Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόντρα στον πόλεμο και στην αφαίρεση δικαιωμάτων

Συνεχίζεται η εξόρμηση στελεχών του ΚΚΕ στους χώρους δουλιάς

Σε οργάνωση της πάλης μέσα και από τους εργασιακούς χώρους με στόχο, να δυναμώσει η αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο διεκδικώντας παράλληλα διεύρυνση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που κινδυνεύουν, κάλεσε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Κερατσινίου, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Ο Γ. Μαρίνος περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και μίλησε στους εργαζόμενους της βάρδιας του κοντρόλ και σε συγκέντρωση που έγινε τους κάλεσε, να συμβάλουν και αυτοί, στην ανάπτυξη του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, να δημιουργήσουν αντιπολεμική επιτροπή και να συμμετάσχουν μαζικά στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη που διοργανώνουν δεκάδες μαζικοί φορείς.

Αναφερόμενος στο χαρακτήρα αυτού του πολέμου και στις σκοπιμότητες των βομβαρδισμών κατά του Αφγανιστάν σημείωσε ότι αυτός «δεν αφορά την τρομοκρατία, αλλά την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με την εκμετάλλευση των εκεί ενεργειακών πηγών». Ταυτόχρονα είπε οι εργαζόμενοι βιώνουν και έναν άλλο πόλεμο, αυτόν που το μεγάλο κεφάλαιο έχει εξαπολύσει ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις όπως η κοινωνική ασφάλιση, ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Γι' αυτό συνέχισε «Ο αγώνας ενάντια σ' αυτούς τους δύο πολέμους πρέπει να είναι ενιαίος. Να υπάρξει μαζική αντίσταση στον πόλεμο, να απαιτηθεί η απεμπλοκή της χώρας μας, καθώς και η διεύρυνση δικαιωμάτων».

Οι τελευταίες εξελίξεις όμως σημείωσε με έμφαση το στέλεχος του Κόμματος πρέπει να οδηγήσουν τους εργαζόμενους και στην εξαγωγή κρίσιμων πολιτικών συμπερασμάτων. Να κατανοήσουν ότι τόσο η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ είναι στην ίδια κατεύθυνση. Γι' αυτό απαιτείται η καταδίκη τους και η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, ενισχύοντας το ΚΚΕ, που υπερασπίζεται και παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος στο πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει σφοδρότερη επίθεση και θα επιδιώξει την ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων με την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση των συντάξεων, βάζοντας παράλληλα τα θεμέλια για την ιδιωτική ασφάλιση. «Εχουν στόχο να απαλλάξουν το κράτος και τους εργοδότες από τις υποχρεώσεις τους, εξυπηρετώντας έτσι σε μεγαλύτερο βαθμό τα συμφέροντά τους», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ