Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη προετοιμασίας από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Η προετοιμασία για την πανεργατική απεργία στις 8 Νοέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, καθώς και ο προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Στην εισήγηση που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές, καθώς και στις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των σωματείων, τονίστηκε ότι οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να μπουν μπροστά, να συμβάλουν αποφασιστικά στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, στην αντεπίθεσή της.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίστηκε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα σωματεία σε συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και σε Γενικές Συνελεύσεις, να οργανώσουν συσκέψεις, περιοδείες και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στόχος είναι να μπουν περισσότερες δυνάμεις στη δράση, να ξεμπλοκαριστούν σωματεία και συνδικαλιστές από την επίδραση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, να βελτιωθούν η λειτουργία και η δράση των σωματείων, να διευρυνθούν οι χώροι δουλειάς στους οποίους δημιουργείται υποδομή οργάνωσης των εργαζομένων.

Στην κατεύθυνση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, το ΕΚΛ θα πάρει πρωτοβουλίες για συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λάρισας, του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Παράλληλα, το ΕΚΛ συνεχίζει τις δράσεις και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του: Για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας και ενάντια στην ανεργία. Για τα προβλήματα της Υγείας - Πρόνοιας, τα ζητήματα της Παιδείας και των παιδικών σταθμών. Ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, στις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ κ.λπ. Για τη διεκδίκηση μέτρων αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. Για την εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς, στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη αγωνιστικών παρεμβάσεων ενάντια στις δίκες και διώξεις συνδικαλιστών, που παίρνουν μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή. Πρόσφατα αναβλήθηκε για τις 12/6/19 η δίκη 3 αγροτοσυνδικαλιστών, μαζί τους και του προέδρου του ΕΚΛ, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2017. Εκκρεμεί επίσης δίκη του προέδρου του ΕΚΛ και άλλων διαδηλωτών για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, ενώ για το Μάρτη του 2019 είναι προγραμματισμένη δίκη σε βάρος του προέδρου του ΕΚΛ και της αντιπροέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, μετά από μήνυση της εργοδοσίας του Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» για τις απεργίες του 2015...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ