Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Η φαρσοκωμωδία του νόθου «συνεδρίου» συνεχίζεται...

Παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Κατερίνης (ΝΔ) πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταγγέλλοντας την ενεργό εμπλοκή της δημοτικής αρχής στις παράτυπες διαδικασίες που ακολουθεί η απερχόμενη ΠΑΣΚίτικη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο - φαρσοκωμωδία για να διατηρήσει τους νόθους συσχετισμούς.

Ο δήμαρχος προσπάθησε με αστείες αιτιάσεις να αποποιηθεί τις ευθύνες του, ισχυριζόμενος ότι προχτές... απλά παραχωρήθηκε χώρος όπως σε κάθε φορέα που υποβάλλει σχετικό αίτημα παραχώρησης χώρων του δήμου. Οπως καταγγέλλει το κλιμάκιο, ωστόσο, δεν είπε κουβέντα για την παρουσία του γραμματέα του δήμου, ο οποίος ήταν παρών στις αντικαταστατικές διαδικασίες, ούτε για την εντολή που δόθηκε - προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον δήμαρχο - στη Δημοτική Αστυνομία να εμποδίσει την είσοδο στο δημαρχείο σε δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και σε εκλεγμένους αντιπροσώπους για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία» καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΚ, της οποίας η θητεία έχει λήξει από τις 3/10/18, να κάνει εκλογοαπολογιστική συνέλευση για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία υποτίθεται ότι θα διενεργήσει τις εκλογές. Καταγγέλλει επίσης τα όσα τραγικά συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας μέσα κι έξω από το δημαρχείο Κατερίνης.

Οπως αναφέρει, «το θράσος της απερχόμενης έκπτωτης διοίκησης ξεπερνά κάθε όριο παραβίασης του καταστατικού του ΕΚ, κάθε όριο συνείδησης και ηθικής. Το κύριο χαρακτηριστικό του συνεδρίου είναι ότι έγινε κρυφά και μακριά από το χώρο του Εργατικού Κέντρου, όπου για μία ακόμα φορά πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση οι ταξικές δυνάμεις. Το συνέδριο - φαρσοκωμωδία έγινε στο σκοτάδι, με τη συνδρομή του δημάρχου Κατερίνης, της Δημοτικής Αστυνομίας και του δικηγόρου - δικαστικού αντιπροσώπου Μήλιου Κωνσταντίνου, ο οποίος δέχτηκε να γίνει αυτό το νόθο συνέδριο κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες στο κτίριο του δήμου. Ποτέ δεν βγήκε δημόσια ανακοίνωση η οποία να καλεί τους αντιπροσώπους για το συνέδριο και να ενημερώνει για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής του».

Το Σωματείο σημειώνει μάλιστα ότι οι ελάχιστοι αντιπρόσωποι που προσήλθαν, τρύπωσαν στο δημαρχείο κρυφά, μέσα από το υπόγειο πάρκινγκ του δήμου, «για να υπηρετήσουν συμφέροντα που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά των εργαζομένων».

Το υποτιθέμενο «συνέδριο» που έκανε ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός στο σκοτάδι, καθοδηγούμενος από την ΠΑΣΚΕ, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την ίδια την εργατική τάξη, τονίζει το Σωματείο. «Δεν αναγνωρίζουμε κανένα συνέδριο που γίνεται μακριά και κρυφά από τους εργαζόμενους. Με παρέμβαση του κράτους και μεθόδους παρακράτους», υπογραμμίζει και καλεί «όλους τους εργαζόμενους να απαιτήσουμε ένα συνέδριο χωρίς σωματεία και αντιπροσώπους - φαντάσματα, χωρίς τον αποκλεισμό αντιπροσώπων του ΣΙΥΝΠ, τους πραγματικά εκλεγμένους μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και όχι στα σκοτάδια και στα υπόγεια. Να συζητήσουμε για την οργάνωση των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Να απαιτήσουμε καμία παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα από τα δικαστήρια, τους εισαγγελείς και την αστυνομία. Ενα συνέδριο το οποίο στο κέντρο της προσοχής του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων».

Κινητοποίηση για συνέδριο χωρίς νοθείες στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Στο μεταξύ, στα Τρίκαλα, ταξικά συνδικάτα οργανώνουν κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, διεκδικώντας τη διενέργεια ενός καθαρού, απαλλαγμένου από τους νόθους αντιπροσώπους, συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Νομού Τρικάλων.

Τα Σωματεία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Λογιστών και Βοηθών Λογιστών απαιτούν εκκαθάριση του μητρώου του Εργατικού Κέντρου, έλεγχο νομιμότητας των αρχαιρεσιών και διαδικασιών των σωματείων, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Τρικάλων για διορισμό διοίκησης αποτελούμενης από τους πρωτεργάτες της νοθείας!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ταξικά σωματεία, αναφέρονται στις συνεχείς προσπάθειες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να οργανώσει ένα συνέδριο νοθείας, οι οποίες απέτυχαν χάρη στις δυναμικές παρεμβάσεις που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις της περιοχής.

«Οι εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος με την αποτροπή ενός συνεδρίου νοθείας», επισημαίνουν τα σωματεία, «δείχνουν ότι έχουμε τη δύναμη. Δείχνουν ότι με τη συσπείρωση στα σωματεία, με την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μπορούν να βάζουν φρένο σ' αυτή την κατάσταση, να εγγυηθούν την προοπτική καθαρού συνεδρίου, απαλλαγμένου από νόθους αντιπροσώπους, να οικοδομήσουμε Εργατικό Κέντρο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι Εργατικό Κέντρο σύμμαχο των κυβερνήσεων και των αφεντικών. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνουν τα δίκαια αιτήματα πραγματικότητα. Είναι μια μάχη δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της περιοχής μας, για να απαλλαγεί από τον βραχνά των εργατοπατέρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ