Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οχι στα νέα «χαράτσια» του υπουργείου Υγείας

Καλεί τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις να πάρουν πρωτοβουλίες και να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει ακόμα ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της Υγείας, με αφορμή τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα Δημόσια Νοσοκομεία», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

«Το σχέδιο, συνεχίζει η ανακοίνωση, της υπουργικής απόφασης που δόθηκε σε φορείς για έκφραση γνώμης, κάνει σαφέστατα λόγο για ιδιωτική δαπάνη απευθείας από τους ασθενείς για την απογευματινή επίσκεψη στο γιατρό στα δημόσια νοσοκομεία, της δαπάνης για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις, τα χειρουργεία για μικρές επεμβάσεις κλπ. Εκ των υστέρων, και για όσους έχουν ασφαλιστική κάλυψη, θα επιστρέφεται ένα τμήμα των δαπανών τους! Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση εισάγει την αντίληψη του πελάτη. Επιβάλλει την ανταποδοτική επιβάρυνση του κάθε πολίτη, για να περιορίσει στο ελάχιστο τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για τη Δημόσια Υγεία. Το μέτρο αυτό οδηγεί και στην πρόσθετη επιβάρυνση των Ασφαλιστικών Ταμείων».

«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ενσωματώσει το ιατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, στη λογική της, μέσω της διανομής πόρων που θα μαζεύονται από τα νέα αυτά χαράτσια, τονίζει το ΠΑΜΕ. Οι παραπάνω επιλογές της δυναμιτίζουν τα θεμέλια της βασικής φροντίδας υγείας που είναι ανάγκη να περιφρουρηθεί ως Δημόσια».

Το ΠΑΜΕ είναι αντίθετο σε κάθε ρύθμιση που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας και η ανακοίνωση καταλήγει: «Απαιτούμε περισσότερα κονδύλια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Καλούμε τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις να πάρουν πρωτοβουλίες και να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Οχι στα αντιλαϊκά ανθυγιεινά σχέδια της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ