και ειδών οικιακής χρήσης «ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕ». Ο εργοδότης, προκειμένου να κερδίζει από όλες τις πάντες, από τον περασμένο Νοέμβρη κρατάει από το μισθό των εργαζόμενων το ποσό των 150 ευρώ και τους το δίνει σε κουπόνια, τα οποία βέβαια είναι υποχρεωμένοι να τα εξαργυρώσουν αποκλειστικά και μόνο με αγορές από το κατάστημά του!

Αυτό το κατάπτυστο μέτρο έρχεται να προστεθεί στη δουλιά μέχρι τελικής πτώσεως τη θερινή περίοδο, όπου οι εργαζόμενοι - αν και σύμφωνα με καταγγελίες τους αναγκάζει να υπογράφουν για δουλιά 40 ώρες τη βδομάδα - είναι στο πόδι έως και 56 ώρες, δουλεύοντας, όπως καταγγέλλουν, και τις Κυριακές! Στο «φάγωμα» ενσήμων και υπερωριών προστίθεται και η διαδικασία ανάκρισης των νεοπροσλαμβανόμενων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, όπου, ανάμεσα στις δεκάδες ερωτήσεις, περιέχεται και η εξής: «Ασθένεια - σοβαρός τραυματισμός (τι και πότε συνέβη)»! Το ΙΚΑ Αίγινας έχει ενημερωθεί από καταγγελίες για την κατάφωρη παραβίαση του ωραρίου, όμως δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια.

Τα όσα συμβαίνουν στην επιχείρηση «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά. Τονίζει ότι οι εργοδότες για κάθε μέτρο εναντίον των εργαζομένων έχουν τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Κάνει σαφές ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης θα πάρει την κατάλληλη απάντηση και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο, γιατί «με δυνατό και μαζικό σωματείο γινόμαστε πιο ικανοί να εμποδίζουμε την εργοδοτική ασυδοσία».

ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα επιχείρηση καταστολής των λαϊκών αγώνων

Με επίθεση των ΜΑΤ απάντησε η κυβέρνηση στην απεργιακή συγκέντρωση των Λιμενεργατών και των άλλων εργαζόμενων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση. Εγκρίθηκε και από τον ΟΛΘ ΑΕ η διακήρυξη παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ

Το πανό των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή διαδήλωση

Motion Team

Το πανό των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή διαδήλωση
Αντιμέτωποι με το κράτος της καταστολής που κινητοποίησε η κυβέρνηση για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της, βρέθηκε χθες το πρωί, ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, μετά την επίθεση σε βάρος των απεργών λιμενεργατών την περασμένη Παρασκευή στον Πειραιά. Την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής απωθούσαν με χημικά και γκλομπς τους εργαζόμενους που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο λιμάνι της πόλης, τα διορισμένα από την κυβέρνηση μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) ενέκριναν την προκήρυξη του διαγωνισμού για το ξεπούλημα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Μέχρι αργά δεν έγινε γνωστό πού πραγματοποιήθηκε τελικά η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ που είχε οριστεί να γίνει στις 8 το πρωί στο κτίριο διοίκησης του Οργανισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι «δραπέτευσαν» από το Λιμάνι με πλοιάριο του Λιμενικού για να συνεδριάσουν σε ξενοδοχείο της πόλης. Πάντως, η αντιπροσωπεία των βουλευτών και των εργαζομένων που τελικά μετά από διαπραγματεύσεις με τον εισαγγελέα κατάφερε να μπει στο λιμάνι, λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, δε βρήκε κανέναν στο κτίριο.

Πεδίο μάχης το Λιμάνι

Οι εργαζόμενοι του Λιμανιού, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησε χτες, εργαζόμενοι άλλων κλάδων, συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, φορέων και αγωνιστικών δημοτικών κινήσεων που έχουν συγκροτήσει την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, συγκεντρώθηκαν έξω από την Πύλη 1 του λιμανιού, στις 7 το πρωί. ΜΑΤ και Λιμενικό είχαν κλείσει από νωρίς τα ξημερώματα όλες τις πύλες του λιμανιού και παρέταξαν τις δυνάμεις τους σε θέση μάχης σε στεριά και θάλασσα.

Μαζική ήταν η χτεσινή συγκέντρωση των εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι

Motion Team

Μαζική ήταν η χτεσινή συγκέντρωση των εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι
Από τις 7 το πρωί με τα πανό απλωμένα, τις σημαίες υψωμένες, φωνάζοντας συνθήματα διαδήλωσαν ξεκάθαρα ότι «τα λιμάνια ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό». Την ώρα της διαδήλωσης, λίγα μέτρα παραπέρα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, κρέμασαν ένα τεράστιο πανό με το αίτημα: «ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση. Λιμάνια περιουσία του λαού».

Στις 7.50 π.μ. οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ανοίξει η πύλη για να μπει μέσα αντιπροσωπεία των συνδικάτων, των φορέων και των βουλευτών των κομμάτων. Επί 20 λεπτά απάντηση δε δόθηκε. Ετσι, οι διαδηλωτές επιχείρησαν το αυτονόητο: Να ανοίξουν την πύλη και να μπουν μέσα. Οι άνδρες των ΜΑΤ και του Λιμενικού επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπς. «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στην πλουτοκρατία κάνετε τις πλάτες», ήρθε η απάντηση του αγωνιζόμενου λαού που τελικά άνοιξε την πύλη για να περάσουν μέσα οι εκπρόσωποί του.

Συνεχίζουν τον αγώνα

Ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι απεργοί επέστρεψαν στο λιμάνι όπου οι δυνάμεις καταστολής - κατοχής παρέμεναν παραταγμένες στις πύλες του για να εμποδίσουν την είσοδο του «εχθρού λαού». «Το αντιλαϊκό κράτος είναι ταυτόχρονα και αστυνομικό κράτος, είναι κράτος τρομοκράτης για το λαό που ξεσηκώνεται, για το λαό που διεκδικεί», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου.

Μπροστά στην πύλη το Λιμανιού

Motion Team

Μπροστά στην πύλη το Λιμανιού
Πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσει το ξεπούλημα των λιμανιών, σάλπισαν και χτες το απόγευμα με πικετοφορίες και συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν οι κομμουνιστές στο κέντρο και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και τους περιφερειακούς Δήμους. Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε στις 7 μ.μ. από το Αγαλμα, ενώ κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στον Εύοσμο, στη Νεάπολη, στην Καλαμαριά και 4ο-5ο Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια συνεχίζουν πανελλαδικά τις κινητοποιήσεις τους με αποχή από τις υπερωρίες και την εργασία τα Σαββατοκύριακά μέχρι τα τέλη Γενάρη.

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Ερωτηματικά από την αναβολή της δίκης

Σε αναβολή της δίκης των τριών συνδικαλιστών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνου που υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων καθαριστριών στο νοσοκομείο της πόλης, προχώρησε χτες το Πρωτοδικείο Κορίνθου, παρά το γεγονός ότι είχε τον αριθμό 2 στο πινάκιο. Είναι απορίας άξιον η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για την Πέμπτη 6 Μάρτη, καθώς οι συνδικαλιστές ουδέποτε ζήτησαν κάτι τέτοιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης των εργαζομένων της Κορίνθου προς τους διωκόμενους συνδικαλιστές είναι τέτοιο που η κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης» από την «BIOLOGICAL SERVICE» - εταιρεία που έχει αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα στο νοσοκομείο της πόλης - δεν «αντέχει» πλέον ούτε ηθικά, ούτε πραγματικά.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργάνωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας μπροστά από τα δικαστήρια, αναρτήθηκε πανό που έγραφε: «Κάτω τα χέρια από το σωματείο μας. Οχι στην ποινική δίωξη της ταξικής πάλης». Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιάννης Κομνηνός, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αποσυρθούν οι κατάπτυστες διακηρύξεις

Την παύση της ιδιωτικοποίησης με οποιαδήποτε μορφή απαιτεί το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Την απόσυρση της διακήρυξης ενδιαφέροντος και την παύση κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, με οποιαδήποτε μορφή, του λιμενικού συστήματος της χώρας, γιατί τα λιμάνια ανήκουν στο λαό και έχουν άμεση σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, απαιτεί το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος Ελπίδα Παντελάκη προς τον αρμόδιο υπουργό. Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο δρόμο που άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, προχωρά στην παράδοση των ΣΕΜΠΟ Πειραιά και Θεσσαλονίκης στα διεθνή μονοπώλια των θαλάσσιων μεταφορών.

Κατ' εντολήν της κυβέρνησης, σημειώνεται στην Ερώτηση, με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής και με πραξικοπηματικό τρόπο «αποφάσισαν» τα ΔΣ του ΟΛΠ και του ΟΛΘ τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης μέσα από ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης. Ενώ τονίζεται ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης έχει ξεσηκώσει την κατακραυγή, όχι μόνο από τους εργαζομένους στα λιμάνια, αλλά από το σύνολο των συναφών με αυτά εργαζομένων και όλο το φάσμα της μεταφορικής αλυσίδας και όχι μόνο.

«Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική για τους εργαζομένους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Παραδίνοντας τη λιμενική ζώνη στα μονοπώλια, έναν τομέα στρατηγικής σημασίας για τις λαϊκές ανάγκες και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τα θαλάσσια σύνορά της, τις θαλάσσιες πύλες εισόδους - εξόδους των εμπορευμάτων, με αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζομένους και τον ελληνικό λαό στο σύνολό του» σημειώνει το ΚΚΕ και προειδοποιεί:

«Θα έχουμε εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, μονοπώληση του χώρου, σύνθλιψη και εκτοπισμό χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, θα δυσκολέψει παραπέρα η σύνδεση με το νησιώτικο σύμπλεγμα, οι εισαγωγές - εξαγωγές θα είναι στον έλεγχο των μονοπωλίων, στα δε ιδιωτικοποιημένα λιμάνια θα επικρατήσει εργασιακός μεσαίωνας και γκετοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συλλογική δράση των εργαζομένων και τον αποκλεισμό των παραλιμένιων δήμων σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο. Τα τιμολόγια μεταφορών εγχώριου φορτίου θα εκτιναχτούν στα ύψη σε βάρος του συνόλου των καταναλωτών - εργαζομένων, ιδιαιτέρως των κατοίκων των νησιών».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΕ»
Ξεκρέμαστους τους αφήνει η κυβέρνηση

Την απόφασή της να κλείσει την επιχείρηση «ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΕ» (καφε-εστιατόριο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Αγ. Κωνσταντίνου), και να πετάξει στο δρόμο 50 περίπου εργαζόμενους, επιβεβαίωσε χτες η ιδιοκτήτρια της εταιρίας, δηλώνοντας ταυτόχρονα αδυναμία να καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, κατά την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης που έγινε με τη συμμετοχή της υφυπουργού Σ. Καλατζάκου. Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου και παρά την απαίτηση των εργαζομένων, δε δεσμεύτηκε στο βασικό αίτημά τους που είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση τονίζει: «Από τη συζήτηση που έγινε φάνηκε καθαρά ότι οι σχεδιασμοί τόσο της πολιτείας που έχουν να κάνουν με δημόσια έργα όσο και της εργοδοσίας που επιλέγει πότε, πού και πώς θα κλείνει ή θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις της, γίνονται πάντα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των εργαζόμενων».

Συνεχίζει τονίζοντας ότι «η προκλητική στάση της εργοδοσίας που δε θέλησε να δεσμευτεί ούτε για το αυτονόητο των νόμιμων αποζημιώσεων, αλλά και η - στην ουσία - στήριξή της από την υφυπουργό που δε θέλησε να εγγυηθεί για κανένα από τα αιτήματά μας, μας οδηγεί σε ένα και μόνο δρόμο, αυτόν του αγώνα».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτωπο πάλης ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Σε ανακοίνωσή της για τη χτεσινή απόφαση του ΟΛΘ ΑΕ και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες, αφού το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το έγκλημα το 1999 με τη μετατροπή των λιμανιών σε ΑΕ και η ΝΔ το ολοκληρώνει με την επίσπευση της διαδικασίας πώλησης. Νερό στο μύλο αυτής της πολιτικής ρίχνει και ο ΣΥΝ που δοξολογεί την "ισόρροπη ανάπτυξη των λιμανιών μέσα από τα διευρωπαϊκά δίκτυα", τη στιγμή που τα μονοπώλια οργιάζουν.

Η παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας σήμερα (σ.σ. χτες) στη Θεσσαλονίκη δείχνει ακόμα πιο έντονα τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά και για το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που έχει ενταθεί στην πόλη, δείχνει ποιος είναι ο προϊστάμενος όλης αυτής της διαδικασίας.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καταδικάζει παράλληλα το κλίμα αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί στο Λιμάνι, δημιουργώντας ουσιαστικά εμπόλεμη ζώνη με εξονυχιστικούς ελέγχους, με παρουσία εισαγγελέα σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί και με χρήση δακρυγόνων και χημικών ενάντια στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν έξω από την πύλη του Λιμανιού.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης να συντονιστούν με τους εργαζόμενους στα άλλα λιμάνια της χώρας, με τους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα της πόλης, με τους φορείς των μικρέμπορων και των αυτοαπασχολούμενων, με τους φορείς όλων όσοι ζημιώνονται άμεσα από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, με τις δημοτικές κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιπαρατέθηκαν στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πολιτικούς φορείς της, με τους άλλους λαϊκούς φορείς της πόλης.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό να συγκροτήσει Μέτωπο Πάλης, που μαζί με την πάλη κατά του ξεπουλήματος των λιμανιών και της δημόσιας περιουσίας, θα βάλει εμπόδια στην εκχώρηση της γης, της θάλασσας και του αέρα στους μισθοφόρους επαγγελματίες φονιάδες των ιμπεριαλιστών, που προετοιμάζονται εντατικά αυτήν την περίοδο για τη δημιουργία του προτεκτοράτου στο Κόσσοβο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ως ΚΟΘ του ΚΚΕ πήραμε και θα πάρουμε πρωτοβουλίες, θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε τους αγώνες του λαού ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού. Για λιμάνια ενιαία, αποκλειστικά δημόσια, ενιαίους αποκλειστικά κρατικούς φορείς σε όλους τους τομείς στρατηγικής σημασίας (μεταφορές, ενέργεια κ.λπ.), που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι ανάγκες του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ».

Πλήρης σύμπνοια

Κάτω από πλήρη μυστικότητα πήγε χτες στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, για να καθοδηγήσει την επιχείρηση εκποίησης του λιμανιού και καταστολής του λαού της πόλης που ξεσηκώθηκε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Ο υπουργός αποφάσισε να αποκαλύψει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη - παρακολούθησε τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ - μόνο όταν ολοκληρώθηκε η πρωινή κινητοποίηση στο λιμάνι, οπότε και μέσω των τηλεοπτικών σταθμών προσπάθησε να διαφημίσει την ιδιωτικοποίηση.

Το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέλαβε στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Οπως είπε στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, «με τη σύμβαση παραχώρησης, εξασφαλίζονται το ανθρώπινο δυναμικό, οι υπερεπενδύσεις και η κερδοφορία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης». Προφανώς, μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, νωρίτερα το πρωί, ο εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ΔΣ του ΟΛΘ ΑΕ, Α. Τσουρέκας, ψήφισε υπέρ της εκποίησης του ΣΕΜΠΟ.

Μάλιστα, ο δήμαρχος ανέλαβε να εκλαϊκεύσει την πολιτική της κυβέρνησης και να εξηγήσει γιατί ο ΟΛΘ ΑΕ δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες επενδύσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού. «Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν επιτρέπονται οι κρατικές επιχορηγήσεις, άρα το λιμάνι μπορεί να κάνει επενδύσεις στο επίπεδο των δικών του κερδών ή της δικής του δυνατότητας δανειοδότησης». «Υπάρχουν λοιπόν, μικρές δυνατότητες στον τομέα των επενδύσεων διότι τα κέρδη του ΟΛΘ είναι μόνο 7-10 εκατ. ευρώ το χρόνο». Συμπέρασμα: Ευρωπαϊκή Ενωση, κόμματα του κεφαλαίου και εκπρόσωποί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι μαζί κόπτονται και προωθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Α.Α.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ