Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Κλιμακώνουν την πάλη ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις

Με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις, στις 19/11 στη Θεσσαλονίκη και στις 20/11 στην Αθήνα

Νέες πανελλαδικές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις οργανώνουν στις 19 και 20 Νοέμβρη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, απέναντι στις παλιές και τις νέες περικοπές στις συντάξεις, αλλά και στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από την κυβέρνηση με αφορμή και το ζήτημα των αναδρομικών.

Οι συγκεντρώσεις που προγραμματίζουν θα γίνουν:

-- Στην Αθήνα στις 20 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τους συνταξιούχους από Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά.

-- Στη Θεσσαλονίκη στις 19 Νοέμβρη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, για τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους «να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να επιβάλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές του ν. 4387/2016. Να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις. Να καταδικάσουμε τη δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει τον ίδιο στόχο στο Ασφαλιστικό. Να απορρίψουμε την ψεύτικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες, που καλλιεργεί τον εφησυχασμό έχοντας κατά νου τις εκλογές. Την κάλπικη, ψεύτικη αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα που προηγουμένως κυβέρνησαν και όλοι μαζί μάς έχουν τσακίσει».

Οι συνταξιούχοι αντιπαλεύουν το κυβερνητικό σχέδιο για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, με τον οποίο παγιώνονται όλες οι περικοπές στις συντάξεις από το 2010, απαιτούν να μην εφαρμοστεί η περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), διεκδικούν να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ κ.ά.

Η «βιωσιμότητα» που τσακίζει τις συντάξεις...

Ταυτόχρονα, οι κινητοποιήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων δίνουν απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης, τόσο γύρω από το ζήτημα της «προσωπικής διαφοράς» όσο και σχετικά με τα αναδρομικά.

Με χτεσινές δηλώσεις της, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, επιχειρώντας να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και εφησυχασμού, επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές «βρισκόμαστε σε εξαιρετικά καλό σημείο. Διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι συναινέσεις που χρειαζόμασταν για να μπορέσουμε να αποφύγουμε το μέτρο. Οι εταίροι έχουν αποδεχτεί ότι το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικά αναγκαίο, ότι δηλαδή δεν είναι αναγκαίο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος...».

Αυτό που δεν λέει η υπουργός, βέβαια, είναι πως η περιβόητη «βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος» που επικαλείται είναι το μόνιμο «σλόγκαν» που χρησιμοποιούν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου για την επίθεση διαρκείας στο Ασφαλιστικό.

Αυτήν τη «βιωσιμότητα» υπερασπίζονται το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ με τις εφέσεις που ασκούν σε δικαστικές αποφάσεις για επιστροφή αναδρομικών, «ξεπλένοντας» όλες τις μνημονιακές περικοπές στις συντάξεις, και γι' αυτήν ακριβώς τη «βιωσιμότητα» ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο διαφημίζει και σήμερα η κυβέρνηση, μονιμοποίησε όλες τις περικοπές από το 2010 και μετά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ