Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ
Υπουργείο... αεροδιαδρόμων

Τρεις χώρες σε τρεις μέρες επισκέπτεται για μια... φωτογραφία ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών

Φρόντισε να «δικαιώσει» πάραυτα ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, το νέο υφυπουργό του Γ. Μαγκριώτη, ο οποίος στην τρίτη (!) παρουσίασή του επ' ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, στις δηλώσεις του είπε, προφανώς για να υπογραμμίσει τη διαρκή κίνηση που «απαιτούν» τα νέα του καθήκοντα, πως το υπουργείο Εξωτερικών θα μπορούσε να ονομαστεί και υπουργείο «Αεροδιαδρόμων».

Μπορεί ο νέος υφυπουργός, έχοντας στερέψει από τις τρεις, μέσα σε μια βδομάδα, εμφανίσεις του σε τελετές που αφορούν στην ανάληψη των καθηκόντων του να δυσκολεύεται στην εκφώνηση των «απαραίτητων» λογιδρίων, με αποτέλεσμα να λέει ό,τι του φαίνεται... έξυπνο τη στιγμή που ανοίγει το στόμα του. Ομως, ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο Γ. Παπανδρέου, φρόντισε αμέσως να τον δικαιώσει, ανακοινώνοντας ότι μέσα σε τρεις μέρες, από τη 1 μέχρι τις 3 Νοέμβρη, θα επισκεφτεί το Πακιστάν, την Ινδία και το Ιράν.

Ο «ακούραστος» υπουργός, όπως αποδεικνύει και σε αυτή την περίπτωση δε σταματά σε τίποτε, προκειμένου να βρεθεί στη «φωτογραφία» των διεθνών εξελίξεων. Ετσι λοιπόν σπεύδει προς τις ηγεσίες του Πακιστάν, του Ιράν και της Ινδίας, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων, διαλαλώντας ότι αναλαμβάνει «πρωτοβουλία».

Φυσικά, ουδεμία ελληνική πρωτοβουλία υπάρχει. Στην περιοχή αυτή και στις παραπάνω χώρες έχουν σπεύσει οι ηγέτες όλων των μεγάλων δυνάμεων και οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Αμερική, αλλά και τις χώρες της ΕΕ, είναι ανοιχτές και παραγωγικές.

Παρ' όλα αυτά ο «ασταμάτητος», ιδιαίτερα μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, θα ταξιδεύσει ως την Τεχεράνη, το Ισλαμαμπάντ και το Νέο Δελχί, για να επαναλάβει το όσα οι Αμερικάνοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι υπόσχονται στις ηγεσίες αυτών των χωρών, προκειμένου να συνεισφέρουν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Για τον κόπο του, ο Ελληνας υπουργός θα λάβει τρεις φωτογραφίες με την ηγεσία των χωρών οι οποίες θα... παίξουν στην Ελλάδα και για λίγο ίσως και σε κάποια μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στον υπόλοιπο κόσμο


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ