Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ - ΤΥΦΩΝΑΣ «ΜΑΝΓΚΟΥΤ»
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

ΜΑΝΙΛΑ.--

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στις Φιλιππίνες ως αποτέλεσμα των πλημμυρών και κατολισθήσεων που προκάλεσε το πέρασμα του τυφώνα «Μανγκούτ». Στους 81 νεκρούς στις βόρειες περιοχές προστέθηκαν άλλοι 12 στις κεντρικές που κυρίως καταπλακώθηκαν από την υποχώρηση του εδάφους. Αυτή η εποχή είναι περίοδος ισχυρών τυφώνων, με ισχυρούς ανέμους, καταρρακτώδεις και πολυήμερες βροχές, ωστόσο αυτό που αναδεικνύεται και πάλι είναι ότι τα θύματα πάντα είναι φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, που είναι ουσιαστικά απροστάτευτα λόγω των ελλιπέστατων μέτρων προστασίας και υποδομών.

Επίσης, στο χωριό Τίνα-αν στο τουριστικό νησί Σέμπου από χτες το πρωί τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες σε περιοχή όπου κατέρρευσε ένα μεγάλο τμήμα ενός λόφου. Αναζητούνται 50 - 80 άνθρωποι που αγνοούνται κάποιες μέρες.

Ο τυφώνας «Μανγκούτ» πέρασε πάνω από το βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων το Σάββατο καταστρέφοντας σπίτια και πλημμυρίζοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ για πολλούς αγνοούμενους εκτιμάται ότι οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί είναι πολύ μικρές. Κάθε χρόνο η χώρα θρηνεί την περίοδο των τυφώνων εκατοντάδες νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ