Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Νέα στρατηγική» αντιμετώπισης «βιολογικών όπλων»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τη νέα «στρατηγική άμυνας» για την καλύτερη αντιμετώπιση απειλών με βιολογικά όπλα ή ατυχήματα παρουσίασε χτες στο Λευκό Οίκο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος που εντάσσεται και στην προεκλογική περίοδο για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη.

Υποστήριξε ότι η χάραξη νέας πολιτικής σε αυτόν τον τομέα «είναι κρίσιμη για τις ΗΠΑ, τους φίλους και τους συμμάχους τους απέναντι σε ένα εύρος όπλων μαζικής καταστροφής». Τόνισε ότι τα πυρηνικά όπλα «είναι υπαρξιακή απειλή για τις ΗΠΑ», ενώ «τα χημικά και βιολογικά όπλα θέτουν κινδύνους για τους Αμερικανούς» επειδή είναι «τα πυρηνικά όπλα του φτωχού». Πρόσθεσε έτσι ότι η νέα στρατηγική άμυνας απέναντι σε επιθέσεις με βιολογικά όπλα «επιδιώκει την αντιμετώπιση αυτής της απειλής».

Αφορμή για τη χτεσινή παρουσίαση της νέας στρατηγικής ήταν η 17η επέτειος των επιθέσεων με άνθρακα που σημειώθηκαν μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η συγκρότηση διυπουργικής επιτροπής «βιοάμυνας» υπό τον υπουργό Υγείας Αλεξ Αζάρ, με στόχο να συντονιστούν καλύτερα οι διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Αμυνας, Εξωτερικών, Εσωτερικής Ασφάλειας, Γεωργίας κ.ά. Ανακοινώθηκε επίσης ότι κάθε χρόνο η επιτροπή θα θέτει τις προτεραιότητές της «για να προλαμβάνει, να προετοιμάζεται καλύτερα, να ανταποκρίνεται και να διαχειρίζεται τις συνέπειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ