Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας λόγω «αβεβαιότητας» για τα κέρδη των μονοπωλίων!

Να πληρώνει ο λαός τόσο στην κρίση όσο και στη φάση της ανάκαμψης επιβάλλουν οι στόχοι των μονοπωλίων για ανταγωνιστικότητα και μεγάλη κερδοφορία

  • «Δημοσιονομικά αποθέματα» και μέτρα για παραπέρα «μείωση του χρέους» ζητάει η Κομισιόν, παρουσιάζοντας τις «Φθινοπωρινές Προβλέψεις» για την οικονομία, όπου διαπιστώνεται ότι «η αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι, εξωτερικοί και εσωτερικοί, αυξάνονται και αρχίζουν να ανακόπτουν τον ρυθμό της οικονομικής δραστηριότητας».
  • Με αυτές τις εκτιμήσεις και την αναθεώρηση προς τα κάτω των ρυθμών ανάπτυξης για την Ελλάδα συνεχίζεται η αντιλαϊκή «κοπτοραπτική» για μέτρα και «αντίμετρα», κυρίως για το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις το 2019.
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως παροχές το «σου παίρνω 10, σου δίνω 1», για να στηρίξει το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής και της δίκαιης ανάπτυξης. Η αμείλικτη καθημερινότητα, η μονιμοποίηση των μνημονιακών μέτρων, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η μείωση των μισθών και συνολικά του διαθέσιμου εισοδήματος, η ένταση των πλειστηριασμών, μαζί με την επιλογή να γίνει η Ελλάδα αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, δείχνουν το μέγεθος της κοροϊδίας.

ΣΕΛ.  3,    11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ