Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Προετοιμασίες για τη συνδιάσκεψη στο Παλέρμο

ΡΩΜΗ - ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε εντείνει τις προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της συνδιάσκεψης για τη Λιβύη, στις 12 και 13 Νοέμβρη στο Παλέρμο, σε μία προσπάθεια να προωθήσει τη γεωπολιτική επιρροή της και τα συμφέροντα ιταλικών ενεργειακών και κατασκευαστικών μονοπωλίων στην περιοχή.

Χτες, ο Λίβυος στρατηγός και διοικητής του λιβυκού στρατού Χαλίφα Χάφταρ ολοκλήρωσε κύκλο επαφών με Ιταλούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Τζ. Κόντε και ο υπουργός Εξωτερικών Εντζο Μοαβέρο Μιλανέζι, ανακοινώνοντας, εκτός απροόπτου, τη συμμετοχή του στη διάσκεψη του Παλέρμο. Νωρίτερα είχε μεταβεί στη Ρώμη για συναντήσεις με Ιταλούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον πρωθυπουργό Τζ. Κόντε και τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γκασάν Σαλαμέ, και ο δοτός Λίβυος πρωθυπουργός Φαγέζ Σάρατζ. Ο Σάρατζ φέρεται να επικέντρωσε τις συνομιλίες όχι μόνο στην επικείμενη συνδιάσκεψη του Παλέρμο και στις βουλευτικές εκλογές της 10ης Δεκέμβρη, αλλά και σε θέματα που αφορούν οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες.

Εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε χτες πως ο τελευταίος δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στη διεθνή συνδιάσκεψη του Παλέρμο για τη Λιβύη, τονίζοντας πως η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί «επάξια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ