Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Απεργούν σήμερα οι πιλότοι και το προσωπικό καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας «Ryanair» σε Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γερμανία, διεκδικώντας συμβάσεις εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας και υψηλότερους μισθούς. Από το καλοκαίρι εργαζόμενοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας σε διάφορες χώρες βρίσκονται σε απανωτές απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ η εταιρεία έχει απειλήσει με «αντίποινα» και μείωση της δραστηριότητάς της τους επόμενους μήνες.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Οι αρχές ασφαλείας του Λιβάνου ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν χτες έναν 27χρονο Παλαιστίνιο πρόσφυγα ως ύποπτο τζιχαντιστή του «Ισλαμικού Κράτους» που σχεδίαζε να δηλητηριάσει στρατιωτικές δυνάμεις και να φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Πάνω από 200 κάτοικοι περιοχών σε 12 πολιτείες της Νιγηρίας πνίγηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες των τελευταίων βδομάδων, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων. Οι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πρόθυμος να διατηρήσει στο πόστο του τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν εμφανίζεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις φήμες ότι θα παραιτηθεί ή θα απολυθεί, με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας «New York Times» που υποστήριζε ότι πρότεινε σε άλλα μέλη της κυβέρνησης να επικαλεστούν ένα άρθρο του Συντάγματος για να απομακρύνουν τον Τραμπ από τα καθήκοντά του ως ανίκανο. Παράλληλα, η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας αποφάσισε να εξετάσει ακόμη μία κατηγορία ανάρμοστης συμπεριφοράς εναντίον του εφέτη Μπρετ Κάβανο, τον οποίο έχει προτείνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ