Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΠΑΣΕΝΤ
Να μην περάσουν τα άθλια μαγειρέματα ενόψει των εκλογών του σωματείου

Τις άθλιες μεθοδεύσεις του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), Θ. Βασιλόπουλου, και της παράταξής του, που αρνούνται να εγγράψουν στο σωματείο εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και τα «μαγειρέματα» ενόψει των αρχαιρεσιών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ.

Με αφορμή τα όσα έγιναν κατά τη συνεδρίαση χτες της διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ για τον προγραμματισμό της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, η ΔΑΣ επισημαίνει:

«Καταγγέλλουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις του προέδρου Θ. Βασιλόπουλου, ο οποίος αρνήθηκε να εγκρίνει αιτήσεις εγγραφής εργαζομένων του κλάδου ("MSC Service Center", "GoShipping") για να μην πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες.

Καταγγέλλουμε το όργιο νοθείας που έχουν πάρει εργολαβία σε μια σειρά σωματεία και Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα "μαγειρέματα" της παράταξης του Θ. Βασιλόπουλου στον ΠΑΣΕΝΤ, όπου ανακοίνωσε ότι τα μέλη του σωματείου στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη θα ψηφίσουν για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά!

Ολα τα παραπάνω δίνουν το στίγμα για τα όσα θα ακολουθήσουν στις αρχαιρεσίες του ΠΑΣΕΝΤ που ξεκινούν την επόμενη βδομάδα! Για ακόμα μία φορά, σε συνεργασία με τους εργοδότες θα στηθούν κάλπες μέσα στα γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών, όπου οι εργαζόμενοι θα κληθούν να ψηφίσουν υπό την επίβλεψη του εφοπλιστή!

Η υπονομευτική και τυχοδιωκτική στάση τους αποδεικνύεται από κάθε θέση που κατέχουν και ο μοναδικός στόχος τους είναι να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου».

«Εξω οι άνθρωποι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης από τα συνδικάτα! Ηρθε η ώρα να τους γυρίσουμε την πλάτη και να οργανώσουμε την απάντησή μας!», τονίζει η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό να δώσουν το «παρών» στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 15/11, στις 17.30, στην αίθουσα του ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10). Να καταψηφίσουν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του ΔΣ, να απαιτήσουν να λάβουν μέρος στη συνέλευση και τις αρχαιρεσίες όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου κόντρα στα σχέδια του προέδρου Θ. Βασιλόπουλου και της παράταξής του. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο ΠΑΣΕΝΤ, δυναμώνοντας στις αρχαιρεσίες τη ΔΑΣ και να ενισχύσουν την πάλη για: Εφαρμογή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Αναπλήρωση των απωλειών. Βάση διαπραγμάτευσης για τον κατώτερο μισθό οι συμβάσεις του 2008-2009 κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ