Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ετοιμη για παραγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

ΑΓΚΥΡΑ.--

Η χώρα ξεκίνησε τις εργασίες για την κατασκευή συστημάτων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς, που για πρώτη φορά θα είναι εγχώριας προέλευσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, χτες, στα εγκαίνια έκθεσης Υποδομών Ανάπτυξης Εθνικής Τεχνολογίας, στην Αγκυρα.

«Η Τουρκία προχωρά με γοργά βήματα στο να αποκτήσει λόγο σε κάθε τομέα στην άμυνα και στις αεροδιαστημικές τεχνολογίες. Θα αυξήσουμε περαιτέρω το ποσοστό εγχώριας και εθνικής συμμετοχής στην αμυντική βιομηχανία, που είναι τώρα 65%», τόνισε ο Τούρκος ηγέτης.

Μάλιστα, συνδέοντας την ενίσχυση της εγχώριας στρατιωτικής βιομηχανίας με την πιο αποφασιστική «αντιμετώπιση» αντιπάλων και εταίρων, ο Ερντογάν τόνισε: «Ξέρουμε ότι μια από τις αιτίες που κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που εντάθηκαν κατά της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια, είναι οι αντιδράσεις για τις ανεξάρτητες πολιτικές που εφαρμόσαμε... Μπορούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε τον στόχο της ανεξάρτητης και ισχυρής Τουρκίας, συνεχίζοντας τα αδιάκοπα εθνικά άλματα που δρομολογήσαμε στην αμυντική βιομηχανία μας».

Την ίδια στιγμή, δεν έκρυψε ότι η ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας συνδέεται και με τις προσπάθειες του τουρκικού κεφαλαίου να διεισδύσει πιο δυναμικά στον αντίστοιχο κλάδο, αυξάνοντας και τις σχετικές εξαγωγές.

«Ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας έχει μεταμορφωθεί σε μια εθνική δομή με τις 1.000 και πάνω εταιρείες, μαζί με τη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων», είπε ακόμα.

Η πρώτη παράδοση του σχεδιαζόμενου συστήματος (με τον κωδικό «Siper») αναμένεται το 2021.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ