Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανοικοδομική απεργία στις 14 Νοέμβρη

Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανοικοδομική απεργία την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

«Ολο το προηγούμενο διάστημα», σημειώνει το Συνδικάτο, «μαζί με τους συναδέλφους δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες: Για υπογραφή Συμβάσεων με αυξήσεις στα μεροκάματα, καλυτέρευση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για την αναγνώριση και διανομή των "υπέρ αγνώστων" ενσήμων, για μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στη γύρω περιοχή και την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτούς».

Οπως επισημαίνει, η δράση αυτή έφερε «τις αυξήσεις στους οικοδόμους του "Ακτωρα" από 5% έως 15%, την υπογραφή των 3 ΣΣΕ με όλους τους υπεργολάβους στα 3 μεγαλύτερα έργα της Αττικής, στον "Αστέρα" Βουλιαγμένης, στην ανάπλαση του Φαληρικού όρμου και στην ανακαίνιση του "ΛΗΔΡΑ", όπου καταφέραμε να περιορίσουμε την αυθαιρεσία της εργοδοσίας».

Στη βάση αυτή, επισημαίνει πως έχουν δημιουργηθεί «καλύτερες προϋποθέσεις στην πάλη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από 9 χρόνια» και καλεί σε κλιμάκωση της πάλης με την πανοικοδομική απεργία.

Το πλαίσιο των αιτημάτων της απεργίας είναι το εξής:

-- Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς.

-- Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

-- Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

-- Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

-- Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

-- Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της φοροληστείας.

-- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων και στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακή συγκέντρωση στις 14 Νοέμβρη οργανώνει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους.

Ηδη έχουν ξεκινήσει εξορμήσεις με την ανακοίνωση του Συνδικάτου στους χώρους δουλειάς. Χτες έγιναν περιοδείες σε σκάμματα του Μετρό και σε γιαπιά στο κέντρο της πόλης, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με μαθητές των εσπερινών Λυκείων της Σταυρούπολης.

Σήμερα προγραμματίζεται περιοδεία στα σκάμματα του Μετρό στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και αύριο θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με στάση εργασίας στο αμαξοστάσιο του Μετρό (ΜΑΚΡΟ) και στη συνέχεια περιοδεία στο αεροδρόμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ