Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Τραυματισμός εργαζόμενου σε έργα εγκατάστασης αιολικού πάρκου

Τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου στα έργα εγκατάστασης αιολικών πάρκων της εταιρείας «ENEL», στον Αγιο Μάμα Πλατανιστού, και τις επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς που οδήγησαν σε αυτόν, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα ένας εργάτης να τραυματιστεί στο πόδι από καπάκι σκαπτικού μηχανήματος που άνοιξε από τον άνεμο. Ο εργαζόμενος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καρύστου και έπειτα της Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε πως ο τραυματισμός ήταν ευτυχώς ελαφρύς.

Την επόμενη μέρα, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή, παρά το πρόσφατο ατύχημα και ενώ οι άνεμοι έφταναν τα 12 μποφόρ, οι εργασίες συνεχίστηκαν σε κάποια εργοτάξια στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

«Παρά το γεγονός πως η εταιρεία ENEL διαφημίζεται ως "πράσινη", ως εταιρεία που προωθεί την "αειφόρο ανάπτυξη", πως "νοιάζεται πάνω απ' όλα για την ασφάλεια των ανθρώπων της" και άλλα τέτοια, στα έργα εγκατάστασης των αιολικών πάρκων η κατάσταση πολλές φορές γίνεται ανυπόφορη για τους εργαζόμενους, όπως αποδείχθηκε και με το πρόσφατο "ατύχημα", που δεν ήταν και το μοναδικό», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα στην ανακοίνωσή της.

«Μπροστά στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας, την έναρξη λειτουργίας του "μεγαλύτερου αιολικού πάρκου των Βαλκανίων" με σκοπό το κέρδος, δεν μετράει ούτε η ζωή των εργαζομένων», υπογραμμίζει και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στην Ομοσπονδία Οικοδόμων, στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας στα εργοτάξια, στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ