Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων
  • Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πραγματοποιεί σήμερα το πρωί ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης, καλώντας όλους τους ελαιοκαλλιεργητές να διεκδικήσουν την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος δακοκτονίας, δίχως χαράτσια για τους μικρομεσαίους παραγωγούς. Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνεται ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά η παραγωγή βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο από το δάκο, επειδή δεν εφαρμόζεται ουσιαστική δακοκτονία, με ευθύνη κυβέρνησης και Περιφέρειας, και απαιτεί να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν, χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.
  • Σε κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα προχώρησαν την περασμένη Τρίτη οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας, Δυτικής Αχαΐας και Πατρών. Αντιπροσωπείες τους συναντήθηκαν με τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ, μεταφέροντας τα αιτήματά τους και παραδίδοντας υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους. Μεταξύ άλλων διεκδικούν άμεση καταβολή αποζημιώσεων από χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, πυρκαγιές και καύσωνα που εκκρεμούν ακόμη, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από καταστροφές σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο.
  • Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά, για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και τη διοργάνωση νέου συλλαλητηρίου. Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι στη συνομιλία που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη στις 6/11, μετά το παλλεσβιακό συλλαλητήριο, δεν δόθηκε καμία σαφής απάντηση στο κύριο αίτημα, την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για τη φετινή καταστροφή στη σοδειά τους. Τονίζει επίσης ότι «ο υπουργός δεν μπόρεσε να μας εγγυηθεί τιμή για τα βασικά μας προϊόντα, το λάδι και το γάλα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να μπορούμε να ζήσουμε, αφήνοντάς μας έρμαιο στα παιχνίδια των μεγαλεμπόρων και επιχειρήσεων του κλάδου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ