Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α/ΓΕΝ
Στις ΗΠΑ για τάξη και ασφάλεια...

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ν. Τσούνης, προκειμένου να συμμετάσχει στο 23ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος, με τον εύγλωττο τίτλο «Ασφάλεια, Τάξη, Ευημερία» και αναμενόμενη τη συμμετοχή περισσότερων των 100 εθνικών αντιπροσωπειών.

Οπως λέγεται άλλωστε και επισήμως, σκοπός του Συμποσίου είναι «η ενίσχυση της συνεργασίας των Ναυτικών και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων Αρχηγών αλλά και των εκπροσώπων Διεθνών Οργανισμών επί θεμάτων ναυτικής ισχύος και θαλάσσιας ασφάλειας», την ώρα που εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου και δεδομένη την πρεμούρα της κυβέρνησης να αναζητήσει εκεί μεγαλύτερα μερίδια από την καπιταλιστική λεία για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, και με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τους λαούς.

Εξάλλου, στο Γκρατς της Αυστρίας βρίσκεται ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλ. Στεφανής, συμμετέχοντας στην 5η Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ