Σάββατο 20 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 21 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
Κρούσματα αντικομμουνισμού σε Ουκρανία και Πολωνία

Αποψη του μνημείου που κατέστρεψαν οι αρχές της Πολωνίας
Αποψη του μνημείου που κατέστρεψαν οι αρχές της Πολωνίας
Νέο προκλητικό κρούσμα αντικομμουνισμού σημειώθηκε στην Ουκρανία. Ο βουλευτής του αντιδραστικού «Ριζοσπαστικού Κόμματος» στο ουκρανικό κοινοβούλιο, Ιγκόρ Μοσιιτσούκ, έκανε έκκληση στο διαδίκτυο στις 10 Οκτώβρη, για δολοφονία του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πιοτρ Σιμονιένκο.

Το ΚΚ Ουκρανίας κατήγγειλε το γεγονός, σημειώνοντας το φασιστικό βιογραφικό του εν λόγω πολιτικού, που είχε καταδικαστεί το 2011 σε 6 χρόνια φυλάκισης για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης τη μέρα της ανεξαρτησίας, αλλά στη συνέχεια, το 2014, αμνηστεύτηκε από την κυβέρνηση των εθνικιστών και φασιστών που ανέτρεψε την αστική κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε μια δίκαιη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως και των εγκλημάτων του κυρίαρχου καθεστώτος και των νεοναζί φονιάδων του», και καταλήγει: «Παρά τις απειλές και τις διώξεις, το Κομμουνιστικό Κόμμα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα των Ουκρανών, παλεύοντας ενάντια στη φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής, ενάντια στην αναβίωση του χιτλερισμού ως "εθνικής ιδέας", που μας επιβάλλεται από το παγκόσμιο κεφάλαιο».

Με ανακοίνωσή του επίσης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ κατήγγειλε την νέα αυτή πρόκληση κατά των κομμουνιστών της Ουκρανίας: «Η ενέργεια αυτή, που στοχοποιεί τον ηγέτη του ΚΚ Ουκρανίας, όπως κι άλλα στελέχη του ΚΚ Ουκρανίας, είναι επικίνδυνη και δείχνει για άλλη μια φορά την αντιδημοκρατική κατάσταση που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στην Ουκρανία με πραξικοπηματικό τρόπο, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εξέλιξη στην οποία έπαιξε εξέχοντα ρόλο ο νυν πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και πρώην πρέσβης στο Κίεβο, Τζ. Πάιατ.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο ΚΚ Ουκρανίας, στους κομμουνιστές της Ουκρανίας, που έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή του αστικού κράτους της Ουκρανίας και τη σαπίλα του - τους ναζιστές δολοφόνους, που αιματοκυλούν την ίδια τη χώρα τους».

Το αστικό κράτος γκρεμίζει σοβιετικά μνημεία στην Πολωνία

Η αντιδραστική κυβέρνηση της Πολωνίας, που πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας, στο πλαίσιο της συνολικής γραμμής της ΕΕ που εξισώνει το φασισμό με τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, προχώρησε σε άλλη μια καταστροφή μνημείου του Κόκκινου Στρατού.

Συγκεκριμένα, οι αρχές προχώρησαν την Τετάρτη στο γκρέμισμα ενός μνημείου στο πάρκο Σκαρισβέφσκι στη Βαρσοβία, προς τιμήν 26 στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, που είχε ανεγερθεί το 1946 στο σημείο όπου σκοτώθηκαν σε μάχη στις 13 Σεπτέμβρη 1944. Η δε βεβήλωση του μνημείου θα συνεχιστεί, αφού ένα τμήμα του θα μεταφερθεί στο αντικομμουνιστικό «μουσείο ιστορικής μνήμης» που έχει στηθεί στη χώρα για να υποστηρίζεται η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.

Στην Πολωνία υπολογίζεται ότι έδωσαν τη ζωή τους για τη συντριβή του φασισμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εκατοντάδες χιλιάδες Σοβιετικοί στρατιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ