Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάσταση στο ΚΥ Σαλαμίνας

Την τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν προχτές στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Λαμπρούλης, προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τη βροχόπτωση στις 29 - 30 Σεπτέμβρη, το Κέντρο Υγείας είναι σε τραγική κατάσταση, με σοβαρές φθορές που έρχονται να προστεθούν στις διαχρονικές ελλείψεις. Το ΚΚΕ είχε αναδείξει τη νοσούσα κατάσταση και βουλευτές του ζητούσαν να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων με την υπ' αριθμ. 662/10.3.2015 Ερώτηση, η οποία όμως ποτέ δεν απαντήθηκε από το υπουργείο.

Σήμερα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει για:

  • Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας.
  • Την αναβάθμιση και πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων που λείπουν, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υγείας των κατοίκων του νησιού και να δοθεί επιπλέον βαρύτητα για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα το τμήμα υπερήχων.
  • Τη δημιουργία φαρμακείου εντός του Κέντρου Υγείας με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα παρέχει δωρεάν φάρμακα στους απόρους.
  • Τη δημιουργία δημόσιας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα μπορεί να ανακουφίσει το πλήθος των νεφροπαθών στη Σαλαμίνα.
Στο Κιλκίς

Επικίνδυνο και απαράδεκτο είναι το κτίριο που στεγάζει και το Νοσοκομείο Κιλκίς. Οπως καταγγέλλει το σωματείο, την προηγούμενη Παρασκευή τραυματίστηκε μία ασκούμενη βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων από πτώση σοβάδων! «Το περιστατικό συνέβη σε είσοδο της Α' πτέρυγας, κατασκευής 1937 (...) Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Πέρσι στην ίδια πτέρυγα έπεσε μεγάλο κομμάτι σοβά σε θάλαμο κλινικής», ενώ και στους κοιτώνες των ιατρών γίνονται εκτεταμένη αποκόλληση και πτώση σοβάδων, σύμφωνα με την καταγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ