Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρεμβάσεις για προβλήματα στο 401 ΓΣΝΑ και σε στρατόπεδο

Ερώτηση προς την κυβέρνηση για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ομαδικής γαστρεντερίτιδας φαντάρων. Οι βουλευτές του Κόμματος αναδεικνύουν ότι «οι συνθήκες που επικρατούν στα μαγειρεία του στρατοπέδου είναι άσχημες, δεν υπάρχουν πλυντήρια και οι κτιριακές υποδομές των μαγειρείων έχουν προβλήματα». Μάλιστα, ενόψει της νέας σειράς νεοσυλλέκτων που παρουσιάζεται στο Κέντρο στις 19/11, το Κόμμα καλεί την κυβέρνηση να πάρει «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξει βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στους χώρους εστίασης του στρατοπέδου».

Για τη λειτουργία όλων των υποδομών του 401 ΓΣΝΑ

Με μια ακόμα Ερώτηση σχετική με τις Ενοπλες Δυνάμεις, 4 βουλευτές του ΚΚΕ, αναδεικνύουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία της η Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ, αφού έχει ανασταλεί η άδεια διενέργειας μιας σημαντικής επεμβατικής πράξης, της ονομαζόμενης TAVI (διακαθετηριακή / διαμηριαία αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας). Οι βουλευτές του Κόμματος σημειώνουν ότι σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία, «υπάρχουν αναφορές για σοβαρότατες παρατυπίες, προσπάθεια παρεμπόδισης ελέγχων, αλλά και κομβική για την ασφάλεια - επιβίωση των ασθενών, παραβίαση της προβλεπόμενης επιστημονικής δεοντολογίας».

«Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα Υγείας, είναι φανερό ότι ωθεί σταθερά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως εξάλλου και τον υπόλοιπο λαό, στα "σαγόνια" του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με εμφανές πλέον το φαινόμενο του στησίματος ακόμη και ιδιωτικών "παραμάγαζων" στα νοσοκομεία», αναφέρεται στο κείμενο της Ερώτησης του ΚΚΕ και τονίζεται: «Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν στους στρατιωτικούς ένα κλίμα απώλειας εμπιστοσύνης στα ζητήματα που σχετίζονται: με το νοσηλευτικό - επιστημονικό προσωπικό, τις νοσοκομειακές υποδομές αλλά και τις εφαρμοζόμενες επιστημονικές μεθόδους των στρατιωτικών νοσοκομείων, μ' αποτέλεσμα την εξώθησή τους στην αναγκαστική, αν όχι εκβιαστική, αναζήτηση λύσεων υγείας, σε τομείς που επιβαρύνουν δραματικά τον ήδη πετσοκομμένο απ' τα κυβερνητικά μέτρα οικογενειακό τους προϋπολογισμό».

Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του συνόλου των υποδομών του 401 ΓΣΝΑ, να σταματήσει η κερδοσκοπική μετάλλαξή του, να απαλλαγεί ο στρατιωτικός κλάδος της Υγείας από τη γάγγραινα του επιχειρηματικού κέρδους και της διείσδυσης και δράσης των πολυεθνικών σ' αυτό το χώρο. Επίσης, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση σχετικά με τις παρατηρήσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα των Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ