Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σύσκεψη και περιοδείες στη Ζάκυνθο

Σε δύο περιοδείες στο χώρο του αεροδρομίου και μια σύσκεψη με τους εργαζόμενους σε αυτό προχώρησαν το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού.

Η πρώτη περιοδεία έγινε τον Αύγουστο και συνάντησε, όπως και η σύσκεψη που ακολούθησε, τη θετική ανταπόκριση των εργαζομένων. Μέσα από τη συζήτηση διαμορφώθηκε ανακοίνωση για τα προβλήματα και έγινε νέα περιοδεία το Σεπτέμβρη.

«Σε όλα τα πόστα είναι πολύ μικρός ο αριθμός των εργαζομένων, σε σχέση με τον φόρτο της εργασίας που κάθε χρόνο αυξάνεται, ενώ το διάλειμμα για πολλούς συναδέλφους είναι "πολυτέλεια"», σημειώνουν το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο. Οσον αφορά τους μισθούς, επισημαίνουν πως «μαζί με τα νυχτερινά και τις Κυριακές φτάνουν μετά βίας τα 700 ευρώ», ποσό που δεν αρκεί για να ζήσει μια οικογένεια, πόσο μάλλον «για να μείνει κάτι στην άκρη για το χειμώνα!». Την ίδια στιγμή, οι απλήρωτες υπερωρίες για κάποια πόστα αποτελούν «καθημερινό φαινόμενο».

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλούν τους εργαζόμενους «να παλέψουμε για Συλλογικές Συμβάσεις στο χώρο του αεροδρομίου, για αυξήσεις μισθών, για μόνιμη εργασία, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα της εργοδοτικής τρομοκρατίας όπως παράνομες απολύσεις, παραβίαση ωραρίων, απλήρωτων υπερωριών και καταπάτησης δικαιωμάτων».

Με δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα η λήξη της τουριστικής σεζόν οδηγεί μαζικά τους εργαζόμενους στην ανεργία, σχεδιάζουν να δώσουν συνέχεια στη δράση με επίκεντρο τις απολύσεις και τις διεκδικήσεις που αφορούν την προστασία κατά το διάστημα της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ