Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κατολίσθηση στο Ναυάγιο αποκαλύπτει την έλλειψη μέτρων προστασίας

8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πρόσφατη κατολίσθηση

Eurokinissi

8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πρόσφατη κατολίσθηση
Στην πρόσφατη κατολίσθηση στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο αναφέρεται ανακοίνωση της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι αναδεικνύεται ξανά η έλλειψη μέτρων προστασίας. Η Οργάνωση του Κόμματος καλεί το λαό να παλέψει για τη λήψη τέτοιων μέτρων με ολοκληρωμένες μελέτες, με ευθύνη του κράτους.

Η ανακοίνωση του Κόμματος αναφέρει:

«Με αφορμή την κατολίσθηση και τον τραυματισμό 8 ανθρώπων στην περιοχή του Ναυαγίου Ζακύνθου, αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο η έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους τουρίστες στη συγκεκριμένη παραλία, όπως και σε άλλα παρόμοια σημεία του νησιού.

Ιδιαίτερα στη Ζάκυνθο, που χαρακτηρίζεται σεισμογενής περιοχή, με τους σεισμούς να είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τους κατοίκους, έχει μεγαλύτερη σημασία σε αυτά τα φυσικά αξιοθέατα να παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των ανθρώπων που τα επισκέπτονται.

Από την άλλη, αναδεικνύονται και οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων, που έχουν αφήσει έρμαια αυτές τις περιοχές, χωρίς να έχει αναλάβει κάποια δημόσια υπηρεσία, με συγκεκριμένες γεωλογικές, επιστημονικές μελέτες, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Είναι προκλητικό να βλέπουμε να ισοπεδώνονται ολόκληρα βουνά για να χτιστούν κτίρια, να φτιάχνονται πολυτελή ξενοδοχεία, τεράστιες τουριστικές μονάδες και σε παραλίες, όπως αυτή του Ναυαγίου, να κινδυνεύουν άνθρωποι από κατολισθήσεις.

Ακριβώς αυτή η αναρχία στο σχεδιασμό χαρακτηρίζει το σάπιο αυτό σύστημα, όπου τα πάντα γίνονται με βάση τα κέρδη και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας. Αυτό το σύστημα υπηρετούν όλα τα κόμματα που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε τον ζακυνθινό λαό να απαιτήσει άμεσα μέτρα προστασίας στην παραλία του Ναυαγίου και σε άλλα παρόμοια σημεία του νησιού, με ολοκληρωμένη μελέτη από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα από κατολίσθηση βράχων 500 τόνων! (2024-03-28 00:00:00.0)
Ούτε «κιχ» από την κυβέρνηση για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» (2023-09-19 00:00:00.0)
Μεγάλες ζημιές στην Κάλυμνο (2022-01-11 00:00:00.0)
Καταπλακώθηκε χωριό από κατολίσθηση (2014-07-31 00:00:00.0)
Επέλαση "μετροπόντικα" - ιδιωτών κατά αρχαιοτήτων (1996-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ