Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Αμερικανός πρέσβης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τη γνωστή κασέτα της συνέχισης των βομβαρδισμών του Αφγανιστάν έθεσε και χτες σε λειτουργία ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Μίλερ, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όπου είχε συνεργασία με το νέο υπουργό. Εκμεταλλευόμενος από την πλευρά του το γεγονός ότι «η ελληνική κυβέρνηση μοιράζεται τις απόψεις των ΗΠΑ για την τρομοκρατία», ο άνθρωπος του Μπους, όχι μόνο δικαιολόγησε πλήρως τη συνέχιση των βομβαρδισμών, αλλά έσπευσε να επαναλάβει τις αιτιάσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ελλάδας επειδή δε γίνονται συλλήψεις υπόπτων για την τρομοκρατία.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς, ο Μίλερ δε δίστασε να επιτεθεί έμμεσα στα αντιπολεμικά και φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού, υποστηρίζοντας την άποψη ότι «αν είχαν σκοτωθεί 5.000 άνθρωποι στη χώρα σας, το ίδιο σκληρά θα αντιδρούσατε και εσείς».

Τέλος, παραφράζοντας προχτεσινή του τοποθέτηση για την κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον του Αφγανιστάν την περίοδο του Ραμαζανιού, ο Μίλερ αναρωτήθηκε αν «θα σταματούσαν οι τρομοκράτες αν ήταν Χριστούγεννα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ