Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Διαμαρτυρία για τα προβλήματα των εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα έκαναν χτες σωματεία εργαζομένων του δήμου Πάτρας, με επίκεντρο τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα προγράμματα της «κοινωφελούς εργασίας».

Την κινητοποίηση οργάνωσαν τα Συνδικάτα: Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας «Η Ενότητα», Εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου Πάτρας, Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πάτρας και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας».

Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θέτοντας τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της νέας Εθνικής οδού.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Δ. Αγγελόπουλος, γγ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Τη στήριξη της δημοτικής αρχής Πάτρας μετέφεραν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Πελεκούδας.

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους στην «κοινωφελή εργασία» σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 1/10 στις 12 μ. στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Τα σωματεία διεκδικούν: Παράταση του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Μισθό σύμφωνα με τις ΣΣΕ ανάλογα την ειδικότητα. Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός στο μεροκάματο με βάση την ηλικία. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ