Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινητοποίηση στις 3 Οκτώβρη για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τα ΒΑΕ

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ.

Με απεργίες και στάσεις εργασίας την Τετάρτη 3 Οκτώβρη, Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων του Δημοσίου αντιδρούν στο προωθούμενο νέο χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Σύμφωνα με τις μέχρι χτες αποφάσεις, τη μέρα εκείνη θα απεργήσουν οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας, στους ΟΤΑ, στο υπουργείο Πολιτισμού - Αθλητισμού, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο υπουργείο Παιδείας, οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης και οι γεωτεχνικοί δημόσιοι υπάλληλοι. Στάση εργασίας θα κάνουν οι Ομοσπονδίες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις Περιφέρειες, στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Συνδικάτα καλούν τη μέρα εκείνη σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ.

Μεταξύ αυτών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζόμενων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ) και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, που έχουν πάρει απόφαση για απεργία, και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) που έχει κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.).

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΥΓ αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει με νόμο του 2018 καταργήσει όλους τους νόμους και τις διατάξεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αξιοποιώντας όλα τα επιχειρήματα των προκατόχων της προσπαθεί να δικαιολογήσει με επιστημονικοφάνεια μέσω της Επιτροπής Αξιολόγησης Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που συνέστησε με το άρθρο 396 του Ν.4512/2018 το χαρακτήρα αυτής της αντεργατικής επίθεσης (...)

(...) Με αυτήν τη μέθοδο θα φέρουν νέες μειώσεις μισθών και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 έτη (κυρίως στους ΟΤΑ) ενώ βάζει νέα εμπόδια για την ένταξη στο θεσμό εργαζομένων που αποδεδειγμένα ασκούν επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες χωρίς να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα. Αυτή είναι λοιπόν η "εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ