Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σήμερα η στάση εργασίας

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου, πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, απαντώντας στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει το νοσοκομείο, από την έλλειψη συνθετικών και αναλώσιμων υλικών, αλλά και από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Ηδη, και από τις αρχές της βδομάδας, έχει ανασταλεί η λειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου διεκδικούν:

  • Αμεση αποπληρωμή των χρεών του νοσοκομείου και γενναία οικονομική του ενίσχυση.
  • Αμεση κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό προσωπικό, στα διάφορα τμήματα του νοσοκομείου.
  • Αμεση έναρξη εργασιών για την αποπεράτωση του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και άμεση προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του υπάρχοντος ΤΕΠ.
  • Αμεση έναρξη εργασιών για την αποκατάσταση των τμημάτων του νοσοκομείου που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ασθενών εξαιτίας της έλλειψης ιατρικών υλικών και προσωπικού στο νοσοκομείο, διέταξε στο μεταξύ χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Αντ. Λιόγας.

Οι γιατροί, μέλη της πενταμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο, κλήθηκαν από τον εισαγγελέα Λ. Νικολόπουλο, που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, να καταθέσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ