Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΛΓΕΡΙΑ
Στενή συνεργασία σε Μεταναστευτικό, Αμυνα και Ενέργεια

Την Αλγερία επισκέφτηκε η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Αλγερινό πρωθυπουργό

Copyright 2018 The Associated

Η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Αλγερινό πρωθυπουργό
ΑΛΓΕΡΙ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Την «καλή συνεργασία» με την κυβέρνηση της Αλγερίας όσον αφορά τον επαναπατρισμό των «παράνομων» μεταναστών και των απορριφθέντων προσφύγων που απελαύνονται από τη Γερμανία, επαίνεσε η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στη χώρα τη Δευτέρα. Την ίδια στιγμή, η Μέρκελ τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν νόμιμοι τρόποι για να μπορέσουν οι άνθρωποι να παραμείνουν στη Γερμανία για κατάρτιση ή ως ειδικευμένοι εργαζόμενοι, ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Επίσης, η Γερμανία και η Αλγερία έχουν εντείνει τις πολιτικές και οικονομικές τους σχέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά και τη συνεργασία τους στην «άμυνα» και την «ασφάλεια», πρόσθεσε η καγκελάριος, μετά τη συνάντησή της με τον Αλγερινό πρωθυπουργό, Αχμέτ Ουγιαχία.

Η Γερμανία και η Αλγερία συνεργάζονται στον τομέα της Αμυνας. «Τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Αλγερίας επιβάλλουν να συνεχιστεί η διαρθρωτική συνεργασία» σε τομείς όπως «η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η εσωτερική ασφάλεια». Η Μέρκελ επαίνεσε τη συμβολή της Αλγερίας για τη «σταθερότητα» της περιοχής, όπως π.χ. στο Μάλι, αλλά και στη συζήτηση για το μέλλον της Λιβύης.

Η καλή σχέση των δυο χωρών «αντικατοπτρίζεται και στην οικονομική συνεργασία: 200 γερμανικές εταιρείες δραστηριοποιούνται εδώ» και υπάρχει «επίσης συνεργασία στην επαγγελματική κατάρτιση» των νέων της χώρας, ανέφερε η Αγκ. Μέρκελ.

«Θέλουμε επίσης να συμβάλουμε στη διαφοροποίηση της οικονομίας σας, η οποία εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο» και «χτυπήθηκε από την πτώση των τιμών», πρόσθεσε η Μέρκελ, τονίζοντας ότι έχει «δρομολογηθεί μια ενεργειακή συνεργασία και μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα».

Ο Αλγερινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία γερμανικών και αλγερινών επιχειρήσεων, που συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ: «Πάνω από 20 συνεργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ άλλες ακόμη συζητιούνται».

  • Την αντικατάσταση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος), Χαντς - Γκέοργκ Μάασεν, ανακοίνωσε χτες η γερμανική κυβέρνηση. Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη των επικεφαλής των τριών κυβερνητικών εταίρων του μεγάλου συνασπισμού, της καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελ (CDU), του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της CSU Χορστ Ζεεχόφερ και της προέδρου του SPD, Αντρεα Νάλες. «Ο κ. Μάασεν θα γίνει υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών», καθώς «ο κ. Ζεεχόφερ εκτιμά την τεχνογνωσία του σε θέματα δημόσιας ασφάλειας», ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι ο Μάασεν είχε αμφισβητήσει τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών στο Κέμνιτς, ενώ είχε κατηγορηθεί και για συχνές συναντήσεις με στελέχη του εθνικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξύνεται η ένταση στις σχέσεις Αλγερίας - Γαλλίας (2021-10-05 00:00:00.0)
Ενεργειακά και άλλα σχέδια στην Αλγερία (2018-03-07 00:00:00.0)
Εντονο ενδιαφέρον των ελληνικών μονοπωλίων για νέα πεδία κερδοφορίας (2014-11-07 00:00:00.0)
Ομηρία εργαζομένων σε εταιρεία εξόρυξης (2013-01-17 00:00:00.0)
Και συγχώνευση και νέα αγορά πετρελαϊκών κοιτασμάτων (1999-09-16 00:00:00.0)
Απεργία στο εσωτερικό, συλλήψεις στην Ευρώπη (1998-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ